Yazlıklara ne zaman geçmeli

rodshake3

Üye
İsim
cem
Araç
golf 7.5 1.5 tsi dsg act
Selam arkadaşlar yazlık lastik aldım sıfır. Kışlıklarımda yeni sayılır 1 sezon kullandım ne zaman yazlıkları takayım?

10 gün sonra uzun yola gidecem yazlıkla gidersem memlekette sorun yaşarmıyım yoksa gidip gelip öylemi yazlığı takayım karadenize gideceğim istanbulda yaşıyorum teşekkürler

Selam arkadaşlar yazlık lastik aldım sıfır. Kışlıklarımda yeni sayılır 1 sezon kullandım ne zaman yazlıkları takayım?

10 gün sonra uzun yola gidecem yazlıkla gidersem memlekette sorun yaşarmıyım yoksa gidip gelip öylemi yazlığı takayım karadenize gideceğim istanbulda yaşıyorum teşekkürler
Nisan ayında ne olacağı belli olmuyor daha 2 gün önce Ankara-İstanbul yolunda Cankurtaran da kar yağdı. Kış lastiği olmadan da gidiliyor tabii ancak kış lastiği ekstra bir güven veriyor.

Uzun yol planı varsa uzun yoldan sonraya ertelemenizi tavsiye ederim, ben öyle yaptım. Daha uzun yol planım olmadığı için araca bakım yaptırırken lastikleri de aradan çıkartacağım mesela.

Dediğim gibi kış lastiksiz karda da araç sürülüyor. Ancak kış lastiğini sadece kar olarak da yorumlamamak gerekiyor, soğuk ve yağmur yağışlı havada da iş görüyor.

Nisan ayında ne olacağı belli olmuyor daha 2 gün önce Ankara-İstanbul yolunda Cankurtaran da kar yağdı. Kış lastiği olmadan da gidiliyor tabii ancak kış lastiği ekstra bir güven veriyor.

Uzun yol planı varsa uzun yoldan sonraya ertelemenizi tavsiye ederim, ben öyle yaptım. Daha uzun yol planım olmadığı için araca bakım yaptırırken lastikleri de aradan çıkartacağım mesela.

Dediğim gibi kış lastiksiz karda da araç sürülüyor. Ancak kış lastiğini sadece kar olarak da yorumlamamak gerekiyor, soğuk ve yağmur yağışlı havada da iş görüyor.
Hava 7nin üzerinde şuan takmanın zamanı istanbulda ve memlekette. yağmur yağarsa yazlık tutar ama buzlanmadan filan korkuyorum bolu tarafında 90-100 giden biri değilim pek

Hava 7nin üzerinde şuan takmanın zamanı istanbulda ve memlekette. yağmur yağarsa yazlık tutar ama buzlanmadan filan korkuyorum bolu tarafında 90-100 giden biri değilim pek
Dursun uzun yol sonrası değiştir hiçbir şey kaybetmezsin 👍🏻

Eskiden olsa

Kışlıkları

29 ekimde takarım
23 nisanda çıkarırım kuralı işlerdi benim için

Ne kış kaldı ? Ne de bu "tarihlerin" önemi ???

(Başlangıçtan - Memlekete) kadar gideceğiniz güzargah - rota önemli,

Bolu / Bolu Dağı ??
Tünelden mi geçeceksiniz, eski yol yani bolu dağını mı tırmanacaksınız ??

Yola çıkacağınız zamanki Bolu dağındaki hava durumu, bolu dağına ulaştığınız zaman günün hangi saati olacak,

Hava çok soğuk olmadıkça ve siz bolu dağını sabahın erken saatlerinde veya gece yarısı geçme gibi bir hata yapmazsanız,

Öğleden sonra 13:00-15:00 arası geçerseniz bunun önüne geçebilirsiniz,

Bolu dağı sonrası yolda geçeceğiniz şehirler yani rotanız da önemli..!!

Hava durumunu yola çıkmadan 1 hafta önceden —>gideceğiniz güne kadar takibe almanız, vb. hususlar size bir çözüm sunacaktır.

1 kasımda takılır 1 nisanda çıkartılırdı bizde. kışlık lastik 7 derecenin altındaki havalarda gerekli üstü için hem lastikleriniz boş boşuna yıpranır hem yakıtınız artar hemde uğultusu sesi cabası

Geri