OEM Laufenn Lastik Hakkında

srhn13

Yeni Üye
İsim
Serhan
Aracım 2026 model Golf 1.5 etsi life. 3000 kmden fazla yol yaptım. Rodajı da bitmiş durumda. Lastiklerim Laufenn S fit 2 205 55 16. Yeni çıkan bir lastik. Vw oem olarak fabrikadan golf araçlarında kullanmaya başlamış. İlk kullanımımdan itibaren lastikleri sert hissediyordum ama rahatsız etmiyordu. Fakat son zamanlarda hem çukur ve kasislerde fazla tepki veriyor hem de yüksek hızda ses yapıyor. Lastik basınçlarımı da etikette 2.5 bar göstermesine rağmen fazla olduğunu farkedip biraz indirdim. 2.25 bar civarlarında ayarlamaya çalıştım. Yol tutuş biraz iyilese de çukur hissiyatı ve ses konusunda düzelme olmadı. Daha önceden golf 7 midline Plus ve polo 1.0 tsi comfortline kullandım. Onlarda bu sorunları yaşamamıştım. Ne tavsiye edersiniz?

Aracım 2026 model Golf 1.5 etsi life. 3000 kmden fazla yol yaptım. Rodajı da bitmiş durumda. Lastiklerim Laufenn S fit 2 205 55 16. Yeni çıkan bir lastik. Vw oem olarak fabrikadan golf araçlarında kullanmaya başlamış. İlk kullanımımdan itibaren lastikleri sert hissediyordum ama rahatsız etmiyordu. Fakat son zamanlarda hem çukur ve kasislerde fazla tepki veriyor hem de yüksek hızda ses yapıyor. Lastik basınçlarımı da etikette 2.5 bar göstermesine rağmen fazla olduğunu farkedip biraz indirdim. 2.25 bar civarlarında ayarlamaya çalıştım. Yol tutuş biraz iyilese de çukur hissiyatı ve ses konusunda düzelme olmadı. Daha önceden golf 7 midline Plus ve polo 1.0 tsi comfortline kullandım. Onlarda bu sorunları yaşamamıştım. Ne tavsiye edersiniz?
3000 km yol yapıp halen memnun etmiyorsa değiştirmekten başka çare yok gibi gözüküyor. Yurtdışı yorumları parasına göre fena değil gibi ama Hankook orta segment, Laufenn ise alt markası. Otomobil üreticileri bu gidişle lastiği de opsiyon yapacak.

Şu an lastik fiyatları, jant fiyatlarını geçmişken bu kadar konforuma düşkün olmazdım sanırım; lastiğimi kullanmaya devam ederdim.

Hocam ben de 2026 golf life 1.5 etsi aracimi yeni aldım üzerinde Bridgestone turanza ile geldi nexen bekliyordum laufenn i ilk defa sizden duydum
Bridgestone hiç kullanmadim nasıldır fikriniz var mi

Hocam ben de 2026 golf life 1.5 etsi aracimi yeni aldım üzerinde Bridgestone turanza ile geldi nexen bekliyordum laufenn i ilk defa sizden duydum
Bridgestone hiç kullanmadim nasıldır fikriniz var mi
Bridgestone turanza sınıfında en iyilerdendir. Özellikle yol tutuş konusunda harikadır. Opel insignia 1.5 d üzerinde fabrikasyon olarak gelmişti. Yaklaşık 100-110 bin km civarı kullandım. Çok memnundum ben.

Gerçi opelin yol tutuşu da efsaneydi ancak Bridgestone dan sonra yeni lastiğe geçince yokluğunu hissetmiştim.

Nexenden daha iyidir emin olun 👍🏻

Bridgestone turanza sınıfında en iyilerdendir. Özellikle yol tutuş konusunda harikadır. Opel insignia 1.5 d üzerinde fabrikasyon olarak gelmişti. Yaklaşık 100-110 bin km civarı kullandım. Çok memnundum ben.

Gerçi opelin yol tutuşu da efsaneydi ancak Bridgestone dan sonra yeni lastiğe geçince yokluğunu hissetmiştim.

Nexenden daha iyidir emin olun 👍🏻
Eyvallah hocam tamamdır çok sagolasin

Poloda nexenler bile beni bu kadar rahatsız etmemişti. Golf 7 1.2 tsidaki kullandığım konforu arıyorum. Acaba bu lastikler sıcaklar arttıkça biraz kendine gelebilir mi?

Poloda nexenler bile beni bu kadar rahatsız etmemişti. Golf 7 1.2 tsidaki kullandığım konforu arıyorum. Acaba bu lastikler sıcaklar arttıkça biraz kendine gelebilir mi?
Laufenn öyle aman aman bir marka değil bunu bilin. Sadece iş görme konusunda fiyatsal olarak mantıklı olduğundan tercih edilebilir lastik markalarından birisidir.

Nexen dediğiniz lastiğin fiyatları ile laufenn in fiyatları arasında uçurum var elbet nexen kadar kaliteli olmasını beklemek saçma olur. Fiyattan bile kalite farkını anlayabilirsiniz.

Ancak laufenn de test etmiş birisiyim. Öyle dediğiniz rahatsızlıkları yaşamadım. Hatta fena hissettirmryen lastiklerdi. fiyatından dolayı kendi aracıma bile almaya niyetlendim. Yerine abisi olan Hankook u tercih ettim.

Bence alışmaya bakın.

Vw sağolsun milyonlara aracı satıyorda en önemli hayati değeri olan lastikleri de en kötüsünü takıyor…

Marka alın lastiklerinizi üçe beşe bakmayın, herşey internet ve herşey elinizin altında bugün chatgbt ye yazsanız aşağıdaki lastikler çıkar…

Michelin Pilot Sport5 yada Primacy5
Continental PremiumContactY

Vw sağolsun milyonlara aracı satıyorda en önemli hayati değeri olan lastikleri de en kötüsünü takıyor…

Marka alın lastiklerinizi üçe beşe bakmayın, herşey internet ve herşey elinizin altında bugün chatgbt ye yazsanız aşağıdaki lastikler çıkar…

Michelin Pilot Sport5 yada Primacy5
Continental PremiumContactY
Bizim üzerinde gelen nexenler çok kötü ya

Sizde de aynı araç var sanırım. Sizde de başta böyle durumlar oldu mu?

Primacy5’in energy serisi çıkmış. Kâğıt üstünde çok iyi değerleri. Nexenler gerçekten konforsuz ve sesli bir lastik olduğu için değiştirmeyi düşünüyorum

geçen hafif yağmurlu rampa yolda 5 saniye boyunca nexen lastikler yola tutanamadı :D. hayatımda gördüğüm en kötü lastik

geçen hafif yağmurlu rampa yolda 5 saniye boyunca nexen lastikler yola tutanamadı :D. hayatımda gördüğüm en kötü lastik
Abi valla 1. Viteste bazen gaza yüklenmesem bile sarıyor midem bulanıyor böyle olunca

Geri