Rline süspansiyon sert geliyor

mcankaya52

Üye
İsim
ahmet
Arkadaşlar yeni 8 rline aldım 1,5 daha önce birçok 7 ve 7,5 araçlarım oldu ama bu rline süspansiyonu sevmedim , fazla sert gibi ve çukurlardan falan dan dun geçiyor 7 kasalarda bu sorun hiç olmazdı, 8 style yayları ile değişsem konfor geri gelirmi acaba

Araçta sorun yok aslında olması gerektiği gibi.
Jantlarınız kaçlık? Eğer 18 ise tavsiyem bir şekilde test amaçlı da olsa 16 jant bulup deneyin.

Güzel bir 16 jant görüntüyü çok bozmaz ama, Rline gövdeli bir aracı yükseltmek aracın teker yuvaları nedeniyle çirkin gözükmesine neden olabilir. Araç çirkin görünürse o halde Rline almanın da manası kalmamış oluyor.

Bu konuda bir atmasyon fikrim var.

Bu yay ve süspansiyonlar yıllar geçtikçe daha da yumuşar ve konforu artar mı ?

Bu kanıya nereden vardığıma gelirsek,

100 bin kmde 2013 golf 7 ve 50 bin kmde 2018 golf 7.5 ikisini aynı zamanlar kullandığımız dönemde,
Golf 7 çok konforlu 7.5 çok sert hissettirirdi.

Arkadaşlar yeni 8 rline aldım 1,5 daha önce birçok 7 ve 7,5 araçlarım oldu ama bu rline süspansiyonu sevmedim , fazla sert gibi ve çukurlardan falan dan dun geçiyor 7 kasalarda bu sorun hiç olmazdı, 8 style yayları ile değişsem konfor geri gelirmi acaba
Eğer konfor odaklı bir sürüş istiyorsanız tavsiyem style paket almanız olur :) Rline sert olması lazım düz mantık. Belki bir sürüş ayarı veya yay amortısor ayarı vardır. Forumda bilgin abilerimiz cevaplayacaktır.

100 bin kmde 2013 golf 7 ve 50 bin kmde 2018 golf 7.5 ikisini aynı zamanlar kullandığımız dönemde,
Benim bildiğim 7.5 daha sert gerçekten. Yılla alakalı değil yaşadığın durum

Yaylar yumuşamaz ancak amortisörler yumuşayabilir, daha doğrusu yumuşamış gibi hissettirebilir. Zamanla içerideki basınç bir şekilde azalırsa küçük çukurlarda sanki yumuşamış gibi olur ancak sert çukur geçişlerinde de vuruntu yada sert tepme yapar.

Emin olmamakla birlikte aynı amortisörleri kullandıklarını sanıyorum. Hatta belki golf 8 amortisörleride aynı olabilir parça kodundan bakmak gerek.

...
Şimdi baktım ve alman parça sitesine göre 2012 den günümüze kadar olan golflerde motor tip ayrımını hariç tuttuğumuz da amortisör ve yay yedek parçaları aynı görünüyor.

Son düzenleme:
Zamanla alışırsın 17 inç ise jantların , diğer paketlere göre yayları kısadır ondandır biraz dan dun oluşu. amortisörler diğer paketlerle aynı olabilir net olarak bilmiyorum. Sport direksiyon ile uyum içerisinde çok güzel bence, lastikler biraz sıcak asfalt görsün biraz daha yumusayacaktır. Malum havalar sert geçiyor .

Jantlarım 17 arkadaşlar yeni michelin aldım yumuşak olsun diye yinede memnun değilim daha önce golf 1,2 araca leon fr yayı takıp konfordan ödün vermeden 3 cm düşürmüşlüğüm var, style paket bakıyorum o araçta yüksek değil gayet rline kadar alçak bir araç bu yaylarda renk oluyor bunlar yayın sertliği ile ilgili, sadece deneyem varmı böyle bir sormak istedim … veya rline araca elibach yay takıp daha iyi oldu diyen varmı mesela.. bunun gibi…

Araçta sorun yok aslında olması gerektiği gibi.
Jantlarınız kaçlık? Eğer 18 ise tavsiyem bir şekilde test amaçlı da olsa 16 jant bulup deneyin.

Güzel bir 16 jant görüntüyü çok bozmaz ama, Rline gövdeli bir aracı yükseltmek aracın teker yuvaları nedeniyle çirkin gözükmesine neden olabilir. Araç çirkin görünürse o halde Rline almanın da manası kalmamış oluyor.
Jantlar 17 birde 18 olsa aman tanrım..

Geri