Kapı Çamurluk Sürtme Tavsiye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mule
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mule

Üye
İsim
Ata
Araç
Golf 8.5 Life 116hp Dsg
Herkese merhaba,

Otoparkta inerken fren yapınca araba kaydı ve sağ arka tarafını duvara sürttüm. Çok canım sıkıldı. Eşim yapsa sinirim zıplar, resmen acemi sürücü gibi hata yaptım.

Sizce ne yapmalıyım?

Sadece göçük düzeltip pasta cila yapıp devam etmek mi mantıklı yoksa rötuş boyası yaptırsam mantıklı olur mu?

Kapı kulpu, kapı çamurluk, hepsinde boya kalkmış. Kapıda göçük var ve sanki çamurluk hizası dogru degil ama elimle hareket ettirmeye çalışınca ya da vurunca oynamıyor.

Eğer yaptırmamı tavsiye ederseniz Maltepe'ye yakın tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır ve bana yaklaşık maliyeti sizce ne olur?

10 yıldır araba sürüyorum daha önce hiç kaporta hasarını olmamıştı pek tecrübem yok.

Ekli dosyalar

• 20260402_225726.jpg
    20260402_225726.jpg
    133.9 KB · Görüntüleme: 22
  • 20260402_225722.jpg
    20260402_225722.jpg
    69.3 KB · Görüntüleme: 19
  • 20260402_225721.jpg
    20260402_225721.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 21
  • 20260402_225718.jpg
    20260402_225718.jpg
    77.3 KB · Görüntüleme: 19
  • 20260402_225716.jpg
    20260402_225716.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 19
  • 20260402_225714.jpg
    20260402_225714.jpg
    116.1 KB · Görüntüleme: 20
  • 20260402_225710.jpg
    20260402_225710.jpg
    160.7 KB · Görüntüleme: 22
  • 20260402_214918.jpg
    20260402_214918.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 23

Geçmiş olsun nazarlık olmuş hocam, bence boyasız göçük düzeltme, pasta cila ve biraz rötuş yeterli olur. Belli olacaktır tabiki ama ortada öyle büyük bir hasar da yok. Renk de rötuş için avantajlı bir renk. Tabii siz “Benim baktıkça canım sıkılır, belli olmayacak şekilde onarılmalı” diyorsanız işte o zaman boyatmanız gerekir.

Geçmiş olsun nazarlık olmuş hocam, bence boyasız göçük düzeltme, pasta cila ve biraz rötuş yeterli olur. Belli olacaktır tabiki ama ortada öyle büyük bir hasar da yok. Renk de rötuş için avantajlı bir renk. Tabii siz “Benim baktıkça canım sıkılır, belli olmayacak şekilde onarılmalı” diyorsanız işte o zaman boyatmanız gerekir.

Çok teşekkür ederim hocam Peki bir şey sormak istiyorum Daha önce yaptırmadığım için mesela kapıya Çelik rötuş falan yaptırsam Bu kapı şimdi boyalı olarak mı geçer ileri de yoksa yine boyasız olarak mı geçer.

Çok teşekkür ederim hocam Peki bir şey sormak istiyorum Daha önce yaptırmadığım için mesela kapıya Çelik rötuş falan yaptırsam Bu kapı şimdi boyalı olarak mı geçer ileri de yoksa yine boyasız olarak mı geçer.
Hocam öncelikle geçmiş olsun aracınıza hassasiyetinize forum üzerinden şahit olmuştum üzüldüm sizin adınıza allah beterinden korusun

Tarcanlar çelik rötüş ve airbrush gibi işlemlere lokal yazıyor doldurma olsa dahi

Kapıdaki eziklik hassas bir noktada boyasız düzeltme yapılırsa çok fazla kusur kalır + çatlar zaten boya. Kapı boyanacak. Eğer çamurluğa göçük düzeltme + rötüş yapacaksanız (sarılıklar temizlendiğinde ve doldurulduğunda aman aman bir kusur kalmayacaktır) . Ancalk göze batmayan kaliteli bir rötüşte kordon kısmı zımpara görecek birkaç aşama. Boyanın en fazla yıpranmaya müsait olduğu yer olduğundan ne kadar iyi olur bilemiyorum.

Eğer yakın zamanda satılmayacaksa zaten bi parça boyanıyor diyerekten çamurluğuda lokalletip işin içiinden sıyrılmak daha makbul geliyor bana.

