Çözülemeyen DSG Sorunu !

İsim
Mustafa
Araç
Golf 7 TDI
Aracımın tamirhane firmasında kavrama+volant değişimi oldu ama araçta bi konfor alamadım vites ikiye veya bir düştüğünde hafif gaz verince hemen tepki vermiyor bir kaç saniye sonra kavrıyor gibi ve kavrarken vuruntu sarsıntı yapıyor ve hızlı gidince vites yüksekten ayağım gazda olmadan kendi kendine düşerken 3 vitese gelince ani frenleme yapıyor gibi bir yardımcı olun lütfen

Gittim servise ilçede ki biz uğraşamayız sıkıntılı dsg ayar tutmuyor diyip yapmadılar bile yaptık başımız çok ağrıdı dediler gönderdiler

Sorun halen devam ediyor soğudum arabadan valla acımadan sert kullanıyorum patlatasın şanzımanı falan artık geçtim
Hocam yazık günah öyle olur mu ?
Başka illerdeki servise gitmeyi deneyin. İnsignia 1.5 d aracın parçasını Ankara’da hiçbir serviste bulamadığım için şehir şehir dolaştığımı bilirim. En son, aracın o kadar kmyi gidebileceğini bilsem Fransa’ya kadar gidecektim o derece kafam atmıştı :)

Ben sizin yerinizde olsam günübirlik Ankara turu ayarlayıp Ankara’da aracı yaptırırım. Burada sorununuza çözüm bulunamama ihtimali sıfır.

Upvote 0
Hocam ben çözdüm sorunumu malesef mekatronikteymiş problem. Kart sağlam ama mekatronik ünite değişecek iki gündür sanayide araba. Hayırlısı
Aynı zamanda kendini usta zanneden iş bilmezler aracımda geri dönüşü olmayan hatalar yapmışlar allahtan erken fark edildi üzerine binilmeden farklı bir yere götürdüm de sandık şanzımandan kurtardık arabayı. Öyle her önerilen usta da usta olmuyor araç yapıldıktan sonra mahkemeye vereceğim önceki götürdüğüm yeri

Upvote 0
Hocam sizin sorununuz da benimkiyle aynı. Mekatronikte sıkıntı var. Basıncı düzgün veremiyor belli ki. Ya selenoid valfler sıkıntılı ya tüp ya da başka bir şey ama mekatronikte muhtemelen.

Upvote 0

Geri