1.6 TDI Triger seti öneri

TUFF58

Yeni Üye
İsim
Tufan
Araç
Mk6 golf higline
Merhabalar arkadaşlar ,

2012 1.6 tdı mk6 golf sahibiyim .
Triger devirdayım bilya antifriz filan değişip bakım yaptırmak istiyorum .

Sanayide İNA ve continental markalarını önerdiler sizce hangi markayı tercih etmeliyim ?

Servis fiyatı hakkında bilgisi olan varmı arada çok fark yok ise serviste mi yaptırsam ne önerirsiniz ?

Merhabalar arkadaşlar ,

2012 1.6 tdı mk6 golf sahibiyim .
Triger devirdayım bilya antifriz filan değişip bakım yaptırmak istiyorum .

Sanayide İNA ve continental markalarını önerdiler sizce hangi markayı tercih etmeliyim ?

Servis fiyatı hakkında bilgisi olan varmı arada çok fark yok ise serviste mi yaptırsam ne önerirsiniz ?
İNA ve Continental (ContiTech) en kaliteli markalardır, iki marka arasından istediğinizi tercih edebilirsiniz,

Marka olarak Gates ve Dayco bir alt kalitedir,

Triger setinde dikkat etmeniz gereken şey kayışın üretim tarihidir..!! Kayış kauçuk maddeden yapıldığı için üretim tarihi önemlidir, kayışın üzerinde üretim tarihi yazmaktadır bunu kontrol edin yeterli,

Antifriz olarak satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar;

Sizin aracınıza uyumlu olan antifriz tipleri:

G12++ (bulunması biraz zordur çünkü eski nesil bir antifriz tipidir, dikkat iki ++ olan ile tek + birbirinden farklı ürünlerdir, yani kutu üzerinde tek + olan G12+ farkı bir antifrizdir ve sizin aracınıza uyumlu değildir..!!)

Özetlersek G12++ uyumlu, G12 ve G12+ uyumlu değildir..!!

G12 Evo ( yeni nesil eski ve yeni tüm VW araçlara uyumludur, Aracınızın antifriz (soğutma suyu) kapasitesi yaklaşık 8 Litre’dir, yani 4 Litre antifriz - 4 Litre saf suya ihtiyacınız olacak, Ancak sistemin içini temizlemek için fazladan 9-10 Litre saf su alınız, sistemin içini saf su ile temizleyiniz,

Liqui Moly KFS 12 Evo (G12 Evo) Antifriz https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-radyator-antifrizi-kfs12-evo-1-l-21740

Çok teşekkür ederim kendi servisine sorsam bu kadar detay vermezlerdi . İlginize çok teşekkür ediyorum.

Geri