Golf 8.5 Yağ Eksiltme

Hiçbir 1.5 tsi/etsi kullanıcısı motor yememiştir veya motor değiştirilmemiştir yağ eksik olduğu için. Ancak bilinmelidir ki bu motor yağ eksiltiyor. Kullanım biçimine bağlı olarak da tüketim miktarı değişiyor. Aynı 1.4 egea gibi düşünün.

Servise garanti olduğu müddetçe yağ durumuna bakarak sürekli ekleme yapmasını isteyin.

Şu ana kadar hiçbir vw servisinin yağ eksiltmesini olağan dışı olarak kabul ettiğine denk gelmedim normal diyip gönderiyorlar.
13,5 yil 205.000 km dir 1.2 tsi 105 bg golf 7 bende. Tam 10 yildir bakimdan bakima 2 ile 3 litre arasi yag ekliyorum. 10 yil once motor indirilecek diyenler vardi. 13,5 yildir motor inecek. Nazar degmesin . Ben alistim. Tsi motor varsa yag arkada olacak. Motorun karakteristik ozelligi bence bu. Bir sekilde gidiyor yag. Duman atma yok, cekisten dusme yok. Sadece 2 ay once cek valfi degistirdim yag biraz daha yavas eksilmeye basladi. Uzun yolda benim arac ilginc bir sekilde yağ eksiltmiyor. Sanirim ben araci uzun yolda zorlamiyorum. Samsun yokusu bol bir yer . Ben eksiltmeyi kotu yol kosullarina bagliyorum.

13,5 yil 205.000 km dir 1.2 tsi 105 bg golf 7 bende. Tam 10 yildir bakimdan bakima 2 ile 3 litre arasi yag ekliyorum. 10 yil once motor indirilecek diyenler vardi. 13,5 yildir motor inecek. Nazar degmesin . Ben alistim. Tsi motor varsa yag arkada olacak. Motorun karakteristik ozelligi bence bu. Bir sekilde gidiyor yag. Duman atma yok, cekisten dusme yok. Sadece 2 ay once cek valfi degistirdim yag biraz daha yavas eksilmeye basladi. Uzun yolda benim arac ilginc bir sekilde yağ eksiltmiyor. Sanirim ben araci uzun yolda zorlamiyorum. Samsun yokusu bol bir yer . Ben eksiltmeyi kotu yol kosullarina bagliyorum.
Bizimki öyle eksiltmiyor zaten bakımdan bakıma yağ yetiyor.

Hocam yağ eksiltmede artış yoksa ve arkamda bidonum her daim hazır olur diyorsanız motora girmenin hiç lüzumu yok. En iyisini yapıyorsunuz.

Benim araç da 1.2 tsi 150 bin km olduk 15 bin bakımımız da geçti hatta. Yağ çubuğumuz da bakım yapıldığı günden beri aynı.

@metinkar
@Brk34
@Galip1
@Halilo
@Nupel2323
@GolfTutkulu
@Salih_Sayin

Arkadaşlar hiç bir şey fiziksel yağ çubuğunun yerini tutmaz, yetkili servisten yağ çubuğu alıp geçiniz, kafanız rahat olsun,

Zaten serviste orjinal yağ çubuğu pahalı bişey de değil,

Alın geçin bir yağ çubuğu bu sayede yağ seviyesini (milimetrik olarak) gözlemleme imkanınız olur,

Media ekranından uğraşmaya değmez, ölçmek istiyorsun yok motor soğuk motoru ısıtın, motoru ısıtıyorsun bu sefer de en az 5 dk. beklemeniz lazım gibi daha bir sürü saçma şeyler ile uğraşmaya değmez.,

Hem de bu sayede siz km yaptıkça yağın rengini, yağ eskimiş mi, halen iyi durumda mı değil mi, yağda oksidasyon (bozulmalar) oluşmaya başlamış mı öğrenme şansınız olur,

Aracın motoru km yaptıkça yağın soğuk çalıştırma cold-start ve yüksek sıcaklıklar, performanslı kullanım koşulları hava ve kirleticilerle etkileşimi sonucu kimyasal yapısı bozulur vs.. bunların hepsini yağ çubuğu ile gözlemleme imkanınız olur,

Ülkemizde 3 kağıt dala-vere bildiğiniz üzere çok şeyler oluyor, Servis bakımlarda yağı değiştirmiş mi değiştirmemiş mi yağ çubuğu olmadığı için bilmiyoruz, Olmaz demeyin yetkili servislerde neler dönüyor neler anlatsam şaşar kalırsınız,

1.5 TSI yağ çubuğu: 680 lira
Parça kodu: 05E 115 611B
Parça kodu 2022 model Golf Mk8 1.5 eTSI 150ps R-Line sahibi olan bir arkadaşımın aracının şasi numarası ile yetkili servis yedek parça bölümünden sistemden sorgulanarak öğrenilmiştir. Çünkü normalde Mk8,5 bir aracın plaka veya şasi no ile sorgulattığımızda sistemde gözükmüyor.

