Yağ değişti ama filtresi değişmedi

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Dostlar biraz aceleye geldiği için aracı lifte kaldırmadan motor üstünden vakumla yağı çekip yeni yağ koyduk ama filtreyi değiştirmedik. Bu ne kadar idare eder acaba ? Bu arada Motul 8100 020 yağ koyduk.
Araç 2022 golf manuel.

Son düzenleme:

Dostlar biraz aceleye geldiği için aracı lifte kaldırmadan motor üstünden vakumla yağı çekip yeni yağ koyduk ama filtreyi değiştirmedik. Bu ne kadar idare eder acaba ? Bu arada Motul 8100 020 yağ koyduk.
Araç 2022 golf manuel.
Çok yanlış bir uygulama, ne kadar idare edeceğini kimse tahmin edemez,

Vakum ile yağ çektirmek hiç iyi bir şey değildir, yağın karterin tapasının açılıp boşaltılması gerekirdi,

Zaten yağ filtresinin değiştirilmemesi başlı başına yanlış bir uygulama olmuş.,

0W-20 yağ kullanan araçlar zaten bu yağdan dolayı ömrü kıısa olan bir yağdır, motor çok hassastır.,

Vakit bulduğunızda çok bekletmeden yeniden motor yağı, yağ filtresini ve karter tapası ve tapa pulunu değiştirmeniz yararınıza olur,

Karter tapası ve tapa pulunun mutlaka servisten orjinalini alınması sizin yararınıza olur, zaten bu parça serviste pahalı bir parça değildir, dışarsı ile aynı rakamlara satılır, dışarda yan sanayi tapaya aynı rakamı boşuna ödemeyin, durduk yere yan sanayi tapa yüzünden karter yivlerine zarar verirsiniz., Dışarda satılanlara abi bu orjinal tapa diyenlere itibar etmeyiniz.,

Not: Motul 8100 0W-20 zaten yanlış yağ kullanmışsınız, bu yağ aracınıza uyumlu değildir..!!

@Atilla ilhami
Motul 8100 0W-20 bu yağ aracınıza uyumlu değildir..!!

Motul marka olarak aracınıza uyumlu olan yağ: Motul Specific 508.00 509.00 0W-20 ‘dir,

Diğer uyumlu yağlar:
Liqui Moly Top Tec 6200 LongLife IV 0W-20
Mobil 1 ESP x2 0W-20
Castrol Edge LL IV 0W-20

Aracınız için alacağınız yağın (VW508.00 / 509.00 onayı) olması gerekir.

Tesk ederim açıklamalar için. Yağı dün koymuştum. Bugun değiştireyim o zaman.

Araç 2022 golf manuel.
İdare eder etmesine ama niye böyle bir ekstra masrafa vs girdiniz onu anlamadım. Bakım aralığı 15 bin ise uzun yola çıkacaksanız 16-17 bin km olabilirdi. Tek seferden bir şey olmaz.

Zaten bakım denilen şeyin masrafının %60 ı yağ parası zaten. Filtreler en ucuz şey.

Garip bir tercih yapmışsınız.

Niye böyle bir şey uyguladınız amaç nedir ? Aracın kmsi dolmayıp yılı dolduğu için mi böyle bir tercihte bulundunuz ?

aceleye gelen nedir değişim zamani geldi vakit mi yoktu dünyanın sonu değil hemen değişecek diye bişey yok ta maddi sıkıntı yoksa değiş 2022 aracima da böyle bişey yapmazdim saglik olsun

İdare eder etmesine ama niye böyle bir ekstra masrafa vs girdiniz onu anlamadım. Bakım aralığı 15 bin ise uzun yola çıkacaksanız 16-17 bin km olabilirdi. Tek seferden bir şey olmaz.

Zaten bakım denilen şeyin masrafının %60 ı yağ parası zaten. Filtreler en ucuz şey.

Garip bir tercih yapmışsınız.

Niye böyle bir şey uyguladınız amaç nedir ? Aracın kmsi dolmayıp yılı dolduğu için mi böyle bir tercihte bulundunuz ?
Bir kaç şey üst üste geldi aslında. Ustada boş lift yoktu. Bende de liftin boşalmasını bekleyecek zaman. Çok km yapan biri değilim diye 3-5 bin km bu şekilde idare eder diye düşündüm. Münferit birşey yani.. Ama durumun bu kadar ciddi olacağını sanmıyordum.

Geri