Ama değer kaybı çok önemli araç bende çok durmaz diyorsanız, kapı yine boya ama çamurluk göçük düzeltme + rötüş

Herkese merhaba,

Otoparkta inerken fren yapınca araba kaydı ve sağ arka tarafını duvara sürttüm. Çok canım sıkıldı. Eşim yapsa sinirim zıplar, resmen acemi sürücü gibi hata yaptım.

Sizce ne yapmalıyım?

Sadece göçük düzeltip pasta cila yapıp devam etmek mi mantıklı yoksa rötuş boyası yaptırsam mantıklı olur mu?

Kapı kulpu, kapı çamurluk, hepsinde boya kalkmış. Kapıda göçük var ve sanki çamurluk hizası dogru degil ama elimle hareket ettirmeye çalışınca ya da vurunca oynamıyor.

Eğer yaptırmamı tavsiye ederseniz Maltepe'ye yakın tavsiye edebileceğiniz bir yer var mıdır ve bana yaklaşık maliyeti sizce ne olur?

10 yıldır araba sürüyorum daha önce hiç kaporta hasarını olmamıştı pek tecrübem yok.
Geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Boya izleri silinince geriye çamurluktaki ve kapıdaki küçük izler kalacak gibi duruyor. Kapıya göçük düzeltme işlemi yapılıp pasta cila sonrası kalan izlere de iyi bir yerde rötüş boyası yaptırılabilir. Kapı kolunda boyayı almış sanırım, onu boyatırsanız geriye pek bir şey kalmaz.

Aynı şekilde sağ arka çamurlukta iz var aracımda, nazarlık kalsın diye yaptırmıyorum. Nazarlık diye diye epey nazarlık da biriktirdim ama büyük şehirlerde normal. :) Şahsen bakınca sorun etmiyorum bu tarz şeyleri.

Hocam öncelikle geçmiş olsun aracınıza hassasiyetinize forum üzerinden şahit olmuştum üzüldüm sizin adınıza allah beterinden korusun

Tarcanlar çelik rötüş ve airbrush gibi işlemlere lokal yazıyor doldurma olsa dahi

Kapıdaki eziklik hassas bir noktada boyasız düzeltme yapılırsa çok fazla kusur kalır + çatlar zaten boya. Kapı boyanacak. Eğer çamurluğa göçük düzeltme + rötüş yapacaksanız (sarılıklar temizlendiğinde ve doldurulduğunda aman aman bir kusur kalmayacaktır) . Ancalk göze batmayan kaliteli bir rötüşte kordon kısmı zımpara görecek birkaç aşama. Boyanın en fazla yıpranmaya müsait olduğu yer olduğundan ne kadar iyi olur bilemiyorum.

Eğer yakın zamanda satılmayacaksa zaten bi parça boyanıyor diyerekten çamurluğuda lokalletip işin içiinden sıyrılmak daha makbul geliyor bana.

Ama değer kaybı çok önemli araç bende çok durmaz diyorsanız, kapı yine boya ama çamurluk göçük düzeltme + rötüş

Sağolun hocam, aynen değdiğiniz gibi araca çok hassasım bu sebeple çok canım sıkıldı.

Hocam aslında satma niyetim yok sadece ev kredisi vs muhabbeti olursa satarım. Yani 50k ucuza satmışım çok takılmam.

Peki sizce yetkili servise götürmek mantıklı olur mu ?

Sağolun hocam, aynen değdiğiniz gibi araca çok hassasım bu sebeple çok canım sıkıldı.

Hocam aslında satma niyetim yok sadece ev kredisi vs muhabbeti olursa satarım. Yani 50k ucuza satmışım çok takılmam.

Peki sizce yetkili servise götürmek mantıklı olur mu ?
Hocam kapıya değişim diyecekleri için orda dur demek gerekir. Kapıyı söküp boyayacaklarsa kesinlikle servis . Ama kapı değişecekse servise gitmeye gerek yok. Kaskonuzu bayii'de mi yaptırdınız ? Yani araç axa,sompo,doğa gibi sigortaların "marka kasko" poliçesi mi yoksa kaskoyu kendiniz mi yaptırdınız ?

Marka kasko değilse eğer, Servis de biz değişiriz diyorsa autoking,rs servis gibi anlaşmalı onarım yerleri oluyor. Yarı yarıya tramer kaydı+tertemiz işçiliik için servise opsiyon olarak seçebilirim.

Herkese merhaba,

Sizce ne yapmalıyım?

