1.5 tsi comfortline paket hala alınır mı

cagatayyldz

Yeni Üye
İsim
Çağatay
Araç
Clio
Merhabalar, yakın zamanda aracımı sattım ve bir golf almayı düşünüyorum. Arkadaşımda olan audi a3 1.5 tsi ile çok vakit geçirdim, aracın gidişi güzeldi beni cezbetmişti. Şimdi araştırma yaparken 1.4-1.6 bandında golf 8 lerinde olduğunu gördüm, sizce yeni her zaman yenidir diyip golf 8 (1.0 etsi) almak mı daha mantıklıdır yoksa 1.5 comfortline almak mı ? Ayrıca halojen farların gece görüşü nasıldır, led ampül değişimi ile kurtarılabilir mi muayeneden geçerken sorun yaratır mı ?

Highline paketlerine ise hiç girmiyorum, 200-300 bin kadar temiz araçlar oynuyor

Merhabalar, yakın zamanda aracımı sattım ve bir golf almayı düşünüyorum. Arkadaşımda olan audi a3 1.5 tsi ile çok vakit geçirdim, aracın gidişi güzeldi beni cezbetmişti. Şimdi araştırma yaparken 1.4-1.6 bandında golf 8 lerinde olduğunu gördüm, sizce yeni her zaman yenidir diyip golf 8 (1.0 etsi) almak mı daha mantıklıdır yoksa 1.5 comfortline almak mı ? Ayrıca halojen farların gece görüşü nasıldır, led ampül değişimi ile kurtarılabilir mi muayeneden geçerken sorun yaratır mı ?

Highline paketlerine ise hiç girmiyorum, 200-300 bin kadar temiz araçlar oynuyor
1.5 tsi hatasız 100 bin km altı comfortline paketler tam 1.500 liraya denk geliyor. Ben de araştırmıştım. Aynı şekilde hatasız 1.0 etsi life paket 100 bin km altı golfleri de pazarlık payı ile 1500 liraya almak mümkün. Bence tamamen tercihtir. 1.0 tsi dan performansı gayet iyidir. En verimli 1.0 motor olabilir, aklınıza Renault grubu, Hyundai grubu 1.0 ları gibi olduğu gelmesin. Kullanan arkadaşlar da var elbet yazar.

Golf 7 sahibi olduğum için kan değişikliği aramak adına belki tercihimi 8 den yana kullanabilirim ancak bence herkesin 7, 7.5 a bir kere de olsun sahibi olmasını tavsiye ederim.

Golf 7 özelinde Halojen Farları çok zayıf mutlaka led bir far grubu ile değiştirilmesi gerekir bence. Halojen far üstüne sakın led ampul takmayın. Muayeneden de geçemezsiniz zaten. J led farlardan almayı düşünün zaten fiyatları da uygun.

Bence yeni yenidir bende ikinci araç olduğu için farklı bir araç olsun diye 1 ay önce 1500TL ye F20 aldım diğer aracım 2023 Golf 8 1.5 bayağı fark ediyor alt yapı şürüş donanım F20 nin artık eski kaldığı çok belli oluyor .Diğer taraftan bir önceki aracım golf 7.5 1.4 tsı dsg idi o da güzel bir araba ama Golf 8 e göre o da eski kalıyor .Golf 8 daha oturaklı daha keskin dsg geçişleri daha pürüzüsüz daha bir sportif .Golf 7.5 yi kesinlikle aramıyorum .Asıl kararszılık 1.0 yeni mi 1.5 eski mi konusunda .1.0 manuelde kullandım kesinlikle atl devirler çok keyifsiz kesinlikle tavsiye etmem ama 1.0 dsg kullanmadım dsg alt devirlerde nasıl tepki veriyor bilmiyorum ama artık her yer trafik şehir içinde 1.0 dsg rahatça kullanılır diye düşünüyorum zaten uzun yolda 2000 devirden sonra 1.0 larda gayet yeterli..Sonuç olarak Golf 8 .1.0 dsg imkan varsa style alınabilir.

comfortline paket tabiki alınır alınmaz mı hele bazılarında cam tavan var tadından yenmez

Hocam yeni her zaman yenidir ve günceldir ben tercihimi golf 8 den yana kullanırdım. Eğer daha oturaklı sessiz bir araba isterseniz golf 7.5 olabilir fakat donanım farkından dolayı 8 derdim

vallahi 1.5le otobanda 240-250 solu kapatınca bidaha insanın 1.0a binesi
gelmiyor

1400-1500 tl verip Comfortline almaya değmez. Normalde o bütçede temizinden Highline olması gerekirken 7.5 piyasası 8 piyasasıyla yarışıyor.

