Turka Araç Muayene

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metinkar

Efsane Üye

İsim
MetinK.
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Style DSG 2025 Beyaz
Sizce nasıl olur arkadaşlar…

TURKA Araç Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. (TURKA) olarak, 15 Ağustos 2027 tarihinden itibaren 20 yıl süreyle Türkiye genelinde araç muayene hizmeti sunmak üzere başkayacaktır..

Araç muayenesinde kanal sistemi yerini yeni yapay zekaya bırakıyor​

Araç muayene süreleri kısalıyor. Uzun yıllardır kullanılan fiziksel inceleme yöntemi, yerini yüksek çözünürlüklü kamera sistemleri ve yapay zekâ destekli tarama altyapılarına bırakmaya başlıyor. Araçların altı dahil olmak üzere birçok kritik nokta, herhangi bir fiziksel müdahaleye ihtiyaç duyulmadan kısa sürede analiz edilebiliyor…

TURKA Araç Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş. (TURKA) olarak, 15 Ağustos 2027 tarihinden itibaren 20 yıl süreyle Türkiye genelinde araç muayene hizmeti sunmak üzere başkayacaktır..

Araç muayene süreleri kısalıyor. Uzun yıllardır kullanılan fiziksel inceleme yöntemi, yerini yüksek çözünürlüklü kamera sistemleri ve yapay zekâ destekli tarama altyapılarına bırakmaya başlıyor. Araçların altı dahil olmak üzere birçok kritik nokta, herhangi bir fiziksel müdahaleye ihtiyaç duyulmadan kısa sürede analiz edilebiliyor…

Dün ben de bunu okudum. Metin Hocam, böyle olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum

RS Servis ekspertiz hizmetini röntgen ile yapıyordu; şase, boyalı veya kaynaklı parça gibi durumlar ortaya çıkarılabiliyordu. Bunun daha gelişmiş bir versiyonu olacak ve bence daha da iyi olacaktır.

Her aracın teknik resmi vardır. Böyle bir yöntemle sanırım araç analiz edilip ne olduğu, hangi işlemlerin yapıldığı daha net şekilde ortaya çıkarılabilecektir.

Sonuç olarak mümkün mü? Evet, mümkün. Ayrıca daha stabil ve daha güvenilir olacaktır.

Her yenilik ve değişiklik beraberinde bir takım sorunları getirir.
Araç muayene mevzuatında bir değişiklik olmayacaktır belki ancak metni yorumlama ve uygulama kısmında farklılıklar olabilir. Bundan dolayı milyonlarca araç sahibi etkilenecek.
Başlangıçtaki İlk birkaç aya denk gelenler biraz sıkıntı yaşayabilir.
Muayenede şu geçmiyormuş bu geçmiyormuş konuları o dönem webde en çok konuşulanlar arasında olacaktır belki de.
Benim merakım: tüvtürk çalışan personelini, teçhizatını ve binalarını devredecek mi?
Yoksa Turka herşeye sıfırdan mı başlayacak?
Tüvtürk çalışanı tanıdığı olan varsa belki bilgisi vardır, buraya yazar.

Bir şey değişeceğini sanmıyorum. İnsanlar işletmeciden değil fiyatlardan şikayetçiydi. Yeni nesil muayene ayağına yine vatandaştan 5 dakikalık işlem için fahiş paralar alınmaya devam eder.

Bir şey değişeceğini sanmıyorum. İnsanlar işletmeciden değil fiyatlardan şikayetçiydi. Yeni nesil muayene ayağına yine vatandaştan 5 dakikalık işlem için fahiş paralar alınmaya devam eder.
Normal hocam bu ihalelere girmek, almak için milyon dolarlar yatırmıyor mu bu adamlar. Bir şekilde katıyla çıkartmaları lazım.

Bana kalsa eskiden olduğu gibi yetkili firmalarala özelleştirmeye gidilip, tekelleşmeyi kaldıracaklar.. Farklı olarak da denetim ve yeterlilik belgesi zorunlu olacak (diploma vs.)

Çünkü zaten işini illegal olarak halleden tüv ile de hallediyor. Olan sıradan vatandaşa oluyor. Diğer türlü azda olsa vatandaşta bir şeylerden faydalanablir.

Fransa'da mesela herhangi biri kendi muayene istasyonunu açabilir ve fiyat konusunda rekabet eder, kampanya yapar vs. Faydasını halk görüyor. Ama tabi yinede trafikte kelle koltuk da araçta göremezsiniz.

Geri