Ziraat Swift hakkında soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan chnekn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

chnekn

Katılımcı Üye

İsim
Cihan
Araç
Golf Sportsvan
Arkadaşlar Ziraat Bankası swift işlemleri hakkında bilgisi olan var mı? Belki aramızda çalışan falan vardır.

Malesef ilk kez Ziraat bankasına swift yapmak gibi bir gaflete düştüm. Gönderdiğim para aynı günü Ziraat'a ulaştı ancak ne hikmetse 5 iş günü toplam 7 gün dür, hesaba geçirmediler. Çok kez Swift işlemi yaptım ancak 48saati geçen çok nadir dir. Bu parayı havuzda neden beklettikleri, belki de çalıştırdıkları bir muamma. Gönderici ve alıcı aynı kişi parayı bekletmek için keyfiyet harici bir sebep göremiyorum.

İşin daha vahim boyutu günlerdir kendi şubem ile iletişim kuramıyorum. Bir kez birisi telefonu açtı o da benim işim değil diyerek yüzüme kapattı.

Bireysel temsilcim desek ruh olmuş ne telefonlara ne de epostalara cevap vermiyor.

Müşteri hizmetleri de bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyip geçiştiriyor. Sanırsın muhatabımız merdiven altı işletme.

Hafta sonu Türkiye ye geleceğim sağlam olsun diye bir hafta önceden gönderdim, galiba bizim işi bozacaklar bunlar.

Allah muhafaza bu parayı acil ameliyat parası falan bekleyen birine göndermiş olsam kişiyi kaybetmiştik herhalde.

Geçmiş olsun. Ziraat’te SWIFT işlemleri bazen kontrol süreçleri nedeniyle gecikebiliyor
Ancak 5 iş günü normal değil.
En hızlı çözüm için doğrudan şubeye gitmen ya da SWIFT referans numarasıyla yazılı itiraz oluşturman daha etkili olur.
Üstünede müşteri temsilcini şikayet et izle ne oluyor

Geçmiş olsun. Ziraat’te SWIFT işlemleri bazen kontrol süreçleri nedeniyle gecikebiliyor
Ancak 5 iş günü normal değil.
En hızlı çözüm için doğrudan şubeye gitmen ya da SWIFT referans numarasıyla yazılı itiraz oluşturman daha etkili olur.
Üstünede müşteri temsilcini şikayet et izle ne oluyor

Teşekkürler hocam, zaten şubeye gitmekten başka seçenek kalmadı. Ancak asıl sorun bir kaç güne hesaba geçmeyip benim işimi bozarlarsa o kötü. Çok durmadan döneceğim şekilde ayarlamıştım kendimi.

Müşteri hizmetleri de kontrol falan dedi ama pek aklıma yatmıyor. Kontrol edilebilecek ne var ki, gönderici alıcı aynı, gönderen banka onaylamış aracı banka onaylamış, iş ziraatın bir tuşa basmasına kalmış.

Geri