LASTİK BASINÇ SENSÖR UYARISI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Furuxa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Furuxa

Üye
İsim
Murat
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba
Golf 7 aracımı aldığımda 19 jantlar vardı lastik basınç sensör uyarısı vardı jantları 17 yaptırdım lastikler de değişti ancak ekrandaki basınç uyarısı sönmedi multinedya ekranından da yaptım yine sönmedi sebebi ne olabilir nasıl söner bilen varsa yardımcı olabilir mi rica etsem

Ekli dosyalar

• IMG_20260411_130155.jpg
    IMG_20260411_130155.jpg
    120.1 KB · Görüntüleme: 4

Arkadaşlar merhaba
Golf 7 aracımı aldığımda 19 jantlar vardı lastik basınç sensör uyarısı vardı jantları 17 yaptırdım lastikler de değişti ancak ekrandaki basınç uyarısı sönmedi multinedya ekranından da yaptım yine sönmedi sebebi ne olabilir nasıl söner bilen varsa yardımcı olabilir mi rica etsem
Öncelikle tüm teker basınçlarını tam eşitlediğinizden emin olun. Bir daha multimedya üzerinden sıfırlama yapın. Eğer olmazsa vcds veya obd cihazınız varsa oradan DTC hata kodlarını taratın. Hata kodunu silin. Lastik sensörlerinde bir şey olup olmadığını varsayıyoruz varsa bile hata kodlarını okurken orada yazar. Ona göre yol çizersiniz.

Upvote 0
Lastikleri şişirince hemen setlemeye çalışmayın. Birkaç km sürdükten sonra multimedyadan set etmeyi deneyin.

Lastiği şişirdiğinizi araç anlamaz o an. Lastikler döndükçe oluşan veriyi akılda tutar çünkü set dediğinizde bu veriyi hafıza kaydeder

Upvote 0
Lastikleri şişirince hemen setlemeye çalışmayın. Birkaç km sürdükten sonra multimedyadan set etmeyi deneyin.

Lastiği şişirdiğinizi araç anlamaz o an. Lastikler döndükçe oluşan veriyi akılda tutar çünkü set dediğinizde bu veriyi hafıza kaydeder
Ek olarak lastikleri sıcakken değil soğukken şişirin

Upvote 0
Basınç uyarı ışığı lastik değiştirmeye bağlı değil. Ayrıca lastik içi basınç sensörlerinden mi var yoksa, abs üzerinden dolaylı (indirect) ölçümden mi bahsediyoruz?
Hata kodlarını okuma şansınız var mı? Kadranın görseli tam çıkmamış, abs ışığı da yanıyor mu?

Upvote 0

Geri