Golf 5 / Touran 1T - Sinyal Kolu Arızası

DargaAltay

Yeni Üye
İsim
Burhan
Araç
Touran 1T
Selamlar herkese,
Aracım VW Touran 1T(2005). Bir süredir sinyal kolunda mekanik bir sorun yaşıyorum; kolu yukarı veya aşağı hareket ettirdiğimde sona doğru ciddi bir zorlanma oluyor ve ardından "tık" diye sert bir sesle yerine oturuyor. Sorun neyden kaynaklı olabilir daha önce yaşayan var mı? Nasıl çözebilirim?

Golf 5 ve Touran 1t aynı platformu(PQ35) paylaştığı için bu konu altına yazıyorum.

Sorunun videosu:

Aleyküm selam. Aracın yaşına göre tık tık yapan yaylı kısım silikonlu gres türü yağlanması kurumuş olabilir. Söküp tekrar silikonlu gresle yağlanması gerekir diye düşünüyorum.

Upvote 0
Aleyküm selam. Aracın yaşına göre tık tık yapan yaylı kısım silikonlu gres türü yağlanması kurumuş olabilir. Söküp tekrar silikonlu gresle yağlanması gerekir diye düşünüyorum.
Söküp bakayım o zaman zaten yenisi max 2bin ₺.
Ama söktükten sonra sorunu nerede aramam lazım onu bilmiyordum. Dediğiniz yaylı mekanizmaya bakayım.

Teşekkürler.

Upvote 0
Ben silecek kolunu sökmüştüm. Biraz meşakatlı! Akü kutup başını ayırdıktan sonra, varsa hava yastığı sökülecek, sonra alttaki bobin ve direksiyon. Sonra kollara ulaşılabiliyor. Belki direksiyon sökülmeden de bir yolu olabilir. Ben silecek kolu üzerinde işlem yapmak için hepsini sökmüştüm. Yol bilgisayarı tuşları yoktu onları ilave etmiştim.
https://www.skodaturkey.com/index.php?topic=40133.msg650073#msg650073

Son düzenleme:
Upvote 0

Geri