OEM Laufenn Lastik Hakkında

Düşük basınçta kullanmak daha kötü, fren mesafesini olumsuz etkiler, fren mesafesi uzar, yol tutuş zayıflar, lastikler normalden daha çok aşınır ve daha fazla ısınır vs..
Neyse bakalım o zaman mecbur değişçez sağol hocam

Aracın lastik etiketinde 2.5 bar önerilmiş. 2.5 bar basınçta kullanıp da konforlu bulduğunuz lastik var mı?

Aracın lastik etiketinde 2.5 bar önerilmiş. 2.5 bar basınçta kullanıp da konforlu bulduğunuz lastik var mı?
2,5 bar (36 psi)

Var tabii.,

Hem de 205 55 R-6 gibi (kalın yanaklı) bir lastik değilken,

225 45 R17 gibi daha ince yanaklı bir lastik ile araç Golf

Lastikler:
Conti Premium Contact 6
Michelin Primacy 4

Peder hosenin palio denen arabasının 2014. 49.hafta üretim olan ve yaklaşık 11 yıl bize hizmet eden Kumho 175/70/13 lastiklerini
2025/7. hafta üretim Laufenlerle bugün değiştirdim.
Açıkçası aradığım özellik yoktu yeni uygun fiyat yeterliydi.
2200 tl tane 4 sibopta kendinden değiştirdi lastikçi.
İyi kötü yaptım birşey.11 yıllık lastiklerden de kurtulmuş olduk.

Ekli dosyalar

• IMG_3136.jpeg
    IMG_3136.jpeg
    224.5 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_3135.jpeg
    IMG_3135.jpeg
    250.7 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_3137.jpeg
    IMG_3137.jpeg
    313.8 KB · Görüntüleme: 11
Peder hosenin palio denen arabasının 2014. 49.hafta üretim olan ve yaklaşık 11 yıl bize hizmet eden Kumho 175/70/13 lastiklerini
2025/7. hafta üretim Laufenlerle bugün değiştirdim.
Açıkçası aradığım özellik yoktu yeni uygun fiyat yeterliydi.
2200 tl tane 4 sibopta kendinden değiştirdi lastikçi.
İyi kötü yaptım birşey.11 yıllık lastiklerden de kurtulmuş olduk.
Bu arabanın 120 beygiri vardı atmosferik bende

Allah şahit şuanki Golften iyi yürüyordu namussuz

@Brk34 1.6 HL 2000 model
Ağustos 99 da alınmıştı 17 Ağustos depreminden sonra.Sakarya’daki bayii depremde yıkılınca başka bayiiden gelmişti Tekirdağ öge Fiat bayisine.Çabuk devirlenen bir arabadır uzun yol 7 Lt şehir içi 12/13 lt çok rahat yakar.
78000 km de.

@Brk34 1.6 HL 2000 model
Ağustos 99 da alınmıştı 17 Ağustos depreminden sonra.Sakarya’daki bayii depremde yıkılınca başka bayiiden gelmişti Tekirdağ öge Fiat bayisine.Çabuk devirlenen bir arabadır uzun yol 7 Lt şehir içi 12/13 lt çok rahat yakar.
78000 km de.
Sizinki 105 beygir civarı sanırım

Bendeki sporting 120 beygir sen düşün. Cok güzel devirleniyordu. Millet dışardan 1.2 Palio sanıp selektör atınca basıyordum gaza mal gibi kaliyorlardı🤣 Vitesleri de çok kısaydı sürüşü çok zevkliydi. Param olsa satmazdım keyiflik binerdim o kadar diyeyim

Km baya düşükmüş bu arada. Baya temiz zaten belli

@Brk34 1.6 101 HP.
Yeni askerden gelmiştim lada Samara vardı yakıştıramıyordum kafa işte.
Tipo slx/Renault 19 europa diye ağlarken komşumuz almıştı palio kullandım böcek gibi araba iyi gidiyor falan palio alınmıştı.
Palio sporting 120 HP sonra çıkmıştı.

@Brk34 1.6 101 HP.
Yeni askerden gelmiştim lada Samara vardı yakıştıramıyordum kafa işte.
Tipo slx/Renault 19 europa diye ağlarken komşumuz almıştı palio kullandım böcek gibi araba iyi gidiyor falan palio alınmıştı.
Palio sporting 120 HP sonra çıkmıştı.
Evet sonra çıktı. Bunlar ralli için 1.6 motoru modifiye ediyor sonra diyorlar ki hadi seri üretim versiyonunu da yapalım.

Gençlik kafası hocam üzerine çok düşünme:)

Ulan yine özledim bak ya ilk göz ağrım 😔
Screenshot_2026-05-02-19-11-22-25_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8.jpg
Şu beyaz gösterge, sparco vites topuzu, beyaz spor pedallar, Spor koltuklar... Ben gidip eski videoları izleyecem. İyice Palio forumu yaptık burayı.

Yeni isim önerim: Paliotutkusu

Yeni aldım bende de aynı marka var gayet başarılı konfor olarak

Lastikleri deneme imkanınız oldu mu acaba?
Hocam lastikleri bugun ancak degisterebildim. Ilk izlenimlerim lastikler cok yumusak. Aracta olan bazi vuruntu sesleri %50 azaldi diyebilirim. Frenleme konusunda bugun hava yagisliydi guvensiz hissettirmedi. Sinirlarida zorlamadim ama. Benim onceligim konfor odakli bir lastik . Frenlemede sakin kullaniciyi tedirgin etmedin yeterli.

Hocam lastikleri bugun ancak degisterebildim. Ilk izlenimlerim lastikler cok yumusak. Aracta olan bazi vuruntu sesleri %50 azaldi diyebilirim. Frenleme konusunda bugun hava yagisliydi guvensiz hissettirmedi. Sinirlarida zorlamadim ama. Benim onceligim konfor odakli bir lastik . Frenlemede sakin kullaniciyi tedirgin etmedin yeterli.
Hayırlı olsun. Yol sesinde nasıl bir izlenim bıraktı hocam ?

Passat aracımda Continental Premium Contact 7 kullanıyorum. Bana sert geliyor bu lastikler ya.

Hayırlı olsun. Yol sesinde nasıl bir izlenim bıraktı hocam ?
Bundan önceki lastiklerim nokian wetproff idi. O lastiklerin etiket değerleri ses 68 db.İlk iki yıl çok sessizlerdi. Yumuşaklık ve konfor iyiydi. Ama iki yıldan sonra çok sertleştiler ve haliyle çok ses almaya başladılar. Primacy 5 ses anlamında 70 db olmasına rağmen benzer sessizlikte hissettirdi. Yakın gibi o lastikle ses anlamında yani sanki 70 db değilde 68 db gibi. Konfor olarak primacy 5 net daha yumuşak geldi.

Bundan önceki lastiklerim nokian wetproff idi. O lastiklerin etiket değerleri ses 68 db.İlk iki yıl çok sessizlerdi. Yumuşaklık ve konfor iyiydi. Ama iki yıldan sonra çok sertleştiler ve haliyle çok ses almaya başladılar. Primacy 5 ses anlamında 70 db olmasına rağmen benzer sessizlikte hissettirdi. Yakın gibi o lastikle ses anlamında yani sanki 70 db değilde 68 db gibi. Konfor olarak primacy 5 net daha yumuşak geldi.
Primacy serisindeki sessizlik bambaşka, teker yuvarlanma sesinin b segment arabada dahi duymuyorsun. Asfalt güzelse ve hava 15-20 derecelerde ise primacy lastikli araba kullanmak mükemmel hissettiriyor.

Geri