Merhabalar hocam yorumlar için sagolun, konfor ve sessizlik açısından hangi nesil daha iyiydi, 1.5 tsi motorun performansından dolayı alasım geliyor ama 1.0 etsi a göre. Çok fazla teknoloji arayan biri de değilim o sebeple sadece gece görüş için farları değiştirip binerim diye düşünüyorum. Yeni nesil ile neredeyse aynı km ve kondisyonda eski nesil alıyoruz tabi de, gönlüm çok 7.5a kayıyor

1.5 tsi hatasız 100 bin km altı comfortline paketler tam 1.500 liraya denk geliyor. Ben de araştırmıştım. Aynı şekilde hatasız 1.0 etsi life paket 100 bin km altı golfleri de pazarlık payı ile 1500 liraya almak mümkün. Bence tamamen tercihtir. 1.0 tsi dan performansı gayet iyidir. En verimli 1.0 motor olabilir, aklınıza Renault grubu, Hyundai grubu 1.0 ları gibi olduğu gelmesin. Kullanan arkadaşlar da var elbet yazar.

Golf 7 sahibi olduğum için kan değişikliği aramak adına belki tercihimi 8 den yana kullanabilirim ancak bence herkesin 7, 7.5 a bir kere de olsun sahibi olmasını tavsiye ederim.

Golf 7 özelinde Halojen Farları çok zayıf mutlaka led bir far grubu ile değiştirilmesi gerekir bence. Halojen far üstüne sakın led ampul takmayın. Muayeneden de geçemezsiniz zaten. J led farlardan almayı düşünün zaten fiyatları da uygun.

Merhabalar hocam yorumlar için sagolun, konfor ve sessizlik açısından hangi nesil daha iyiydi, 1.5 tsi motorun performansından dolayı alasım geliyor ama 1.0 etsi a göre. Çok fazla teknoloji arayan biri de değilim o sebeple sadece gece görüş için farları değiştirip binerim diye düşünüyorum. Yeni nesil ile neredeyse aynı km ve kondisyonda eski nesil alıyoruz tabi de, gönlüm çok 7.5a kayıyor

Konfor ve sessizlik golf 8-8.5 ta çok daha iyi. kütüphane gibidir segmentine göre. 1.0 tsi bildiğiniz üzere 3 silindirli E haliyle biraz ses ve titreşimi olacak. Normal 1.5 etsi golf 8-8.5 sessizliği beklenmemeli ama yine sınıfına göre iyidir.

3 silindirli motorların ömrü uzun değil bunu göz önünde bulundurun ilk önce. 3 silindirli araba sahibi olmuş ve hala da olduğum arabalarım oldu. Böyle diyince yanlış anlaşılmasın 100 bin lerden bahsetmiyorum çok yüksek kmlerden bahsediyorum.

1.5 Tsi motorun golf 7 deki şanzımanla uyumu harika, ayağınızın altında haddinden fazla güç var. Yakıt olarak da benim gibi sakin ve ağırlıklı olarak uzun yol/akan trafikte kullanan insansınız üzmez kesinlikle. E tabii her tsi motorda dur trafikte yakıtı fazladır unutmayın. Her motor için geçerli bu gerçi.

Etsi motorda ise yine uzun yol ve akan trafikte aracı kullandığınız zaman çok komik rakamlara şehir içinde ulaşım sağlatıyor size. Akan trafikte en az yakan motor teknolojilerinden biri.

Yukarıda yazdığım gibi önce golf 7 tayfasının tadına bakıp sonra üst modeline geçmek tercihimdir. Sizin de golf 7.5 niyetiniz varsa direkt onu alın bir süre kullanın geçersiniz olmadı üst kasaya. Paraları aynı zaten 😀😀Sonuçta piyasası aktif olan ve değer kaybı yaşatmayan bir modele sahip olacaksınız.

Geri