All seasons lastik mi? Yazlık lastik mi?

İsim
Utku
Merhabalar.
Çok kararsız kaldığım konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Yazlık kışlık ayrı set yapmayı düşünürken hem depolama sorunu hemde 16” orjinal jantları beğenmememden kaynaklı 4 mevsim lastik alıp 17” belmont jantlarıma takmayı düşünüyorum.

Kullanıcı yorumları çok önemli.
Ankara şartlarında kullanım için öneriniz nedir?

Merhabalar.

Yazlık kışlık ayrı set yapmayı düşünürken hem depolama sorunu hemde 16” orjinal jantları beğenmememden kaynaklı 4 mevsim lastik alıp 17” belmont jantlarıma takmayı düşünüyorum.

Ankara’da 4 mevsim bir işe yaramıyor. Yazlık alın hem daha konforlu hem de daha uzun süre kullanırsınız.

Merhabalar.

Ben kullanıyorum İstanbul da kışın çok iyi performans verdi yoğun karda kullandım herkes kaldı ben devam ettim yazın daha denemedim bakalım nasıl olacak…
Michelin bayisi arkadaşımın ısrarı ile almıştım daha üzmedi bakalım…

18” Michelin CrossClimate 3 Sport 92Y XL

Bridgestone continental ve michelin üretimi all seasons lastiklerle kesinlikle kıyaslanmaz testlere bile almamışlar doğru düzgün
İşte aslında dediğim noktaya geldiniz. 4 mevsim lastiklere para vermektense. Kaliteli marka (Continental i daha çok tavsiye ederim) yazlık lastik alın 👍🏻

İşte aslında dediğim noktaya geldiniz. 4 mevsim lastiklere para vermektense. Kaliteli marka (Continental i daha çok tavsiye ederim) yazlık lastik alın 👍🏻
Kaliteli bi 4 mevsim almak daha mantıklı geliyor hocam. Her sene lastik oteli parası sök tak vs saçma geliyor artık

Ben 16 jantlarla İstanbul’da Kinergy 4S2 kullanıyorum. Lastiklerin bugüne kadar bir falsosu olmadı. 35 derece sıcakta da 5 derece soğukta da iyi tutunuyorlar. Memnun olmadığım tek nokta yazlıklar kadar yumuşak değiller. Özellikle de XL yanaklar kaya gibi sertler. Eğer 1500-1600 kilodan daha hafif bir aracınız varsa. Araçta çoğunlukla 1-2 kişiyseniz, ağır yükler taşınmıyorsa XL yanaklıları tavsiye etmiyorum. Kullanıcı deneyimim budur :)

Ağır kış olmayan yerde tabiki sürekli yazlık ben istanbulda hep yazlık kullanırım zaten yağan kar 10 cmyi geçmiyor oradanda rahat çıkıyor. Lakin kaliteli marka olursa iyi olur

Kaliteli bi 4 mevsim almak daha mantıklı geliyor hocam. Her sene lastik oteli parası sök tak vs saçma geliyor artık
Ben kışlık almayacağınızı varsayarak söyledim. Başlıktaki sorunuz 4 mevsim mi alayım yazlık mı alayım şeklinde idi; ben de yazlık alın daha iyi konfor, yol tutuş, lastik ömrüne sahip olursunuz dedim. Ancak siz ısrarla 4 mevsim almak istediğinizi söylüyorsunuz. Başlığı 4 mevsim alacağım öneri yapın şeklinde olsaydı ona göre konuşurdum ben de.

10 yıldır Ankara'da araç kullanan birisi olarak kışlık lastik alma huyum yoktur, aldığım golfün üstünde sadece kışlık vardı yazlık mecburi alacağım diye yaz/kış setim vardır. Yoksa Ankara'da yazlık lastik gayet yeterli gelmektedir.

Geri