GOLF 8.5 YAĞ EKSİLTME

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Galip1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Galip1

Üye
İsim
Galip
Araç
Golf 8.5
Herkese hayırlı ramazanlar, şimdiden bayramınızı kutlarım forumdaşlarım. Aracım golf 8.5 impression 1 kasım 2025'te 6 bin kilometredeyken araç yağ eksik uyarısı verince 10 gün önceden ilk bakıma girdim. Aracım şuan 8.700 kmde, bakımdan sonra sürekli şehiriçi kısa mesafe 2.700 km yol yaptım 5 ay geçti, bakımdan ilk çıktığımda 9 diş yağ gösteriyordu fakat bugün kontrol ettiğimde 4 diş eksiltmiş ve 5 diş yağ gösteriyor. İlk bakımdan önceki gibi eksiltme devam ediyor gibi sizde durumlar nedir acaba?

Herkese hayırlı ramazanlar, şimdiden bayramınızı kutlarım forumdaşlarım. Aracım golf 8.5 impression 1 kasım 2025'te 6 bin kilometredeyken araç yağ eksik uyarısı verince 10 gün önceden ilk bakıma girdim. Aracım şuan 8.700 kmde, bakımdan sonra sürekli şehiriçi kısa mesafe 2.700 km yol yaptım 5 ay geçti, bakımdan ilk çıktığımda 9 diş yağ gösteriyordu fakat bugün kontrol ettiğimde 4 diş eksiltmiş ve 5 diş yağ gösteriyor. İlk bakımdan önceki gibi eksiltme devam ediyor gibi sizde durumlar nedir acaba?
Laf aramızda: kimse kabul etmiyor şuan yağ eksilmesini.
Bakımda az & eksik koyulmuş ondandır diyorlar hep.

Benimkisi yorum. Bildigimden degil. Ancak 116 bg tsilerde baya bata yag eksiltecek gibi. Sanirim bu konuda en iyi motor 1.0 tsi motordu. 1.5 ts 150 bg motorlarda bile zorlayinca eksiltiyor. Neyse tsi nin oldugu yetde yag eksir diyerek gecilecek.

Bu araçlarda 10bin-15bin km kadar yağ eksiltir deniyor benim araç şuan 14500km de göreceğiz şehir efsanesini…
Servisten 1lt yağ aldım kenarda duruyor eksilince eklemece…

Ben Temmuz ayında yıllık bakım yapmıştım. 6 bin km oldu . Yağ 1 diş düştü sadece . Bazen hiç düşmedi gibi gösteriyor. Performanslı kullanmıyorum, sakin bir kullanımım var . Performanslı kullanımda eksiltme olabilir.

Ben Temmuz ayında yıllık bakım yapmıştım. 6 bin km oldu . Yağ 1 diş düştü sadece . Bazen hiç düşmedi gibi gösteriyor. Performanslı kullanmıyorum, sakin bir kullanımım var . Performanslı kullanımda eksiltme olabilir.

8-10bin km civarı genelde bayağı düşüyor ozaman ben serviste ilave ettirip yedek almıştım…

Bende çok sert kullanmıyorum hocam, çok nadiren sinirlendiğim zaman ani hızlanmalar falan yapıyorum ama yağ eksiltecek kadar değil yani

Bu araçlarda 10bin-15bin km kadar yağ eksiltir deniyor benim araç şuan 14500km de göreceğiz şehir efsanesini…
Servisten 1lt yağ aldım kenarda duruyor eksilince eklemece…
2.500 bin km yaptım hocam 3 diş eksildi, bazı kullanıcılar 3 bakımdan sonra düzeliyor diyor ama anlamadım

Laf aramızda: kimse kabul etmiyor şuan yağ eksilmesini.
Bakımda az & eksik koyulmuş ondandır diyorlar hep.
Bende ilk bakıma girmeden öncede öyle diyordum hocam yalan yok, 2024 sıfır aldığım Tiguanda da eksiltiyordu, golf 8.5 aldım ilk bakımdan sonra hala eksiltiyor sanırım

Bende çok sert kullanmıyorum hocam, çok nadiren sinirlendiğim zaman ani hızlanmalar falan yapıyorum ama yağ eksiltecek kadar değil yani
Aynı araç aynı kullanım tarzı ile bende de 8000 de 1-2 dış eksiltti. TSI motorda normal 0-20 yağ ile ekstra normal

Aynı araç aynı kullanım tarzı ile bende de 8000 de 1-2 dış eksiltti. TSI motorda normal 0-20 yağ ile ekstra normal
8.000 km’den sonra 1-2 diş ise normal sayılabilir hocam, ama ben kasım ayında bakım yaptırdım 8 diş vardı bakımdan sonra baktığımda şuan 2.500 km yaptım 5 ay geçti 3 diş eksildi çok kısa sürede

Geri