Ceviz kabuğu ile subap kurum temizliği.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. Son zamanlarda karşıma ceviz kabuğu yöntemiyle subap temizliği videoları çıkıyor. Manifoldu söküp temizlik yapılıyormuş aşırı bir parça sökme işlemi yapılmıyor.
Evde 2 tane tsi motorlu araç var. 2007 model 253 binde 1.4 tsi Golf ve 123 binde 2015 model 1.2 tsi. Bu iki aracın da daha sağlıklı çalışması için bu işlemi düşündüm ama sizlerden fikir almak istedim.

-Daha önce bu işlemi yaptıran ve memnun kalıp kalmama durumlarını benimle paylaşabilecek birisi var mı?
-İşlemin herhangi bir zararı var mı?
-İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Görev icabı Konya'dayım şu sıralar. Bir instagram hesabı buldum fiyat aldım 6 bin tl dediler.

Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Herkese selamlar. Son zamanlarda karşıma ceviz kabuğu yöntemiyle subap temizliği videoları çıkıyor. Manifoldu söküp temizlik yapılıyormuş aşırı bir parça sökme işlemi yapılmıyor.
Evde 2 tane tsi motorlu araç var. 2007 model 253 binde 1.4 tsi Golf ve 123 binde 2015 model 1.2 tsi. Bu iki aracın da daha sağlıklı çalışması için bu işlemi düşündüm ama sizlerden fikir almak istedim.

-Daha önce bu işlemi yaptıran ve memnun kalıp kalmama durumlarını benimle paylaşabilecek birisi var mı?

Görev icabı Konya'dayım şu sıralar. Bir instagram hesabı buldum fiyat aldım 6 bin tl dediler.

Şikayet yoksa elleşmeyin hocam öncelikle.

Şikayetten kastımda rölantide aşırı hissedilir titreme, direksiyonda hissedilir rahatsız edici titreme vs. İlk önce kurum temizliğinden ziyade kulaklar kontrol edilmelidir.

-İşlem iyi ustada yapılırsa zararı olmaz. Tesisat işi ile uğraşan bir firmada çalışıyorum. Biz de boruları parlatmak, açmak için ceviz kabuğu kullanıyoruz. Daha şu ana kadar bir şikayet gelmedi 😅 Sanırsam aynı şekilde sistem kullanılıyor temiz işçilikte zararı olmaz.

Upvote 0

124 bindeki 1.5tsi act 150hp arteon aracımda bu işlemi uygulattım. Benim subapların içi aşırı kurumlaşmış aracıma bakmayı seven ve masrafından kaçınmayan biriyim. Bu işlem sonrasında özellikle rölantide aracın içindeki mikro titreşimler yok oldu daha pürüzsüz çalışıyor motor. Özellikle devirlenmesi biraz daha iyileşmiş durumda gazı eskisinden iyi yemeye başladı. Motor sesi sessizleşti. Yakıt tüketimine de ufaktan da olsa katkısı olmuştur ama onu çok takip etmedim

Upvote 0
Şikayet yoksa elleşmeyin hocam öncelikle.

Şikayetten kastımda rölantide aşırı hissedilir titreme, direksiyonda hissedilir rahatsız edici titreme vs. İlk önce kurum temizliğinden ziyade kulaklar kontrol edilmelidir.

-İşlem iyi ustada yapılırsa zararı olmaz. Tesisat işi ile uğraşan bir firmada çalışıyorum. Biz de boruları parlatmak, açmak için ceviz kabuğu kullanıyoruz. Daha şu ana kadar bir şikayet gelmedi 😅 Sanırsam aynı şekilde sistem kullanılıyor temiz işçilikte zararı olmaz.
Aşırı bir rölantide titreme durumu, performansta düşme vs yok ama yine de araç daha rahat, rafine çalışacaksa ve performansı eskiye nazaran iyileşecekse denenebilir diye düşündüm hocam. Teşekkür ederim ve hayırlı işler diliyorum. :D

Upvote 0
124 bindeki 1.5tsi act 150hp arteon aracımda bu işlemi uygulattım. Benim subapların içi aşırı kurumlaşmış aracıma bakmayı seven ve masrafından kaçınmayan biriyim. Bu işlem sonrasında özellikle rölantide aracın içindeki mikro titreşimler yok oldu daha pürüzsüz çalışıyor motor. Özellikle devirlenmesi biraz daha iyileşmiş durumda gazı eskisinden iyi yemeye başladı. Motor sesi sessizleşti. Yakıt tüketimine de ufaktan da olsa katkısı olmuştur ama onu çok takip etmedim
Teşekkür ederim hocam. Yapılan işlemin herhangi bir teferruatı var mı? Manifoldu söküp cihazla pistonlara temizlik yapıyorlar sonra geri takıp devam ediyorlar değil mi? Birkaç yerde sökülen civataların yenilenmesi gerekiyor şeklimde bir şey okumuştum ama bilemiyorum.

Upvote 0
Teşekkür ederim hocam. Yapılan işlemin herhangi bir teferruatı var mı? Manifoldu söküp cihazla pistonlara temizlik yapıyorlar sonra geri takıp devam ediyorlar değil mi? Birkaç yerde sökülen civataların yenilenmesi gerekiyor şeklimde bir şey okumuştum ama bilemiyorum.
Piston temizliği diye birşey ilk defa duyuyorum. İşlem emme manifoldunun sökülüp subap tepelerinin ve çevresinin temizlenme işleminden oluşuyor yani hava girişi yolunun temizlenmesi olarak söyleyebilirim. Civata konusunda da fikrim yok ama o kadar teferruatlı değildir tabi güvenilir usta ve ceviz kabuğu makinesi olması kaydıyla. Bu işlemi tornavida vs gibi şeylerle yapan ustalardan uzaklaşın bu işlemin doğru ve net çözümü ceviz kabuğu makinesidir . İşlemden sonra yakıt aldığınız yerlere de dikkat edin benim tercihim hep shell olmuştur

Upvote 0
Geçenlerde yaptırdım sökmesi biraz uğraştırici islem uzun sürüyor emme manifoldu çevresi sökülüp manifold çıkarılınca açığa çıkıyor zaten 10 bin dediler indirimle 8 bine yaptırdım subaplar kapali olacak onu yaptıkca ayarlayacak usta ne yapacağını biliyorsa sorun yok

Manifoldu komple alıyolar ben zorla içini açtırdım içinde biraz yağ vardı temizleyip taktilar ama manifold contalarini degiselim dememe ragmen gerek yok diye değişmedi 2 gün sonra kaçırırsa başına eksirim artik

Manifold sokülünce biraz antifiriz aktı oralarida temziletmeden taktirma

sorun yoksa temizletme olayina sicak bakmiyorum sorun cikmadan bence temizlensin fiyat uygun zaten

Upvote 0

Geri