Oktan artırıcı

Kullanmak isteyen dilediği gibi kullanabilir hocam sıkıntı yok 👍🏻👍🏻

Ama etanol, oktan kullanmıyorum ve kullandığım hiçbir araçta etanol kullanmadım diye de sorun çıkmadı. Gerekliliği tartışma konusudur.
Elbette sorun çıkmaz her ne kadar ülkemizin yakıtları biraz dandik olsada arabalar kaldırıyor. İşin fantezi kısmındayız. Fakat denemeni tavsiye ederim. E10 yakıt güzel bir yakıt;) sessiz ve verimli

Kullanmak isteyen dilediği gibi kullanabilir hocam sıkıntı yok 👍🏻👍🏻

Ama etanol, oktan kullanmıyorum ve kullandığım hiçbir araçta etanol kullanmadım diye de sorun çıkmadı. Gerekliliği tartışma konusudur.

İstasyonlardan alınan pompa benzininde yasal olarak minimum E5 ayarında ethanol olmak zorunda ama ne yazıkki bir çok istasyon bu duruma uymuyor. Siz aslında sorun çıkmıyor sanıyorsunuz ama oktan düşüklüğünden aracınız motora zarar vermemek için kendini kısıp korumaya alıyor bunu sürekli aracını performanslı kullanan kişiler daha iyi hisseder.

Ethanol benzindeki oktanı artırdığı için bujinin silindir odasındaki hava/yakıt karışımını doğru zamanda ateşlemesine izin verir oktan düşüklüğünde ise motorun kendi iç sıcaklığı ile birlikte karışım istenmeyen zamanda ateşlemele senaryoları ile karşılaşır ve bu durumda motorun iç parçalarında zamanla defarmosyonlar oluşmaktadır. Bu yüzden aracına mekanik ve yazılımsal eklentiler yapan kişilerin mutlaka ethanol oranını biraz daha yukarı çekmesi gerekmektedir. Ben mesela minimum E15 ayarında biniyorum.

Geri