Golf 7 Motor Takozları

wonderlive

Üye
İsim
Ersin
Araç
Golf 7.5
Selamlar,
Golf 7.5 2017 1.4Tsi Dsg aracımın motor takozlarını yenileyeceğim. Kodları nedir? Toplam kaç takoz mevcut araçta? Teşekküler.

Selamlar,
Golf 7.5 2017 1.4Tsi Dsg aracımın motor takozlarını yenileyeceğim. Kodları nedir? Toplam kaç takoz mevcut araçta? Teşekküler.
Aracınızda Üst motor kulağı ve Alt Şanzuman kulağı diye geçen 2 adet takoz bulunuyor diye biliyorum. Kodları hakkında bilgim yok

Titreşimler hocam,
Kavrama Volan
Bobin Buji
Alt Orta Takoz
Kurum temizliği

Hepsini yaptım yine titriyor, bir tek takozlar kaldı.
Değiştirmediğiniz sadece üst motor kulağı ise bir deneyin derim . Bu kadar işlemden sonra aracın titremesi pek normal değil motor kulağı işlevini kaybetmiş olabilir. Titreme tam olarak hangi koşullarda gerçekleşiyor hocam ?

Değiştirmediğiniz sadece üst motor kulağı ise bir deneyin derim . Bu kadar işlemden sonra aracın titremesi pek normal değil motor kulağı işlevini kaybetmiş olabilir. Titreme tam olarak hangi koşullarda gerçekleşiyor hocam ?
Hocam koşulu tam anlayamadım ama ilk çalıştırmada da bazen oluyor, ışıklarda beklemede de bazen oluyor. Yanlış anlamadıysam yokuş yukarı ve aşağı bile şiddetini fark ettiriyor durarken. Giderken sorun gözlemleyemedim. Devirde bir dalgalanmada yok. Tek üst takozlar kaldı. Vites boştayken de gazı köklediğim zaman durduğum yerde 4bin devirde zangır zangır titriyor ekstra olarak. Bu durumuda muaynede fark ettim.

Hocam koşulu tam anlayamadım ama ilk çalıştırmada da bazen oluyor, ışıklarda beklemede de bazen oluyor. Yanlış anlamadıysam yokuş yukarı ve aşağı bile şiddetini fark ettiriyor durarken. Giderken sorun gözlemleyemedim. Devirde bir dalgalanmada yok. Tek üst takozlar kaldı. Vites boştayken de gazı köklediğim zaman durduğum yerde 4bin devirde zangır zangır titriyor ekstra olarak. Bu durumuda muaynede fark ettim.
Oksijen sensörü de bu duruma sebep olabilir.

Yukarda saydırdığınız işlemler yapılırken motor ve şanzuman olarak tüm kontrolleri yaptırmışsınızdır diye düşünüyorum. Şayet aracın motor şanzumanın aksi bir durum yoksa takozlar gerçekten insanın canını sıkabiliyor. Bende çoğu takozu değiştirdim sadece alt motor şanzuman bloğunu sabit tutan takoz kaldı . Siz bu parçayı değiştirdim demiştiniz yanlış anlamadıysam bende değiştirmeyi düşünüyorum çünkü aracımda yüksek devirde vites atarken bir tekme kasılma mevcut . Sizin şikayetiniz neydi bu alt takozdan kaynaklı?

Yukarda saydırdığınız işlemler yapılırken motor ve şanzuman olarak tüm kontrolleri yaptırmışsınızdır diye düşünüyorum. Şayet aracın motor şanzumanın aksi bir durum yoksa takozlar gerçekten insanın canını sıkabiliyor. Bende çoğu takozu değiştirdim sadece alt motor şanzuman bloğunu sabit tutan takoz kaldı . Siz bu parçayı değiştirdim demiştiniz yanlış anlamadıysam bende değiştirmeyi düşünüyorum çünkü aracımda yüksek devirde vites atarken bir tekme kasılma mevcut . Sizin şikayetiniz neydi bu alt takozdan kaynaklı?
Aracı satın alırken ekspertiz değiştirmem gerektiğini söylemişti. İlerde vuruntu yapar demişti. O sebepten dolayı değiştirdim. Değişen birşey olmamıştı.

Devirde bir dalgalanma yok, arıza vs. de yok. Söküp temizleyeceğim yinede teşekkürler.
Doğru sıvı ile temizlenmesi gerekir,

Motor kulağı, şanzıman kulağı, amortisör alt-üst takozları, alt takım parçaları yan sanayi ve 2. kalite parçafan uzak durulmalıdır,

Bu tip parçalarda Lemförder en kaliteli markadır, En kalitelisi diye pahalı mıdır diye çekğnceniz olmasın diğer markalar ile arasında uçurum farklar yoktur,

Febi markasının sahtesi çok olur, kalitesi orta kalite diyebiliriz, Lemförder kadar kaliteli değildir,

Diğer seçenek aracınız 7 yaş üstü olduğu için yetkili serviste yapılan işlemlerde (tüm yedek parçalarda ve işçiliklerde) %30 zubizu indirimi hakkınız mevcuttut,

Yani (hem parçada hem de işçilike) yapılacak %30 indirim ile fiyat uyguna gelebilir, Servisten fiyat teklifi alınız, teklifi e-mail yoluyla iletmelerini söylerseniz kalem kalem tüm detajları ve indirimleri görebilirsiniz.

Geri