Turka Araç Muayene

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Daha geçişe 15 ay gibi bir sure var

Yasarsak neler degisecek gorecegiz

O zaman kadar keyfinize bakalım ampul ivir zivir ne yazsak gereksiz

Türkiye'de araç muayene hizmetlerini devralmaya hazırlanan TURKA (MOI Ortak Girişim Grubu), yasal süreçlerin tamamlanmasıyla 15 Ağustos 2027 tarihinde faaliyetlerine başlayacaktır. Turka, 249 sabit istasyonla 20 yıl boyunca hizmet verecektir.

Yalnız bu malzemeler kanuna eklenmiş kesin bilgiyi bulmak lazım…

Ne gibi zararı oluyor? Bilmediğimden soruyorum?

Tam hedef noktaya gelmiş olduk.

25 yıldır üretici + distrübütör + yetkili servisler ne diyor ?

Dsg şanzuman sürüş sırasında N ye yani boşa atılmaz.

Dsg yasaları ?

Halbuki bu dsg sanzumanın en büyük düşmanı ne ? Aşırı Isınma.

Kavrama +mekatronik yüksek ısıda cortluyor.

Vitesi N ye alıp sanzumanı boşa cıkarsak dinlenmeye alsak bu sekilde sogumaya bıraksak olmazmı ?

Olmaz abicim ! Yassssssakkkkk

Uzun yolda dsg sanzumanı arada sırada N ye alıp bosta giden bir kisi tanıdım

Araç jetta tdi dsg şirket aracı idi .

Sanzumanu dinlendirmek amaçlı uzun yolda boşa atardı . (Beraber çok yolculuk yaptık iş gezilerinde)

Tam hedef noktaya gelmiş olduk.

25 yıldır üretici + distrübütör + yetkili servisler ne diyor ?

Dsg şanzuman sürüş sırasında N ye yani boşa atılmaz.

Dsg yasaları ?

Vitesi N ye alıp sanzumanı boşa cıkarsak dinlenmeye alsak bu sekilde sogumaya bıraksak olmazmı ?

Olmaz abicim ! Yassssssakkkkk

Uzun yolda dsg sanzumanı arada sırada N ye alıp bosta giden bir kisi tanıdım

Araç jetta tdi dsg şirket aracı idi .

Sanzumanu dinlendirmek amaçlı uzun yolda boşa atardı . (Beraber çok yolculuk yaptık iş gezilerinde)
Aracı çekme amaçlı boşa almak ile ışıklarda 1 dakikalığına boşa almak aynı şeyler değil ki

Aracı çekme amaçlı boşa almak ile ışıklarda 1 dakikalığına boşa almak aynı şeyler değil ki

"UZUN YOL" diye yazdım ya hocam

Sehir ici durk kalkta N ye almayı yapan yapıyor zaten

uzun yol !

120 ile gedirken N ye alıp akmak yani bundan bahsediyorum .

Dsg yasaları ?

Yoksa bu i-ti es ay ın bir alameti farikası da bu mu acaba? şanzumanı aşırı ısınmadan korumak...

"UZUN YOL" diye yazdım ya hocam

Sehir ici durk kalkta N ye almayı yapan yapıyor zaten

uzun yol !

120 ile gedirken N ye alıp akmak yani bundan bahsediyorum .
Nasıl yani bu mesajda dediğiniz ben mi yanlış anlıyorum:
Varmı ? DSG aracı bozulunca ?

vitesi N ye alıp çekme halatıyla cektirecek bir HIYAR ?
120 ile giderken n ye almak tabiki yanlış orası tartışmasız. Ama bunda ne sakınca var çözemedim. Sonuçta şanzımanı ayırıyor

120 ile giderken n ye almak tabiki yanlış orası tartışmasız. Ama bunda ne sakınca var çözemedim. Sonuçta şanzımanı ayırıyor
Yok hocam zararı olmaz. Hatta rampa aşağı giderken frene bastığınız zaman vitesin 3. viteste kalıp aracın bağırmasından rahatsızsanız ve yol da güvenliyse boşa alabilirsiniz.

Temelde manuel şanzıman sonuçta. Nasıl rampa aşağı giderken veya süzülmesi için N ye alıyorsunuz aynı mantık.

DSG yi veya başka bir şanzımanı N de kullanmak zararlı olsa araçlarda yelken modu olur muydu hiç ? Kullandığım Opel Corsa da aracı Eko moduna çekince ayağınızı gazdan çektiğiniz an aracı anında boşa atıyor. O araç tork konvertörlü olduğu için gaza bastığınızda araç vitese geçtiği zaman hafif sarsıntılı geçiyorsunuz ancak DSG de bu sarsıntı pek söz konusu değil.

Bana sorarsanız ben hiçbir türlü N ye alma gereksinimi duymuyorum otomatik araçta. Ne gerek var diye sorgularım sadece. DSG rampa aşağı çok bağırıyorsa da yol güvenli ise kulakçıktan vitesi yükseltirim, deviri düşürürüm.

Yok hocam zararı olmaz. Hatta rampa aşağı giderken frene bastığınız zaman vitesin 3. viteste kalıp aracın bağırmasından rahatsızsanız ve yol da güvenliyse boşa alabilirsiniz.

Temelde manuel şanzıman sonuçta. Nasıl rampa aşağı giderken veya süzülmesi için N ye alıyorsunuz aynı mantık.

DSG yi veya başka bir şanzımanı N de kullanmak zararlı olsa araçlarda yelken modu olur muydu hiç ? Kullandığım Opel Corsa da aracı Eko moduna çekince ayağınızı gazdan çektiğiniz an aracı anında boşa atıyor. O araç tork konvertörlü olduğu için gaza bastığınızda araç vitese geçtiği zaman hafif sarsıntılı geçiyorsunuz ancak DSG de bu sarsıntı pek söz konusu değil.

Bana sorarsanız ben hiçbir türlü N ye alma gereksinimi duymuyorum otomatik araçta. Ne gerek var diye sorgularım sadece. DSG rampa aşağı çok bağırıyorsa da yol güvenli ise kulakçıktan vitesi yükseltirim, deviri düşürürüm.
Yeni nesillerinde sorun olmadığını biliyorum ama eski nesillerde olabilir belki bilmiyorum yalan konuşmayayım.

Benim manuel zaten. Araba sabit hızla gideceği yerlerde boşa atıyorum sadece. Onun dışı rampa aşağı hızlanmasın araç zaten viteste gitmek en iyisi. Yeni nesil arac zaten bağırsa nolur bağırmasa nolur o kadar gürültülü değil.

Yol müsaitse rampanın tam sonunda boşa atarım sadece, bı tık hızlansın diye. Eski hıza dönünce aynen devam.

Yani sonuç ?

Uzun yolda DSG şanzumanı dinlendirmek , soğutmak amaçlı N ye alıp 100/120 hızlarda boşta gidebilecek baba yigitler arıyoruz ????

Geri