hasimytk
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba 1.2 otomatik 2015 model golf aldım bugün aracı yokuşta parkederken az ileri alayım dedim aracı alırken araç geri kaydı başına daha önce gelen oldu mu bu olay yada neden olur sizce? teşekkürler.
Sizde auto hold açmadıgınz zaman geriye kaçıyor mu pekiKısmen evet, hiç kaçırma olmasın hareket etmesin diyorsanız auto hold'un açık olması gerekiyor. Kısmen dememin sebebi kavrama iyi durumdayken araç bir miktar geri salma yapar ancak kavrama gerçekleştikten sonra yarım debriyaj gibi ısırma hissedersiniz ve araç kısa bir süre hiç hareket etmez. Tork konvertörlü şanzımanlar gibi hiç kaçırmaz olayı yok DSG şanzımanlarda. Diğer yarı otomatik olan easytronick vb şanzımanlarla benzerdir bu yokuş durumu.
Aracınızda yokuş kalkış özelliği var ancak autohold olduğu için yokuş kalkış özelliği devre dışıdır.Arkadaşlar merhaba 1.2 otomatik 2015 model golf aldım bugün aracı yokuşta parkederken az ileri alayım dedim aracı alırken araç geri kaydı başına daha önce gelen oldu mu bu olay yada neden olur sizce? teşekkürler.
Bu sorun değil arabanın kendisinde olan bir şey. Auto hold sürekli aktif olduğu için benim kullanımımda, yokuş kalkış özelliğinin varlığı veya yokluğu benim nazarımda hissedilmiyor. Zaten çoğu vw kullanıcısı auto hold açık kullandığı için bu özellik kapalı geliyoranladım hocam sizde zamanıda benim gibi sorun mu yaşadınız sonra gizli özelligi açtırdınızda sorun çözüldü
Hill holder kapalı konumda olabiliyor mu ? Auto hold'un hep tuttuğunu, hill holder'ın obd'den geç/orta/erken gibi ayarlanabildiğini biliyorum ancak, arkadaşımızın sorduğu soru bence "hiç kaçırmaması mı gerekiyor, bir problem mi var" şeklinde.Aracınızda yokuş kalkış özelliği var ancak autohold olduğu için yokuş kalkış özelliği devre dışıdır.
Gizli özelliklerden aktifleştirebilirsiniz.
Benim aracımda tıpkı anlattığım gibi oldukça dik bir rampada bir miktar geri hareket oluyor sonra kavrama gerçekleşince araç stabil kalıyor, yokuş eğimi fazla değilse araç ileri yönde hareket etmeye başlıyor yarım debriyaj mantığı.Sizde auto hold açmadıgınz zaman geriye kaçıyor mu peki
anladım teşekkürEk olarak çok dik bir yokuş değilse ilk etapta çok az kavrama tutana kadar hafif kaçırma yapar sonra kavrama kendini toplayınca yavaş yavaş ileri doğru hareket etmeye başlar. Eğer dik yokuş olmamasına rağmen geri kaçırma varsa kavrama yavaş yavaş ömrünü tamamlamıştır demektir.
Zaten araç üzerinde kapalı olarak geliyor siz dilerseniz açabiliyorsunuz. Şu an android telefonum yanımda olmadığı için sekmeleri hatırlayamıyorum.Hill holder kapalı konumda olabiliyor mu ? Auto hold'un hep tuttuğunu, hill holder'ın obd'den geç/orta/erken gibi ayarlanabildiğini biliyorum