Öncelikle geçmiş olsun

Göçük vs dert edilecek şey değil basit bir işlemle hallolur ancak kapının arkasında bir boya kalkması var. Onu bir tek rötuş ile halledebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey var : Rötuş işlemi yaptırdıktan sonra dünyanın en iyi rötuşçusuna da gitseniz aracımızın renginden dolayı o rötuş araç çok temizken ve siz orada işlem yapıldığını bildiğiniz için belli olacak. İyi bir ustaya gittiğiniz takdirde ise oradaki işlemi bilmeyen bir kişi de dikkatli bakmadığı sürece anlamaz.

Normalde hiçbir ekspertiz rötuşlu parçalara boyalı ibaresini kullanmaz. Tarcanlar tamamen şov yapmış bu arada. Parçanın boyası ve kendisi orijinal ise orijinal olarak yazılır açıklama kısmına hangi parçada ne işlem yapıldıysa yazar. Evet ülkede yeni bir soluk getirdiler sayelerinde ekspertizler daha dikkatli bakmaya başladılar ancak eğer doğruysa @Atesci hocamızın dediği, tamamen şov yapmak için davranıyorlar.

Yaptırın aracınızı güzel güzel temiz temiz binin. Benim aracımda da önceki sahibi kolona sürtmüş kapıda derin sayısız çizik ve boya kalkması vardı. Yaptırdıktan sonra ben hariç kimse anlamıyor simli tungsten gri renk olmasına rağmen.

Araç kaç model bilmiyorum ancak 2 yaş ve üstünde ise renginden dolayı lokal tutmaz tam boya gerekir bu da renk farklılığı oluşturabilir. Her usta beceremiyor.

Çamurluğun çiziklerini anlayamadım. Boş vaktinizde sarı lekeleri silip yeniden çekerseniz yorumlayabiliriz.

Hocam kapıya değişim diyecekleri için orda dur demek gerekir. Kapıyı söküp boyayacaklarsa kesinlikle servis . Ama kapı değişecekse servise gitmeye gerek yok. Kaskonuzu bayii'de mi yaptırdınız ? Yani araç axa,sompo,doğa gibi sigortaların "marka kasko" poliçesi mi yoksa kaskoyu kendiniz mi yaptırdınız ?

Marka kasko değilse eğer, Servis de biz değişiriz diyorsa autoking,rs servis gibi anlaşmalı onarım yerleri oluyor. Yarı yarıya tramer kaydı+tertemiz işçiliik için servise opsiyon olarak seçebilirim.
Hocam aracı aralıkta sıfır aldım doğal olarak zorunlu şekilde bayide yaptırdılar.

Şu kapıya değişim demezler heralde diye düşünüyorum ama belli olmaz haklısınız. Servis heralde hiçbir şekilde rötuş yapmaz değil mi ? Kapıyı söküp boyar direkt.

Hocam aracı aralıkta sıfır aldım doğal olarak zorunlu şekilde bayide yaptırdılar.

Şu kapıya değişim demezler heralde diye düşünüyorum ama belli olmaz haklısınız. Servis heralde hiçbir şekilde rötuş yapmaz değil mi ? Kapıyı söküp boyar direkt.
Rötüşü rica minnet tampondaki ufak şeylere yapıyorlar hocam buraya muhtemelen çamurluğa boyama kapıya değişim (onarım yapmıyoruz safsatası yapacaklar çünkü)

Ricayla irdeleyerek kapıyı boyatabiliriz. Ama dediğim gibi kordon/zırh kısımlarına prof rötüş atılsa bile göreceği zımpara işleminden ben korkarım şahsen. Benden daha bilgili arkadaşlar olacaktır elbet onlar bilgilendirirse çok daha verimli olur ama şöyle bir konu var bazı yetkili servisler göçük düzeltme de yapıyor. Evet kimisi boyamayıp değişim yoluna gidiyor ama kiminde onarım var. Mesela benim 2021 de tamponum çatladığında erel değişecek tampon dedi ama doğuşa giderseniz onlarda tampon plastik tamir kaynak onarımı mevcut demişti . Bizde boyama var ama plastik kaynak yok gibi abes bir şey söylemişlerdi.

Minimum değer kaybı için SON ÇARE çamurluğa göçük düzeltme + rötüş yapacak bir yetkili servise götürüp kapıyı boyatmak da bir seçenek. Ama ben hala iki parçanında boyanması taraftarıyım . Kapı tam boya çamurluk kordon altı olacak şekilde yetkili serviste işlem yaptırmak en temiz, en estetik seçenek gibi gözüküyor.

Geri