Start stop devreye girmeme sebebi

Batuhan0680

Yeni Üye
İsim
Batuhan
Araç
Volkswagen Arteon 1.5 TSI ACT R-LİNE
Merhabalar aracımda start stop kullandığım bir özellik değil ancak devreye bir türlü girmiyor ve sebebini merak ediyorum. Araç mesajlarında sadece start stopla alakalı aracın enerji ihtiyacı yüksek yazıyor diğer şartlar tamam olduğu halde. Aracı ilk aldığım zamanlar devreye giriyordu ama sonradan uzun süredir devreye girmemeye başladı. Üstündeki fabrikasyon akü 59AH 640A değerindeydi . Ben yetkili serviste bunu değiştirmiştim artık ömrünü doldurduğunu düşünerek . Yetkili Servisin taktığı akü 59AH 380A değerinde. Amper değeri mi yeterli gelmiyor sistem bilinçli olarak mı start stopa izin vermiyor ? Bilgisi olan var mıdır teşekkürler şimdiden.IMG_6850.png

Selamlar, akü değişimi sonrasında s&s sorunu yaşamaya başladıysanız, işlemi yetkilide yaptırdığınız için direkt kapılarını çalın bence.

A değeri 380 A yazmışsınız ancak genelde orjinal aküler üzerinde DIN ve SAE olmak üzere 2farklı standarta göre Amper değeri yazar (Ah değil).
380A DIN ise sorun yok gibi duruyor, 320A DIN=640A SAE gibi düşünebilirsiniz. Yetkili de takdırdığınız için AGM ya da EFB akü takılmıştır zaten diye düşünüyorum. Siz yine de bir kontrol edin aküyü inceleyip.

1. Yetkili servisteki arkadaşlar belki akü adaptasyonu yapmayı unutmuş olabilir bu da s&s devreye girmemesine sebep olabilir.
2. Akü kutup başı üzerinde bir soket var (akü kontrol ünitesi soketi) bu soket takılmadıysa/gevşediyse start stop yine devreye girmez.
3. Klima çalışıyorsa, nem sensörü içerde nem algıladıysa vs yine s&s devreye girmez ancak araç bilgi ekranında enerji ihtiyacı yüksek uyarısı mı veriyor bu durumda emin olamadım.
4. Motor soğukken de s&s devreye girmez kısa sürüşlerde, soğuk havalarda başınıza geldiyse sebep sadece soğuk motor da olabilir.
5. Sizin de dediğiniz gibi 380A (SAE) gibi düşük soğuk marş akımına ( CCA ) sahip akü takılmış olabilir.

Genelde akü değiştirenler yeni diye yabılıyorlar! Üretim tarihi nedir, rafta ne kadar kalmıştır önemlidir. Yeni takılmış akü yeterince sürüş yapılmıyorsa tam dolmuyordur. S&S'nin devreye girmesi akü voltajına bağlıdır. Kodlama ile voltaj yüksektilmediyse gerekli voltajı görmüyor olabilir.
Emisyonun düşürmek amaçlı, akü, motor ve turbo düşmanı çok gereksiz bir sistem.

Start stop asla kullanmıyorum
Kullananlara başarılar diliyorum
Hep S de mi kullanıyorsunuz hocam? Yelkenden nasıl kaçıncaz 😁 gerçi kaçınmak da doğru hamle mi emin değilim

Hep S de mi kullanıyorsunuz hocam? Yelkenden nasıl kaçıncaz 😁 gerçi kaçınmak da doğru hamle mi emin değilim
Benim 8.5 manuel hocam
İlk işim onu kapatmak ve sekmiyor alışkanlık oldu elim kısayola gidiyor direkt kapıyorum

Geri