Bu filtreler orijinal mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Halilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Halilo

Katılımcı Üye

İsim
Halil
Araç
2016 Golf 7 1.2 TSİ 110 PS Comfortline DSG
Değerli forum üyeleri hepinize selamlar. Bugün 2015 1.4 tsi 125 ps Volkswagen Golf 7 üstünden çıkarttığım filtreler hakkında sorum var ;

Aşağıda resimlere eklediğim gördüğünüz Yağ filtresi ve polen filtresini söktüm. Sizce bu parçalar orijinal servisten alınma Volkswagen parçası mıdır yoksa sahte malzemeler midir ?

Orijinal ise nasıl orijinal olduğunu anladınız sahte ise nasıl sahte olduğunu anladınız ? Onu da söylerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_6719.jpeg
    IMG_6719.jpeg
    219.6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_6720.jpeg
    IMG_6720.jpeg
    212.9 KB · Görüntüleme: 48

Değerli forum üyeleri hepinize selamlar. Bugün 2015 1.4 tsi 125 ps Volkswagen Golf 7 üstünden çıkarttığım filtreler hakkında sorum var ;

Aşağıda resimlere eklediğim gördüğünüz Yağ filtresi ve polen filtresini söktüm. Sizce bu parçalar orijinal servisten alınma Volkswagen parçası mıdır yoksa sahte malzemeler midir ?

Orijinal ise nasıl orijinal olduğunu anladınız sahte ise nasıl sahte olduğunu anladınız ? Onu da söylerseniz

filtresinin üstünde marka logoları olmaz

Orijinal ise nasıl orijinal olduğunu anladınız sahte ise nasıl sahte olduğunu anladınız ? Onu da söylerseniz sevinirim.
Polen ve hava filtresinin üstünde marka logosu olmaz . Yağ filtresi hakkında bilgim yok maalesef

Yetkili servislere gün doğdu

Bu başlığı okuyan sahte filtre korkusuna

Yetkili serviste bakımlara 50 bin lirada verir artık.

Sonuç : filtreler bildigin çakma

Filtremarketim
Uzman parca
Onlineyedekparça
.......

Boşuna 100 bin kere tavsiye etmişiz

Yetkili servislere gün doğdu

Bu başlığı okuyan sahte filtre korkusuna

Yetkili serviste bakımlara 50 bin lirada verir artık.

Sonuç : filtreler bildigin çakma

Filtremarketim
Uzman parca
Onlineyedekparça
.......

Boşuna 100 bin kere tavsiye etmişiz
Yok hocam niye doğsun yetkili servislere.

Eğer benim cebimden fazla para çıkmasın diye hesap kitap yapan adamsan;

Sadece Alırsın yağını ve yağ filtreni(Mann, mahle, bosch…) gider bir ustaya 1000 lira işçilik verip değiştirirsin.

Parasını düşünüyorsa adam en iyi marka hava ve polen filtresini alsın kendisi değiştirsin. Her işte kolaya kaçıp da e sonra servisler şöyle fiyat veriyor, sanayi fiyatları uçmuş diye yakınmayacak. Hadi benim elim alışkın, malzemem de var sökmek için 5 dk bile sürmüyor ikisi. Daha önce sökmemiş adamın sadece 20 dk sını alacak bir iş bu ikisini söküp takmak.

En fazla 4500 liraya halleder yıllık bakımını çekilir kenara.

Hayat şartları buna sevk ediyor adamı. Ona göre yaşamalı bence insanımız artık

Mann filtreler için doğrulama QR kodu getirmişler ancak hala güven vermiyor o uygulama. Castrol deki gibi tek seferlik QR okutup bir daha o QR ı okutmana izin vermeyen bir sistem yok.

Castrol yağlarda bu yeni QR lı sistem sonra orijinal-çakma yağı ayırt etmek çok kolay başka bir yola bakıp da araştırma yapılmasın.

Mahle filtrelerde ise piyasada gördüklerinizin yarısı çakmadır. Mahle alırken ekstra dikkat ve bilindik yerlerden alınmalıdır

Bosch filtreler yine alınabilir 3. Tercih olarak. Yağ, hava ve polen filtresi olarak kalitelidirler ancak şahsi fikrim olarak yağ filtresini bosch üzerinden kullanmak istemezdim.

Filtron her ne kadar övülse de yağ filtresi olarak tercih edilmemelidir. Filtron kullandın diye aracın zarar görecek diye bir şey yok. Ancak bir Mann mahle kalitesi yoktur. Unutulmamalıdır. Bosch yağ filtresi, Filtron yağ filtresinden daha kalitelidir. Hava ve polen için kullanılabilir sorun yok.

Filtreler %100 sahte,

Hatta o kadar sahte ki 20 sene öncesinin teknolojisinin Nokia telefonun 640x480 çözünürlükte kamerasıyla çekilmiş olsaydı bile bu filtrelerin sahte olduğunu fark etmekte zorlanmazdım.

Bu kadar göze hemen çarpacak kadar 5.ci kalite sahtesini uzun zamandır görmemiştim,

Umarım bunu satan veya takan usta bu yetmezmiş gibi bir de sahte yağ doldurmamıştır.

