Golf 8,5 Life Gaz Pedalı Titreme Hissi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emrekKTH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar
Bugün bir uzun yol yaptım. Aracın gaz pedalında bazı noktalarda hız farketmeksizin tırtıklı yoldan geçer gibi titreme oldu 3-5 saniye içerisinde geçti. Ama bunu çok tekrarlı yaptı. Sanki bir parça dönerken ara ara boşa çıkar döner bir ses yapar, titrer ya öyle bi durum gibiydi. Sebebi ne olabilir daha önce yaşayan oldu mu?

Araç km 7200

Merhaba, Bende de 2025 life var. bazen bende hissediyorum. Aracım şuan 15bin km de.
Tahminim ve düşüncem araç iki silindire düştüğünde o hissyatı bazen veriyor. 2-3 defa bende denk geldim. pedal resmen ayağımın altında titredi. Bunu servise anlatmak veya deneyimletmek imkansız.
Daha önce 2024 scala aracım vardı (1.5 150'lik) Onda daha çok oluyordu.

Merhaba, Bende de 2025 life var. bazen bende hissediyorum. Aracım şuan 15bin km de.
Tahminim ve düşüncem araç iki silindire düştüğünde o hissyatı bazen veriyor. 2-3 defa bende denk geldim. pedal resmen ayağımın altında titredi. Bunu servise anlatmak veya deneyimletmek imkansız.

O zaman bunu düşünmüyoruz aklımızdan çıkartıyoruz
en güzeli bu

En mantıklı açıklama bu bence

2 silindir sarsıyor arabayı az da olsa. Ama muhteşem bi teknoloji bence.

Acaba motor kulaklarının ömrünü kısaltıyor mu bu durum🤔 3 silindirlerde erken bitiyor ya kulaklar, act motorlarda da var mı böyle bu durum

Acaba motor kulaklarının ömrünü kısaltıyor mu bu durum🤔 3 silindirlerde erken bitiyor ya kulaklar, act motorlarda da var mı böyle bu durum

Kulakların ömründen kesin götürüyordur ama

2 silindir modunda 1 saatlik sürüşte 6 kere devreye girse

1.0 motor zaten sürekli titriyor, dengesiz çalışmadan dolayı rahatsız ediyor.

Bana sorarsan 1.5 her şartta açık ara önde bu konu içinde

Bu öyle birşey değil hocam yani 2 silindir modunuda denedim araç boşa aldığımdada devam ediyor ve ben bunu debriyajdada hissediyorum bütün şartları denedim yaptığı zaman devam ediyor sadece arabayı stop edip sonra tekrar aracada bindiğim zaman ortadan kalkıyor yani benim araçta olan o şekilde diğer arkadaşları bilmiyorum. ama bu söylediğim her arabaya bindiğimde olmuyor bazen oluyor o yüzden zaten servise ispat edemedim.

Kulakların ömründen kesin götürüyordur ama

2 silindir modunda 1 saatlik sürüşte 6 kere devreye girse

1.0 motor zaten sürekli titriyor, dengesiz çalışmadan dolayı rahatsız ediyor.

Bana sorarsan 1.5 her şartta açık ara önde bu konu içinde
Bence de sonuçta sürekli devrede değil.

2 silindir modunda, 3 silindirden daha çok titriyor ama. Uzun soluklu bi 2 silindir sürüşü güzel bı yıpratır bence. Çünkü sakın kullanıyorum ben mesela, genelde devreye giriyor yol düzse.

He tabi nolursa olsun dediğin gibi 1.5 tabiki önde

Mesajları tek tek alıntı yaparsam çok uzun olacak mesaj o sebeple etiketleyerek yazdım, mazur görün

@thahazar hocam tekrar deneyemedim ama frene basıp gaza basarken değil de araç seyir halindeyken yaşadım ben

@Blackjack6206 hocam söylediğiniz gibi bir ses yok da daha çok ayak altında bir zırıltı gibi benim de

@Xcorpit39 hocam müzik sesini kısarak da kontrol ettim ama ayak altındaki rezonans devam ediyor

@RmznOzsoy hocamın söylediği de baya mantıklı geldi genelde 110 civarı hızlarda aracı çok zorlamadan seyahat ediyorum, gaza yüklendiğimde 1-2 saniye içerisinde geçiyor gibi hissettim. Hatta deneme amaçlı s modunda 3-5dk 170-180 gibi hızlarda ilerledim bir sorun görmedim

Arabanın 2 silindir - 4 silindir modunu takip edebileceğimiz bir ekran ayarı var mıdır? Ben bulamamıştım eğer varsa onu açıp öyle takip edeyim.

Arabanın 2 silindir - 4 silindir modunu takip edebileceğimiz bir ekran ayarı var mıdır? Ben bulamamıştım eğer varsa onu açıp öyle takip edeyim.
Aşağıdaki videoma bakın hocam
Çözüm videoda:

En son tüketimi de seçince anlık tüketim geliyor. Biraz kalitesiz oldu video acele ile çektiğim için idare edin

Tüketim menüsü varsa tikleyin. Tikli olunca orda sağ ve ya sol, hangi ekranda tiklediyseniz ordan seçin.

Bazı araçlarda yok ama nedense. Anlık tüketim menüsü o. Anlık tüketimle beraber 2 silindir modunu da gösteriyor.

Göstermese bile zaten aracın titremesinden anlaşılıyor

Aşağıdaki videoma bakın hocam

Tüketim menüsü varsa tikleyin. Tikli olunca orda sağ ve ya sol, hangi ekranda tiklediyseniz ordan seçin.

Bazı araçlarda yok ama nedense. Anlık tüketim menüsü o. Anlık tüketimle beraber 2 silindir modunu da gösteriyor.

Göstermese bile zaten aracın titremesinden anlaşılıyor

Merhaba Hocam teşekkürler. Daha önceleri anlık tüketimi görmüştüm ama silindir moduna dikkat etmemişim

Geri