Triger seti ve devirdaim değişimi sonrası sesli çalışma. (1.2 tsi 90)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Golfcu02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Golfcu02

Üye
İsim
Abdullah
Araç
Golf
Herkese selamlar. İkinci bir araç olarak seat ibizam var 1.2 tsi 90 beygir 2015 model. Geçtiğimiz günlerde triger, devirdaim, gergi seti, kayış vs değişti araçta. Normalde de lok lok ses yapıyordu normal demiştik ama şimdi sanki gergi setinden veya devirdaimden titreşim sesi geliyor gibi hissediyorum, kabine kadar da geliyor.

Servise gittim, parçalar daha yeni olduğu için ses normal, triger ve v kayışı gergin dediler zamanla azalır ama tam geçmezmiş. Zamanla bu ses düzelir dedikleri gibi? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Şu tamirci milletinin bulduğu cevaplar, yaratıcılıklarıyla beni öldürüyorlar.

"Kayış gergin olduğu için ses normal."
Kardeşim o kayışın işi zaten gergin olmak.

Yapılan işlem öncesinde bu sesler varmıydı? Eğer ses işlem sonrasında çıktı ise bir yerde hatalı bir işlem yapmışlar demektir. Bunun başka açıklaması yok. Kayış değişimi sonrası da böyle vuruntu sesi çıkması falan normal değil. Belki söylediklerinin aksine ya kayışı iyi germediler yada sente ayarını bozdular.

Tavsiyem servise gidip gerekirse müdürleri ile görüşmek istediğinizi söyleyip, sesin normal olmadığını ve giderilmesi gerektiğini söyleyiniz.

Peki araçta kullanırken sarsılma, güç dengesizliği, rölanti de bozukluk falan var mı?

Şu tamirci milletinin bulduğu cevaplar, yaratıcılıklarıyla beni öldürüyorlar.

"Kayış gergin olduğu için ses normal."
Kardeşim o kayışın işi zaten gergin olmak.

Yapılan işlem öncesinde bu sesler varmıydı? Eğer ses işlem sonrasında çıktı ise bir yerde hatalı bir işlem yapmışlar demektir. Bunun başka açıklaması yok. Kayış değişimi sonrası da böyle vuruntu sesi çıkması falan normal değil. Belki söylediklerinin aksine ya kayışı iyi germediler yada sente ayarını bozdular.

Tavsiyem servise gidip gerekirse müdürleri ile görüşmek istediğinizi söyleyip, sesin normal olmadığını ve giderilmesi gerektiğini söyleyiniz.

Peki araçta kullanırken sarsılma, güç dengesizliği, rölanti de bozukluk falan var mı?
Yapılan işlem öncesi bu şekilde farklı çalışma durumu yoktu hocam yine lok lok lok ses vardı ama videoda fark ediliyor mu bilmiyorum titreşim sesi gibi ses yoktu. Araçta güç dengesizliği yok, performansı eskisi gibi azalma yok, ilk çalıştırmada hafif titreşim yapıyordu arada da rölantide titreme yapıyordu onlar aynen devam ediyor. Artma durumu yok şu anda. Sentede sorun olsa bunlarda sıkıntı olur muydu acaba?

Servis müdürüyle de görüştüm seste ve araçta farklılık durumu olması durumunda bizzat yardımcı olacaklarını söylediler. Bugün kayıt altına alındı işlemimiz. Zamanla düzelir olayı benim de hoşuma gitmeyen bir ifade oldu ama bir süre daha bakayım diyorum duruma. Can sıkıcı bir durum maalesef önceden olmayan şeyin olması bir de yetkili serviste..

Son düzenleme:
Hocam çalışmada problem yoksa motor kulakları olabilir.

Hocam çalışmada problem yoksa motor kulakları olabilir.
Çalışma durumu kayış değişmeden önceki gibi hocam yani performans anlamında çekiş anlamında sorun yok. Sadece videodaki farklı bir ses oluştu o kafama takıldı. 1.2 tsi motorlar için bu ses durumuyla ilgili çok video ve içerik var gerçekten can sıkıcı. Normal mi bilsem en azından ona göre kafsmı rahatlatacağım, teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.

Çalışma durumu kayış değişmeden önceki gibi hocam yani performans anlamında çekiş anlamında sorun yok. Sadece videodaki farklı bir ses oluştu o kafama takıldı. 1.2 tsi motorlar için bu ses durumuyla ilgili çok video ve içerik var gerçekten can sıkıcı. Normal mi bilsem en azından ona göre kafsmı rahatlatacağım, teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.
Benim aracım da 1.2 tsi böyle lok lok sesi ve titreşim yok aracımda. İşin özü normal değil yok gergin de yok o yok bu...

Bence bir sorun var diyemem ancak normali gibi olmadığı kesin.

Benim aracım da 1.2 tsi böyle lok lok sesi ve titreşim yok aracımda. İşin özü normal değil yok gergin de yok o yok bu...

Bence bir sorun var diyemem ancak normali gibi olmadığı kesin.
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Bir süre daha deneyeyim bakalım dedikleri gibi düzelme olacak mı. Bana biraz baştan savma cevap gibi geldi ama araçta güç dengesizliği yok, performansı eskisi gibi herhangi bir azalma yok, ilk çalıştırmada hafif titreşim yapıyordu arada da rölantide titreme yapıyordu onlar aynen devam ediyor. Artma durumu yok şu anda. Bunlar kafamı biraz daha karıştırdı.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Bir süre daha deneyeyim bakalım dedikleri gibi düzelme olacak mı. Bana biraz baştan savma cevap gibi geldi ama araçta güç dengesizliği yok, performansı eskisi gibi herhangi bir azalma yok, ilk çalıştırmada hafif titreşim yapıyordu arada da rölantide titreme yapıyordu onlar aynen devam ediyor. Artma durumu yok şu anda. Bunlar kafamı biraz daha karıştırdı.
Ya tabi ibiza da nasıldır bilemem. Ancak Golf özelinde konuşuyorum golf 7 1.2 tsi motordaki sessizlik, ne 1.4 tsi ne de 1.5 tsi golf 7 lerde yok. Yani hem kabin içine hem de kabin dışında bariz bir şekilde ses seviye farkı hissediliyor. Bunu benim gibi tecrübe edenler de vardır elbet. Ben de zaten aynı paraya 1.4 ve 1.2 tsi arasında kalan birisi olarak 1.2 tsi olanı seçtim aldım. Sebebi de motorun sessizliği kendine aşık ettirmişti.

Biraz bekleyin kullanmaya devam edin hocam. Şehir içinden ziyade biraz da uzun yola çıkın. Bir de öyle bakın bence duruma.

Ya tabi ibiza da nasıldır bilemem. Ancak Golf özelinde konuşuyorum golf 7 1.2 tsi motordaki sessizlik, ne 1.4 tsi ne de 1.5 tsi golf 7 lerde yok. Yani hem kabin içine hem de kabin dışında bariz bir şekilde ses seviye farkı hissediliyor. Bunu benim gibi tecrübe edenler de vardır elbet. Ben de zaten aynı paraya 1.4 ve 1.2 tsi arasında kalan birisi olarak 1.2 tsi olanı seçtim aldım. Sebebi de motorun sessizliği kendine aşık ettirmişti.

Biraz bekleyin kullanmaya devam edin hocam. Şehir içinden ziyade biraz da uzun yola çıkın. Bir de öyle bakın bence duruma.
Teşekkür ederim hocam yorumlarınız için. Biraz yol yapayım duruma göre güncelleme yapacağım.

Geri