Size de merhaba. Motor yağ seviyesi ne durumda ?Bu ses neden olabilir
Merhaba araba servisten yeni çıktı tüm bakımları serviste yapıldı yağ seviyesi falan yerinde triger falanda değişti sesin çözümünü bulamadılar üst kapak açmak istediler daha önce tecrübe eden var mıdır acaba diye sormak istedimSize de merhaba. Motor yağ seviyesi ne durumda ?
Özel servis mi yetkili servis mi?Merhaba araba servisten yeni çıktı tüm bakımları serviste yapıldı yağ seviyesi falan yerinde triger falanda değişti sesin çözümünü bulamadılar üst kapak açmak istediler daha önce tecrübe eden var mıdır acaba diye sormak istedim
Merhaba yetkili serviste yapıldı Bursa arca Vuruntu yok sadece ses var herhangi bir güç kaybıda yok çekme sorunu yok şanzımanla alakalı bir sorunda yokÖzel servis mi yetkili servis mi?
Düşük hızlarda sürerken vuruntu sarsıntı hissediyor musunuz?
Özellikle belli devirlerde eskisine göre bir farklılık mevcut mu?
Ben de yetkili servise bakım yaptırıyorum. Aynı model aynı motor araç. Aynı ses var. Zamanlama hatasından kaynaklı demişti çankaya doğuş oto ustası. Problem yaratıcak birşey değilmiş. Çoğunda var dedi. Kalkış anında, 2. Vites yük altında özellikle duyuluyor 900-1500 devir arasında.Bu ses neden olabilir
Normalde çoğu şeyi katiyyen takmam kafaya. Ancak bu sesin normal olduğunu kimse söylemesin. Problem yaratmıyor diye sorun olmadığı anlamına mı geliyor. Aracın sigorta kısmından motor beynini sök araca problem yaratmaz ancak normali o değildir ileride de baş ağrıtır.Ben de yetkili servise bakım yaptırıyorum. Aynı model aynı motor araç. Aynı ses var. Zamanlama hatasından kaynaklı demişti çankaya doğuş oto ustası. Problem yaratıcak birşey değilmiş. Çoğunda var dedi. Kalkış anında, 2. Vites yük altında özellikle duyuluyor 900-1500 devir arasında.
80 bin kilometredir bu sesle kullanıyorum. Her binmemde kulağıma takılıyor. Defalarca servise bildirdim. Kulağınız çok hassas motorun normal sesi diyorlar. Siz çözüm bulursanız sevinirim bende.Normalde çoğu şeyi katiyyen takmam kafaya. Ancak bu sesin normal olduğunu kimse söylemesin. Problem yaratmıyor diye sorun olmadığı anlamına mı geliyor. Aracın sigorta kısmından motor beynini sök araca problem yaratmaz ancak normali o değildir ileride de baş ağrıtır.
Usta tamamen saçmalamış. Dizel motora dönmüş araba normal mi diyor gerçekten![]()
Kesin şu videodaki gibi basit bir şeydir. Hatta bu da olabilir şimdi uzaktan yorumla olmaz bu işler.80 bin kilometredir bu sesle kullanıyorum. Her binmemde kulağıma takılıyor. Defalarca servise bildirdim. Kulağınız çok hassas motorun normal sesi diyorlar. Siz çözüm bulursanız sevinirim bende.
Selamlar,
Aşağıdaki gönderiyle ilgili olma ihtimali var mı bilmiyorum ama kontrol edebilirsiniz.
www.instagram.com/reel/DV_jeYuDArz
Hocam bahsettiğiniz zırıltı sesi wastegate çubuğundan geliyor onu biliyorum bende yok denecek kadar az bu ses. Arkadaşın bahsettiği sesi direkt anladım ben. Aynı problem değiller. Ustayı eğer bunun için önerecekseniz teşekkür ederimKesin şu videodaki gibi basit bir şeydir. Hatta bu da olabilir şimdi uzaktan yorumla olmaz bu işler.
Dilerseniz size DM üzerinden usta tavsiyesi verebilirim. Kendisi eski bir vw ustası ankara ivedikte.
Yok problem direkt o demedim zaten hocam. Kesin bunun gibi basit bir şey olabileceğini söyledim sadece. Yoksa bu arkadaşın attığı videodaki problem 1.2-1.4 tsi larda da dahi var.Hocam bahsettiğiniz zırıltı sesi wastegate çubuğundan geliyor onu biliyorum bende yok denecek kadar az bu ses. Arkadaşın bahsettiği sesi direkt anladım ben. Aynı problem değiller. Ustayı eğer bunun için önerecekseniz teşekkür ederim![]()
Bize üst kapak açılıp sorun tespit yapılacak dendi suan özel serviste üst kapak açtırıyorum ses çok normal bi ses değil bence ısındıktan sonra azalıyor ama yine kulak tırmalıyor küçük bir sorun olsa bile ileriye dönük problem olmasın diye açtırmaya karar verdik kullanırken tabiki sıkıntı olmuyor ne bir güç kaybı ne çekiş sorunu ama ses korkutuyorBen de yetkili servise bakım yaptırıyorum. Aynı model aynı motor araç. Aynı ses var. Zamanlama hatasından kaynaklı demişti çankaya doğuş oto ustası. Problem yaratıcak birşey değilmiş. Çoğunda var dedi. Kalkış anında, 2. Vites yük altında özellikle duyuluyor 900-1500 devir arasında.
Triger kayışı tarafından geliyor. Muhtemelen ordaki dişli yada rulmanlardan biri yapıyor.