1.2 TSI marş ve yağda benzin kokusu

cheysen24

Yeni Üye
İsim
cheysen
Araç
golf 7
Arkadaşlar merhaba, aracımla ilgili bir sorunda fikrinizi almak istiyorum.

Araç 2-3 gün kapıda bekledikten sonra ilk çalıştırmada problem oluyor. Kontağı yarım açıp sonra marşa bastığımda araç çalışıyor ama devir yaklaşık 500 rpm civarında kalıyor. Motor hır hır çalışıyor, gaz yemiyor ve EPC ile motor arıza lambası yanıyor.

Bu durumda aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hemen normal şekilde çalışıyor ve hiçbir problem kalmıyor.

Ayrıca çoğu araçta ilk çalıştırmada devir kısa süreliğine 1000 rpm civarına çıkıp sonra rölantiye düşer ya, bende bu olmuyor. (cold starttan bahsetmiyorum arac anlık her çalışmada kendisi gaz verip aniden rolantiye düşüyor bunu kastettim )Araç çalışır çalışmaz direkt 700 rpm civarında kalıyor.

Şunları özellikle belirtmek isterim:

Akü yeni (Varta, yeni değişti)

Bujiler sıfır (servisten alındı)

Bobinler yeni

MAP sensörü değişti

MAF sensörü değişti

Gaz kelebeği temizlendi ve adaptasyonu yapıldı

Vcds ile arabayı kaç kez taradım hiçbir arıza kodu hiçbir şey yok
kaç defa log aldım cold statta benzin basıncı falan hepsi normal

(Yağda yoğun benzin kokusu var ancak araç yağ eksiltiği için yağın yükselip yükselmediği tespit edilemiyor)

Buna rağmen özellikle araç 2-3 gün bekledikten sonra ilk çalıştırmada bu sorun yaşanıyor. Stop edip tekrar çalıştırınca tamamen düzeliyor.

Benzer durumu yaşayan veya fikri olan var mı?

Arkadaşlar merhaba, aracımla ilgili bir sorunda fikrinizi almak istiyorum.

Araç 2-3 gün kapıda bekledikten sonra ilk çalıştırmada problem oluyor. Kontağı yarım açıp sonra marşa bastığımda araç çalışıyor ama devir yaklaşık 500 rpm civarında kalıyor. Motor hır hır çalışıyor, gaz yemiyor ve EPC ile motor arıza lambası yanıyor.

Bu durumda aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda ise hemen normal şekilde çalışıyor ve hiçbir problem kalmıyor.

Ayrıca çoğu araçta ilk çalıştırmada devir kısa süreliğine 1000 rpm civarına çıkıp sonra rölantiye düşer ya, bende bu olmuyor. (cold starttan bahsetmiyorum arac anlık her çalışmada kendisi gaz verip aniden rolantiye düşüyor bunu kastettim )Araç çalışır çalışmaz direkt 700 rpm civarında kalıyor.

Şunları özellikle belirtmek isterim:

Akü yeni (Varta, yeni değişti)

Bujiler sıfır (servisten alındı)

Bobinler yeni

MAP sensörü değişti

MAF sensörü değişti

Gaz kelebeği temizlendi ve adaptasyonu yapıldı

Vcds ile arabayı kaç kez taradım hiçbir arıza kodu hiçbir şey yok
kaç defa log aldım cold statta benzin basıncı falan hepsi normal

(Yağda yoğun benzin kokusu var ancak araç yağ eksiltiği için yağın yükselip yükselmediği tespit edilemiyor)

Buna rağmen özellikle araç 2-3 gün bekledikten sonra ilk çalıştırmada bu sorun yaşanıyor. Stop edip tekrar çalıştırınca tamamen düzeliyor.

Benzer durumu yaşayan veya fikri olan var mı?
Hocam aslında birçok şeyi yapmışsınız. Sigorta kutusundaki sigortaları teker teker kontrol ettiniz mi hiç ?

Gerçi bu kadar şeyi yaptıysanız bunu da kontrol etmişsinizdir herhalde değil mi.

Upvote 0
Hocam aslında birçok şeyi yapmışsınız. Sigorta kutusundaki sigortaları teker teker kontrol ettiniz mi hiç ?

Gerçi bu kadar şeyi yaptıysanız bunu da kontrol etmişsinizdir herhalde değil mi.
merhaba, hayır hocam hiç kontrol etmedim. nelere bakmam gerekiyor

Upvote 0
merhaba, hayır hocam hiç kontrol etmedim. nelere bakmam gerekiyor
Hocam soldaki far anahtarı altındaki küçük torpidoyu yerinden sökün oradaki sigortaları gözünüzle görebilirseniz gözünüzle kontrol edin; gözünüzle anlayamazsınız multimetre ile kontrolünü sağlayın. Yanan, telleri kopmuş sigortaları olması gereken şekilde değiştirin.

İşe yarar mı derseniz bilemem ancak en az maliyetli (50 lira bile değil) yoldur. Kesinlikle deneyin olmazsa da yanan sigortalar varsa onları değiştirmiş olursunuz en azından.

Bir de motor kaputu içinde daha yüksek amperlere sahip büyük sigortalar var. Onların da aynı şekil kontrolünü sağlayın.

Upvote 0
Hocam soldaki far anahtarı altındaki küçük torpidoyu yerinden sökün oradaki sigortaları gözünüzle görebilirseniz gözünüzle kontrol edin; gözünüzle anlayamazsınız multimetre ile kontrolünü sağlayın. Yanan, telleri kopmuş sigortaları olması gereken şekilde değiştirin.

İşe yarar mı derseniz bilemem ancak en az maliyetli (50 lira bile değil) yoldur. Kesinlikle deneyin olmazsa da yanan sigortalar varsa onları değiştirmiş olursunuz en azından.

Bir de motor kaputu içinde daha yüksek amperlere sahip büyük sigortalar var. Onların da aynı şekil kontrolünü sağlayın.
teşekkür ederim hocam yarın kontrol edeyim

Upvote 0
Benzin pompanıza baktırmanızı tavsiye ederim. Belli bir süre yatan aracın benzin hortumunda belki de benzin kalmıyordur. Yetersiz benzin sebebi ile de motor düzgün çalışamıyor olabilir.
Çalıştırırken ilk kontağı çevirip az biraz bekledikten sonra kontağı kapayıp tekrar yarım kontak yapıp sonra çalıştırmayı deneyin. Belki işe yarar.
Benzin pompasına pislik te takılmış olabilir. siz ikinci kontağı yapınca pompa anlık durup yeniden çalıştığı için belki de yeterli benzin alıyor olabilir.
Tabi bunlar benim düşüncelerim. Kesin böyledir demek imkansız.

Upvote 0
Yağda benzin kokusu varsa yüksek basınç pompasından şüphelenebilirsiniz zamanla diyafram yada keçeler kaçırabiliyor.

Upvote 0

Geri