Golf 7 Benzin Kokusu Sorunu

ahmetaslan

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Araç
Golf 7
Merhaba arkadaşlar 2013 Model 1.4 tsi golf 7 aracım var. Aracımda özellikle yeni çalıştırdıktan sonra klimayı açınca içeri benzin kokusu alıyor. Uzun bir süre devam ediyor sonra koku kesiyor. Kaputu açınca da benzin kokusu geliyor. Sanırım klima motorun içindeki bu kokuyu içeri alıyor. Motor kısmında bi damlatma, ıslaklık, yerde ıslaklık vs. göremedim çok takip ettim.

Bi tanıdığa gösterdim hortum kelepçelerini falan değiştirdim dedi bi süre bu koku gitmişti fakat 2-3 ay sonra tekrar başladı. Sorunun tam kaynağını bir türlü belirleyemedim. Daha önce yaşayan veya fikri olan varsa diye foruma da sormak istedim.

Teşekkürler

Merhabalar, 2015 1.2TSI var bende. Genel bir benzin kokusundan bende rahatsız olmuştum, ancak durum biraz normal gibi.

Upvote 0
Merhabalar, 2015 1.2TSI var bende. Genel bir benzin kokusundan bende rahatsız olmuştum, ancak durum biraz normal gibi.
Açıkçası ben alıştım ama araca her binen klima açtıktan sonra çok rahatsız oluyor. Araç 3 yıldır bende daha önce yoktu böyle bir şey sonradan olan bir şey olduğu için sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum.

Basınç pompasından olabilir dedi bi usta sırf parçası 15K TL görünüyor o yüzden forumda konu açmak istedim belki yaşayan ve çözen vardır diye.

Upvote 0
Açıkçası ben alıştım ama araca her binen klima açtıktan sonra çok rahatsız oluyor. Araç 3 yıldır bende daha önce yoktu böyle bir şey sonradan olan bir şey olduğu için sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum.

Basınç pompasından olabilir dedi bi usta sırf parçası 15K TL görünüyor o yüzden forumda konu açmak istedim belki yaşayan ve çözen vardır diye.
Sorununuz cozulur mu bilmem ama bende de bu benzin kokusu vardi. Pcv valfini degistikten sonra bu koku benden gitti. Yag eksilten aracimda 4.000 km dir gram yag eksiltme kalmadi.
Pcv valfi 1200 tl civarinda bir parca. Ustalarin zerre bakmadigi ama o kadar cok onemli bir parcaymus ki ben bunu 12 yil sonra bu forumda duydum arastirdim ve ogrendim. Sansinizi deneyin.
Yapay zekaya sorunca cikan cevabi oldugu gibi paylasiyorum.

Evet, PCV valfi (Pozitif Karter Havalandırması) veya buna bağlı hortumlar bozuk, tıkanmış ya da yırtılmışsa motorun içindeki yanmamış benzin buharı ve yağ buharları dışarı kaçarak araç içinde veya motor kaputu altında benzin kokusuna neden olabilir. Arızalı PCV, karterde aşırı basınç yaratarak contalardan yağ sızıntısına ve yağ buharının dışarı atılmasına yol açar.

PCV Valfi Arızasında Görülen Diğer Belirtiler:
  • Motorun yağ yakması (mavi duman).
  • Rölantide düzensizlik veya stop etme.
  • Yağ contalarında kaçaklar.
  • Yakıt tüketiminde artış.
Ne Yapmalı?
PCV valfini ve hortumlarını kontrol edin, arızalıysa Masterparts'taki gibi söküp temizleyin veya yenisiyle değiştirin.

• Benzin kokusu yoğun mu?
  • Kokuyu klimayı açtığınızda mı alıyorsunuz?
  • Araçta yağ eksiltme veya duman atma var mı?
Bu detayları verirseniz sorunun PCV'den mi yoksa başka bir yakıt sistemi kaçağından mı DonanımHaber kaynaklandığını netleştirebiliriz.

Upvote 0
@Salih_Sayin Cevabınız için teşekkürler hocam. Benim güncel olarak yağ yakma rolantide düzensizlik vs. yok tespit ettiğim sadece motorda benzin kokusu. Ama dediğiniz parçayı not ettim ilk fırsatta ona da baktıracağım. Teşekkürler tekrardan.

Upvote 0
@Salih_Sayin Cevabınız için teşekkürler hocam. Benim güncel olarak yağ yakma rolantide düzensizlik vs. yok tespit ettiğim sadece motorda benzin kokusu. Ama dediğiniz parçayı not ettim ilk fırsatta ona da baktıracağım. Teşekkürler tekrardan.
Hepsi birarada olmuyor hocam parcada sıkinti olunca. Bende sadece yag eksiltme vardi. Benzin kokusu sonradan ortaya cikti . Oda gecti.

Upvote 0

Geri