Yağ çunuğu sayesinde siz km yaptıkça yağın rengini, yağ eskimiş mi, halen iyi durumda mı değil mi, yağda oksidasyon (bozulmalar) oluşmaya başlamış mı öğrenme şansınız olur,

Aracın motoru km yaptıkça yağın soğuk çalıştırma cold-start ve yüksek sıcaklıklar, performanslı kullanım koşulları, hava ve kirleticilerle etkileşimi sonucu kimyasal yapısı bozulur vs.. bunların hepsini yağ çubuğu ile gözlemleme imkanınız olur,

Ülkemizde 3 kağıt dala-vere bildiğiniz üzere çok şeyler oluyor,

Servis bakımlarda yağı değiştirmiş mi değiştirmemiş mi yağ çubuğu olmadığı için bilmiyoruz, Olmaz demeyin yetkili servislerde neler dönüyor neler anlatsam şaşar kalırsınız,

@metinkar
@Brk34
@Galip1
@Halilo
@Nupel2323
@GolfTutkulu
@Salih_Sayin

Arkadaşlar hiç bir şey fiziksel yağ çubuğunun yerini tutmaz, yetkili servisten yağ çubuğu alıp geçiniz, kafanız rahat olsun,

Zaten serviste orjinal yağ çubuğu pahalı bişey de değil,

Alın geçin bir yağ çubuğu bu sayede yağ seviyesini (milimetrik olarak) gözlemleme imkanınız olur,

Media ekranından uğraşmaya değmez, ölçmek istiyorsun yok motor soğuk motoru ısıtın, motoru ısıtıyorsun bu sefer de en az 5 dk. beklemeniz lazım gibi daha bir sürü saçma şeyler ile uğraşmaya değmez.,

Hem de bu sayede siz km yaptıkça yağın rengini, yağ eskimiş mi, halen iyi durumda mı değil mi, yağda oksidasyon (bozulmalar) oluşmaya başlamış mı öğrenme şansınız olur,

Aracın motoru km yaptıkça yağın soğuk çalıştırma cold-start ve yüksek sıcaklıklar, performanslı kullanım koşulları hava ve kirleticilerle etkileşimi sonucu kimyasal yapısı bozulur vs.. bunların hepsini yağ çubuğu ile gözlemleme imkanınız olur,

Ülkemizde 3 kağıt dala-vere bildiğiniz üzere çok şeyler oluyor, Servis bakımlarda yağı değiştirmiş mi değiştirmemiş mi yağ çubuğu olmadığı için bilmiyoruz, Olmaz demeyin yetkili servislerde neler dönüyor neler anlatsam şaşar kalırsınız,

1.5 TSI yağ çubuğu: 680 lira
Parça kodu: 05E 115 611B
Parça kodu 2022 model Golf Mk8 1.5 eTSI 150ps R-Line sahibi olan bir arkadaşımın aracının şasi numarası ile yetkili servis yedek parça bölümünden sistemden sorgulanarak öğrenilmiştir. Çünkü normalde Mk8,5 bir aracın plaka veya şasi no ile sorgulattığımızda sistemde gözükmüyor.
aslında @thelordof arkadaşımızın tiguan aracı dxdb motor. yani golf 8.5 lardaki motorun aynısı. onun aracında yağ cubuğu var. parça kodu o araçtan da alınabilir. tabi %99.99 aynıdır.

Alırsam sırf bu yüzden alırım zaten.

Fiyatı ne kadardı

aslında @thelordof arkadaşımızın tiguan aracı dxdb motor. yani golf 8.5 lardaki motorun aynısı. onun aracında yağ cubuğu var. parça kodu o araçtan da alınabilir. tabi %99.99 aynıdır.
Evet o araçtan da sorgulama yapılıp teyit edilebilir.

Yahu rahat bırakın 1.5 TSI eTSI ı. Sorunsuz motor bulmuşsunuz sorun arıyorsunuz:)

Bir şeye ihtiyacı yok motorun yağ çubuğuna ds gerek yok. Bakımını yaptırın sürün.

Aynen öyle haklısınız. Örnek vermek istersek Yağ eksiltme olarak 1.6 crdi Hyundai motorları da aynı 1.5 tsi kadar yağ eksiltiyor. Ancak zaman ve km geçtikçe eksiltme miktarı artıyor. Ortalama olarak 80-90 km de garantiden motor değişimi yapılıyor. Allahtan servis kısmı her şeyi garantiye sokuyor.

100 bin km’deki tucson ilanlarına bakın açıklama kısmında motor değişimi yapıldığı yazar.

1.5 tsi gerçekten dediğiniz gibi harika bir motor. Ayağınızın altında güç olduğunu bilmek de ayrı bir keyif katıyor motora.
+1 kesinlikle katılıyorum

Geri