OEM Laufenn Lastik Hakkında

Hocam bu lastik ısı zor bırde sese ve konfora takıntılıysan
Ben hemen hemen üst sekment butun lastıklerı denedim ve sonunda aradığımı buldum sana da bakmanı tavsıye ederim konfor olsun ses sevıyesı olsun mükemmel bır lastık her ıkı aracımda da kullanıyorum
Continental UltraContact NXT

Hocam bu lastik ısı zor bırde sese ve konfora takıntılıysan
Ben hemen hemen üst sekment butun lastıklerı denedim ve sonunda aradığımı buldum sana da bakmanı tavsıye ederim konfor olsun ses sevıyesı olsun mükemmel bır lastık her ıkı aracımda da kullanıyorum
Continental UltraContact NXT
Kanımca NXT modeline gerek yok, normal modeli (nxt olmayan) yeterli, NXT ‘de olanlarda lastiklerden biri hasar görürse bulması zor olur, sipariş vs.. beklemek gerekir,

NXT dediği zaten (geri-dönüştürülmüş) kauçuk, çelik ve pet şişelerden üretildiği anlamına geliyor.

Kanımca NXT modeline gerek yok, normal modeli (nxt olmayan) yeterli, NXT ‘de olanlarda lastiklerden biri hasar görürse bulması zor olur, sipariş vs.. beklemek gerekir,

NXT dediği zaten (geri-dönüştürülmüş) kauçuk, çelik ve pet şişelerden üretildiği anlamına geliyor.
Aynen hocam :/:65 ı
Ama ben yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum yoltutusu ve ses konunusunda cok ama cok ıyı

Aslinda primacy 5 in testlerde cok iyi sonuc verdigi nokta islak zemin performansi. Konfor odakli herseyden orta hallice bir lastik. Temel hedefinin konfor slogoni oldugunu dusunuyorum. Bende yeni aldim gelmedi henuz.
Lastikleri deneme imkanınız oldu mu acaba?

daha önce laufen alma hatasına düşmüş birisi olarak şunu diyebilirim
laufen 30 bin km sonra taş gibi olacak yol tutuş minimuma inecek şimdiden değiştirip sat gitsin

şu an continental premiumcontact 6 kullanıyorum
konfor bakımından çok iyi, yol tutuş mükemmel diyebilirim eksileri yol sesi ve yakıt düketimi fazla
Conti PC 6 ‘yı hangi ebatta kullandınız..?

Araç marka / model / motor tipi neydi..? :)

Laufenn hankookun alt markası. Bence bu güney koreliler olarak sert lastik üretiyorlar. Bende de hankooklar var kaya gibi sert. Havalar ısındıkça bir nebze yumuşuyorlar.

Laufenn hankookun alt markası. Bence bu güney koreliler olarak sert lastik üretiyorlar. Bende de hankooklar var kaya gibi sert. Havalar ısındıkça bir nebze yumuşuyorlar.
Şu an Hankook lara bu paralar verilmez, michelin primacy ile arasında 400 lira oynuyor. 205 55 16 araç için. Primacy serisinin ıslak zemin performansı+fren mesafesi kötü ancak yine sessizlik+konfor yüzünden primacy alırım.

Hankook eskiden fiyat performanstı. Çok değil 13 ay önce 4 tane sıfır 2024 50. hafta üretim Hankook ventus prime 4 leri toplamda 10 bin Liraya aldım. Ancak şu an 4 tanesi 17 bin TL. Primacy 5 için ise 18500 TL fiyat aldım.

Aslında doğru kuzu alınırsa yağlı olmaz,

Yaşı küçük olmalı, ve aldığınız kuzu dişi olmamalı, erkek olmalıdır,

Yaşı 2-5 aylık olmalı, çok büyük ve ağır olmamalı, İşte o zaman o kuzunun etini-tadını başka hiç bir şey vermez :)

Tabii cinsi de önemli,

İnsanlar kuzu yağlı olur, kuzu eti kokar zanneder aslında kokmaz, yanlış hayvan alındığı için yukarda saydığım etkenlere dikkat edilirse etinde 1 gram koku olmaz,

Kasaplar milette kuzu diye koyun eti kitledikleri için insanlar da yanlış algıya kapılıyor.
“Biz başka bir şey yiyemeyiz komiserim.” 🤣

Geri