Mann filtreler için doğrulama QR kodu getirmişler ancak hala güven vermiyor o uygulama. Castrol deki gibi tek seferlik QR okutup bir daha o QR ı okutmana izin vermeyen bir sistem yok.

Castrol yağlarda bu yeni QR lı sistem sonra orijinal-çakma yağı ayırt etmek çok kolay başka bir yola bakıp da araştırma yapılmasın.

Mahle filtrelerde ise piyasada gördüklerinizin yarısı çakmadır. Mahle alırken ekstra dikkat ve bilindik yerlerden alınmalıdır

Bosch filtreler yine alınabilir 3. Tercih olarak. Yağ, hava ve polen filtresi olarak kalitelidirler ancak şahsi fikrim olarak yağ filtresini bosch üzerinden kullanmak istemezdim.

Filtron her ne kadar övülse de yağ filtresi olarak tercih edilmemelidir. Filtron kullandın diye aracın zarar görecek diye bir şey yok. Ancak bir Mann mahle kalitesi yoktur. Unutulmamalıdır. Bosch yağ filtresi, Filtron yağ filtresinden daha kalitelidir. Hava ve polen için kullanılabilir sorun yok.

Hocam 9,5 yıl / 119 bin km dir Uzman parcadan alıyorum MANN filtreleri . (Uzman parcada tr distrübütörü Filtre marketimden alıyor zaten )

Araba teklemedi henüz.

QR kod / barkod/ filigran / mor ışık testi falan ileri düzey şüpheci insanlar için iyi tabi.

Yağ konusunda

Motul orta anadolu bölge müdürlüğü Tuğsan / ostim adresini verdim.

Bunlara ragmen insanlar yetkili servise giderim gönlüm rahat olur diyorsa yapacak bişey yok 28281.jpg

Filtreler %100 sahte,

Hatta o kadar sahte ki 20 sene öncesinin teknolojisinin Nokia telefonun 640x480 çözünürlükte kamerasıyla çekilmiş olsaydı bile bu filtrelerin sahte olduğunu fark etmekte zorlanmazdım.

Bu kadar göze hemen çarpacak kadar 5.ci kalite sahtesini uzun zamandır görmemiştim,

Umarım bunu satan veya takan usta bu yetmezmiş gibi bir de sahte yağ doldurmamıştır.
Size belki de inanmayacağınız bir şey de söylemek istiyorum. (zaten bu konuyu da açma sebebim o)

Sanayide tur atarak birkaç farklı dükkana girdim ve bu malzemeleri sordum. 'Ustam bu parçalar orijinal mi ?' diye

Sorduğum ustaların yarısından fazlası 'Evet, bu filtreler orijinal' dedi. Şimdi dediğiniz gibi bana da sorsanız uzaktan da baksam bu filtrelere sahte derdim ancak birçok ustanın bu parçalar orijinal diye diretmesinin sebebi nedir anlamadım.

Şimdi onlar usta oldukları için ekstra bir bildikleri var diye de dükkanlardan ' TAMAM, TEŞEKKÜRLER' deyip uzaklaştım. Bu arada ustaların hiçbirini tanımıyorum öyle direkt dükkanlara giderek sordum. Sadece 1 tanesini tanıyorum, o tanıdığım usta da bilenler bilir eskiden Ankara'da Söğütözü'nde VW nin servisi vardı orada çalışıyordu. O usta bile dahi bu parçalara orijinal dedi.

Şahsi fikrim ben araba bu filtreleri orijinal olduğunu ispat etseler bile takmazdım, o kadar güven vermiyor dış görünüşü.

Hocam 9,5 yıl / 119 bin km dir Uzman parcadan alıyorum MANN filtreleri . (Uzman parcada tr distrübütörü Filtre marketimden alıyor zaten )

Araba teklemedi henüz.

QR kod / barkod/ filigran / mor ışık testi falan ileri düzey şüpheci insanlar için iyi tabi.

Yağ konusunda

Motul orta anadolu bölge müdürlüğü Tuğsan / ostim adresini verdim.

Bunlara ragmen insanlar yetkili servise giderim gönlüm rahat olur diyorsa yapacak bişey yok 28281.jpg
Teşekkür ederim üstadım. Böyle fazladan tecrübeyle öğrenilmiş güvenilir mekanlar öğrenmek çok iyi oluyor. Baştacısınız.

Yetkili servisin bu forumda belli konularda faydalı olduğunu diğer türlü para tuzağı olduğunu söylemişimdir çok kere. Ancak sanayi ortamını bilmeyen (ki az önceki @forzaGilles hocama verdiğim cevaptan sonra) pek de bilmesin insanlar. Ustayı çok doğru seçmek gerekiyor.

Size bir soru soracağım. Malzemeleri kendiniz temin ediyorsunuz bakım işini nasıl yapıyorsunuz ? Kendiniz mi hallediyorsunuz yoksa malzemeleri alıp dükkanda işçilik vererek mi değiştiriyorsunuz ?

Geri