Dijon kader değişimi

2/3 litre baya fazlaymış hocam benimde araç aynı sizinkiyle , bence max 1 litre artar diye düşünüyorum bakalım deneyip göreceğiz. Araç manuel miydi?
Araç manuel, 225/45/17 lassa 2022 son aylarında üretim kışlık kar lastiği yakıt tasarrufu C yada D olabilir. Ankaradayım havalar ısındı diye 16lık yazlıklara geçtim.
Dijona yazlık lastik takma şansım olmadı. Taksaydım yol tutuşu yine iyi olacaktı ama yakıt ve hantallık olarak bir değişiklik olurmuydu bilmiyorum.

Maşallah hocam hayırlı olsun.
Ben de Ankara'da 17 den 18e geçtim mubea spor yayla. Janttan ziyade yay fark ettirdi.
Kışlık 16ya dönünce ciddi yumuşadığını farkettim. 17 18 geçişinde bu kadar fark olmamıştı

1000145159.jpg
hocam yaylar kaç cm

7.5 conforltline hita jantım çok küçük geliyordu gözüme, 18 jant spor yay yapmayı düşündüm bi süre araçtırdım. En sonunda dijon janta karar kıldım ve 2025 continaltal lastik ile beraber kendi jantlarımıda verip üstüne para verip değiştirdim . Henüz yol yapmadım 10 km falan kullandım. Konfor aynı gibi fakat görünüş olarak beni tatmin etti. Ankara yollarında 18 kullanıp jant düzeltme yada lastikle uğraşmamak isteyen arkadaşlar 15/16 kullanıp 17 ye geçerseniz mutlu olursunuz bence ben oldum.
bende orj dijondan 18 gunmetal proteria geçiş yaptım, tungsten griye çok yakışıyor. Tavsiye ederim, forumda ki arkadaş gibi ya 4 tane spor yay yada ön coil arkadalar spor yay olacak şekilde bir şeyler düşünüyorum

Ekli dosyalar

• adasdasdasdas.png
    adasdasdasdas.png
    619.9 KB · Görüntüleme: 17
Araç manuel, 225/45/17 lassa 2022 son aylarında üretim kışlık kar lastiği yakıt tasarrufu C yada D olabilir. Ankaradayım havalar ısındı diye 16lık yazlıklara geçtim.
Dijona yazlık lastik takma şansım olmadı. Taksaydım yol tutuşu yine iyi olacaktı ama yakıt ve hantallık olarak bir değişiklik olurmuydu bilmiyorum.
Hocam benim 2021 Lassa kışlıklarım 16 jantımda vardı, şuan 17 de 25 continaltal var daha konforlu. Kışlık baya fark ediyor yakıt konusuda sizin sürüş tarızınla alakalı olabilir belki benim 16 inç de mesela ortalama yakıtım 6 idi (kışın) Sizin kaç acaba?

Bence yakıt olarak 1 litreye kadar kabul edilebilir benim için öyle en azından diğer kazanımlarına karşılım olarak . Hantallık konusunda kalkışlarda %10 olabilir bence ama normal hareket halinde olduğunu düşünmüyorum. Kalkışta jant ağırlığı ve 225 taban olması etki ediyor olabilir. Golfe binip dijon jant takmak bence daha aracı gösteriyor buna değer . Tabi yaş heves bunlarda bu kararda etkili oluyor. Yoksa kesinlikle konfor yakıt anlamında 16 ve lastik fiyatı da buna eşlik ediyor. Güle güle kullanın içiniz nasıl rahat ediyorsa . 7.5 kasanın 16 katı bence gene 16 lar arasında en iyisi zaten golfte.

bende orj dijondan 18 gunmetal proteria geçiş yaptım, tungsten griye çok yakışıyor. Tavsiye ederim, forumda ki arkadaş gibi ya 4 tane spor yay yada ön coil arkadalar spor yay olacak şekilde bir şeyler düşünüyorum
18 orjinal sebring'de yakışır. 3.5 cm eibach işinizi görecektir

Hocam benim 2021 Lassa kışlıklarım 16 jantımda vardı, şuan 17 de 25 continaltal var daha konforlu. Kışlık baya fark ediyor yakıt konusuda sizin sürüş tarızınla alakalı olabilir belki benim 16 inç de mesela ortalama yakıtım 6 idi (kışın) Sizin kaç acaba?
Bende 17 kışlıklar bayağı etkili bence yere bildiğin vantuzlamış gibiydi. O yüzdende çok yakıyor olabilir.

Geri