Golf 8,5 Life Gaz Pedalı Titreme Hissi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emrekKTH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrekKTH

Üye
İsim
emre
Araç
Golf 8,5 Life
Merhabalar
Bugün bir uzun yol yaptım. Aracın gaz pedalında bazı noktalarda hız farketmeksizin tırtıklı yoldan geçer gibi titreme oldu 3-5 saniye içerisinde geçti. Ama bunu çok tekrarlı yaptı. Sanki bir parça dönerken ara ara boşa çıkar döner bir ses yapar, titrer ya öyle bi durum gibiydi. Sebebi ne olabilir daha önce yaşayan oldu mu?

Araç km 7200

Hocam selamlar gaza bastığınızda mı oluyor ?
Gaza bastığınız da olmuyor sabit bir şekilde veya hızlanırken bir sorun var mı örneğin her 90 110 arası veya 110 üstü gibi bir sorun varmı ?

Genelde gaza bastığınız da araç ivmelenirken gaz pedalında ve direksiyonda titreme olur bunlar varsa aks olabilir.
Gaza bastığınız da yukarda saydıklarım yok sadece sabit ve belirli bir hız üstünde oluyorsa jant lastik balansı veya porya (tekerlek bilyası) ötürü olabilir.
Vesselam.

Merhaba hocam
Sabit hızda ilerlerken ya da biraz hızlanmaya çalışırken ara ara yaptı. Direksiyonda da bir titreme yok. Aracın komple titremesi gibi bir durum değil. Sadece gaz pedalında nasıl tarif edebilirim bilmiyorum da rezonans gibi bir durum.

Merhaba hocam
Sabit hızda ilerlerken ya da biraz hızlanmaya çalışırken ara ara yaptı. Direksiyonda da bir titreme yok. Aracın komple titremesi gibi bir durum değil. Sadece gaz pedalında nasıl tarif edebilirim bilmiyorum da rezonans gibi bir durum.
Selamlar, hızlanmaya çalıştığınızda hızlanırken olduysa ben akstan şüphelendim şuan yabancı forumlara da bakmak gerek, chatgpt den biraz fikir alınabilir süreci hızlandırmak için :)

Selamlar, hızlanmaya çalıştığınızda hızlanırken olduysa ben akstan şüphelendim şuan yabancı forumlara da bakmak gerek, chatgpt den biraz fikir alınabilir süreci hızlandırmak için :)

Teşekkürler bi araştırayım

Düz hızlanma vibrasyonu genellikle asktan kaynaklıdır. Gaza bastınız hızlanıyorsunuz, gazı kestiniz vibrasyon kesildi ise ilk akla gelen aks olmalı. Gazı kestiniz vibrasyon devam ediyorsa rot ayarı, balans problemi ya da porya olabilir. Poryada sorun varsa vibrasyona kesinlikle bir ses de eşlik eder, ses yoksa porya da elenebilir.

%100 aks diyemeyiz ancak anlattıklarınızdan benim de ilk aklıma gelen orası oldu.

Düz hızlanma vibrasyonu genellikle asktan kaynaklıdır. Gaza bastınız hızlanıyorsunuz, gazı kestiniz vibrasyon kesildi ise ilk akla gelen aks olmalı. Gazı kestiniz vibrasyon devam ediyorsa rot ayarı, balans problemi ya da porya olabilir. Poryada sorun varsa vibrasyona kesinlikle bir ses de eşlik eder, ses yoksa porya da elenebilir.

%100 aks diyemeyiz ancak anlattıklarınızdan benim de ilk aklıma gelen orası oldu.
Bu kilometrede bir araçta aksta bir sorun olması normal midir? Dönüş yolunda yine bakacağım yaparsa servise sorarım.

Daha 10 gün önce falan kapı fitillerindeki gıcırdamadan ötürü gittim, düzelttiler. yine bir arıza çıkarsa araçtan iyice soğuyacağım.

4 ayda karşılaştığım sorunlar

Aracı aldığım ilk gün ön cam kendi kendine çatladı ( garantiden değişti )

Havalar ısındığında kapı fitillerinin gıcırdaması. Bunu da garanti kapsamında hallettiler. İnşallah bir üçüncüsünü yaşamam artık. Konforunu sessizliğini çok sevdim ama ufak ufak şeyler çıkıyor gibi sürekli

Yahu ne aksı bir sakin olun. 0 km araç kazası yok ise neden titresin.

Hay Allah razı olsun ben de en çok onu düşünüyordum 😃 belki geçici bişeydir yol sürekli yağmurlu son 40dk kar yağışlıydı

Yoldaki bozukluk vs değil konu diye anlıyorum araç sahibinin anlatışından. Kaldırıma çıkma, direksiyon sağa veya sola çevrili parklanma halinde birinin gelip dokundurması böyle durumlara sebep olabilir.

Siz ne diyorsunuz 0km araç titremez, ayağınızı bir doktora gösterin mi :) Belki de problem ayaktadır ya da yoldadır.

@emrekKTH aracınuz sıfır ve garanti kapsamında bence direkt yetkili servis darlayabilirsiniz, içinizi huzursuz eden bu tarz konularda.

Ben Golf kullanıp da çukurlara umursamazca giren görmedim.
Çünkü Golf kullanan, aracına değer verir.
Golf bir araçtan fazlası bir tutkudur.
Kimse sevdiğini bile isteye üzmez.

Bu yüzden ben bu araçta aksla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Yoldaki bozukluk vs değil konu diye anlıyorum araç sahibinin anlatışından. Kaldırıma çıkma, direksiyon sağa veya sola çevrili parklanma halinde birinin gelip dokundurması böyle durumlara sebep olabilir.

Siz ne diyorsunuz 0km araç titremez, ayağınızı bir doktora gösterin mi :) Belki de problem ayaktadır ya da yoldadır.

@emrekKTH aracınuz sıfır ve garanti kapsamında bence direkt yetkili servis darlayabilirsiniz, içinizi huzursuz eden bu tarz konularda.

Kaldırıma dokunmadım bile hocam nerdeyse :) kaldırıma park etmem hiç. benim ayağım fazla hassas desem sürekli hissetmem lazım 😃 başka bir yerde yok sadece gaz pedalı. bakalım bir daha yaparsa duruma göre hareket ederim. Teşekkürler

Ben Golf kullanıp da çukurlara umursamazca giren görmedim.
Çünkü Golf kullanan, aracına değer verir.
Golf bir araçtan fazlası bir tutkudur.
Kimse sevdiğini bile isteye üzmez.

Bu yüzden ben bu araçta aksla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Gerçekten gördüğüm her çukurda yavaşlıyorum :) sağında solunda düzlük varsa girmiyorum bile. Birkaç tane görmediğimiz illa çıkıyor. Başka mesajlarda da söyledim izmir yollarının çoğu yeri köstebek yuvası. Kasislerde hızlı geçmem bunlara da dikkat ederim mutlaka.

İnşallah bir daha yapmaz da yine servise gitmek zorunda kalmam.

Gerçekten gördüğüm her çukurda yavaşlıyorum :) sağında solunda düzlük varsa girmiyorum bile. Birkaç tane görmediğimiz illa çıkıyor. Başka mesajlarda da söyledim izmir yollarının çoğu yeri köstebek yuvası. Kasislerde hızlı geçmem bunlara da dikkat ederim mutlaka.

İnşallah bir daha yapmaz da yine servise gitmek zorunda kalmam.
Bucadaysanız falan zaten çukura girmemek için araba sürmemeniz gerekiyor :)

Geri