Belli bir hızdan sonra tıkırtı sesi

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
Selam dostlar,

Aracımda belli hızlardan sonra orta konsol civarından tıkırtı sesi geliyor. İç tarafa sanki bir şey düşmüşte o ses yapıyormuş gibi geldi bana ama öyle içine düşecek vs bir şey olmuyor araçta. Benzer durumu yaşayan oldu mu?

Yarın orta havalandırma menfezlerine ve koltukların altına iyice bakacağım. Videoda sesi biraz dinleyince geliyor.

Hocam gözlüklük kabında gözlük var mı? o trim sesine benzer ses yapabiliyor

Menfezler kapanınca ses de bir değişim oluyor mu? Olmuyorsa havalandırmadan değildir büyük ihtimalle.

Performans da bir değişim yoksa turbo vb. ihtimalleride eleriz.

Küçük bir ihtimal aracın altında bir yerlere poşet falan kaçmış olabilir mi?

Eğer bir yere bir şey düşmediyse.

Ben aracı ilk aldığım zaman arka tarafda bazen bir tıkırtı duyuyordum ama bir türlü bulamamışken en son geldiğim noktada arka ayak havalandırmasının içerisinden bir adet kumanda pilini sonda kamera ile tespit edip manyetik tutacak ile çıkarmıştım.

Hocam gözlüklük kabında gözlük var mı? o trim sesine benzer ses yapabiliyor
Tavanda gözlük koyma yeri yok hocam, orta tarafta da ses yapacak bir şey bulamadım. İç taraftan geliyor gibi.
Menfezler kapanınca ses de bir değişim oluyor mu? Olmuyorsa havalandırmadan değildir büyük ihtimalle.

Performans da bir değişim yoksa turbo vb. ihtimalleride eleriz.

Küçük bir ihtimal aracın altında bir yerlere poşet falan kaçmış olabilir mi?

Eğer bir yere bir şey düşmediyse.

Ben aracı ilk aldığım zaman arka tarafda bazen bir tıkırtı duyuyordum ama bir türlü bulamamışken en son geldiğim noktada arka ayak havalandırmasının içerisinden bir adet kumanda pilini sonda kamera ile tespit edip manyetik tutacak ile çıkarmıştım.
Menfezleri kapatıp denemedim ona bir bakayım hocam. Menfezleri çıkartması kolay olduğundan oraları kontrol edeceğim ilk olarak, orta konsolu sökmek zahmetli malum. Kamera felan olaylarına girmeden çözerim umarım. :) Arabayı ilana koyacağım için içim rahat olsun istiyorum. Aracın hiçbir sorunu yok şükür, sadece bu ses var birkaç aydır. Müzik açınca pek duyulmuyor.

Klima motorunu kontrol ettiniz mi? Sanki balansı kaçmış fan sesi gibi geldi bana.

Klima motorunu kontrol ettiniz mi? Sanki balansı kaçmış fan sesi gibi geldi bana.
Klima veya havalandırma kapalıyken de ses oluyor hocam. Videoyu klima açıkken çekmiştim. Muhtemelen bir cismin tıkırtısı diye düşünüyorum.

@AhmetCakmak Hocam sadece gaza basarken mi oluyor?
Gaz tepkimesine göre değil de 30-50 km/sa hızdan sonra oluyor hocam. Belli bir hızdan sonra araçta titreşim arttığı için bir cisim bu sese sebep oluyor diye düşünüyorum. Sizde A3 vardı sanırım. Multimedyaların arkasındaki boşluğa mı bir şey düştü diye düşündüm ama o kısım da kapalıymış.

Selam dostlar,

Aracımda belli hızlardan sonra orta konsol civarından tıkırtı sesi geliyor. İç tarafa sanki bir şey düşmüşte o ses yapıyormuş gibi geldi bana ama öyle içine düşecek vs bir şey olmuyor araçta. Benzer durumu yaşayan oldu mu?

Yarın orta havalandırma menfezlerine ve koltukların altına iyice bakacağım. Videoda sesi biraz dinleyince geliyor.

Bu sesin aynısı benim aracın şoför kısmında bir yerden geliyor. Ancak zırıltının daha nereden geldiğini bulamadım :l

Bu sesin aynısı benim aracın şoför kısmında bir yerden geliyor. Ancak zırıltının daha nereden geldiğini bulamadım :l
Bende yüksek hızlarda biraz daha şiddetleniyor.

Biraz önce menfezler kapalı denedim ses çok değişmiyor. Menfezleri söküp denedim yine çok fark yok. 70-80 km/sa hızdayken yolda çok titreşim yoksa ses olmuyor. Cisim kaçma ihtimalini de eledim çünkü kaçacak bir yer yokmuş. Araç altına bakmaktan başka seçeneğim kalmadı.

Gaz tepkimesine göre değil de 30-50 km/sa hızdan sonra oluyor hocam. Belli bir hızdan sonra araçta titreşim arttığı için bir cisim bu sese sebep oluyor diye düşünüyorum. Sizde A3 vardı sanırım. Multimedyaların arkasındaki boşluğa mı bir şey düştü diye düşündüm ama o kısım da kapalıymış.
Yok hocam bende tiguan var. Bende de gaza basinca benzer ses geliyor, ondan sormustum. Benimki direkt motorla alakalı

Karişık kebapa çözerim :)

Ekli dosyalar

• IMG_3070.jpeg
    IMG_3070.jpeg
    111.4 KB · Görüntüleme: 0
Aracın ön camı değişti mi hiç değişti ise bazen çıkarma esnasında cam kırılıp ufak bir parçası göğüs arasına düşebiliyor

Geri