Güncellemeyle direksiyon sertliği düzelir mi

Grax

Üye
İsim
Ahmet Eren Önal
Araç
GOLF 8.5
Merhaba arkadaşlar,

Aracımın 1. yıl bakımı geldi. Bununla birlikte far ayarı, trim sesi ve direksiyon sertliği gibi bazı şikayetlerimi de servise ilettim.

Çarşamba günü aracı servise bıraktım. Cuma günü sorunları kontrol edip düzelterek bakımını yapıp teslim edeceklerini söylemişlerdi. Ancak bugün arayıp direksiyon sertliği sorununu çözmek için bir yazılım güncellemesi geldiğini ve bu nedenle aracı cumartesi teslim alabileceğimi söylediler.

Yazılım güncellemesi gerçekten direksiyon sertliği sorununu çözebilir mi? Yoksa güncellemeyle birlikte kalibrasyon gibi ek bir işlem de yapılıyor olabilir mi? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Aracımın 1. yıl bakımı geldi. Bununla birlikte far ayarı, trim sesi ve direksiyon sertliği gibi bazı şikayetlerimi de servise ilettim.

Çarşamba günü aracı servise bıraktım. Cuma günü sorunları kontrol edip düzelterek bakımını yapıp teslim edeceklerini söylemişlerdi. Ancak bugün arayıp direksiyon sertliği sorununu çözmek için bir yazılım güncellemesi geldiğini ve bu nedenle aracı cumartesi teslim alabileceğimi söylediler.

Yazılım güncellemesi gerçekten direksiyon sertliği sorununu çözebilir mi? Yoksa güncellemeyle birlikte kalibrasyon gibi ek bir işlem de yapılıyor olabilir mi? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan var mı?
Araç hangi paket hocam

Kalibrasyon yapılıyor ama güncelleme olduğunu duymadım böyle bir güncelleme varsa forumda giden olurdu

Bir şeyler yapıyoruz demek için güncelleme yapıyoruz falan mı dediler acaba keşke vermeden önce mevcut sürümü çekseydim
Bi şey diyemiyorum artık
Her servis başka telden çalıyor.
Biri A diyor öbürü Z diyor.
Sağ olsun burada forumdaki arkadaşlardan öğreniyoruz çoğu şeyi.
Forum tayfa, bilgi olarak servis ustalarını cebinden çıkarır.
Bizi de 1 ay servise koysunlar, arabanın civatasından beynine kadar sök-tak yapar hale geliriz.

Merhaba arkadaşlar,

Her şey olabilir. Her şeyi sensör bu arabanın. Ama direksiyon yazılımı da ilk defa duydum doğrusu
Bir şeyler yapıyoruz demek için güncelleme yapıyoruz falan mı dediler acaba keşke vermeden önce mevcut sürümü çekseydim
Multimedya sürümüne bakarsın ekrandan anca zibilyon sensör var

Teknik olarak mümkün sonuçta bizim direksiyonlar elektrik destekli. Ancak gerçekten böyle bir şey varmı aracı aldığınızda deneyimlersiniz artık.

Merhaba arkadaşlar,

Araçınızın direksiyon modülüne yazılım güncellemesi , servis aksiyonu yada servisin inisiyatifi ile tabikide yapılabilir…Direksiyon beyni güncelleme yapılabilir bir ünitedir…Yeni yazılım sertlik çözümü vb… aksiyonları içeriyor ise servis şikayetiniz doğrultusunda versiyon yükseltmesi yapabilir…

Bi şey diyemiyorum artık
Her servis başka telden çalıyor.
Biri A diyor öbürü Z diyor.
Sağ olsun burada forumdaki arkadaşlardan öğreniyoruz çoğu şeyi.
Forum tayfa, bilgi olarak servis ustalarını cebinden çıkarır.
Bizi de 1 ay servise koysunlar, arabanın civatasından beynine kadar sök-tak yapar hale geliriz.
Hocam servistekilerin araçtan anladığını size düşündürten nedir 😀

Bir futbol takımının mağaza kısmında görev yapan arabadan fazla anlamayan yakı arkadaşım (sadece alakasız da olsa üniversite diploması yeterli) yetkili serviste işe başladı.

Yetkili servisler elinde usta tutamıyor, usta kendi dükkanını veya bir ortak bulup dükkana girse aylık 200 bin liradan fazla kazanacak durumda. Yetkili serviste en kaliteli ustaya verilen maaş bunun yarısı dahi değil.

Bu orada çalışan insanların suçu değil sonuçta onlar da geçim sağlamak zorunda. Suç, bunları hiçbir bilgi deneyime vs sokmadan işe alanda.

Mesela bazı durumlarda servise gitmektense sanayide iyi bir ustaya aracı götürmek en mantıklı olandır.

Hocam servistekilerin araçtan anladığını size düşündürten nedir 😀

Bir futbol takımının mağaza kısmında görev yapan arabadan fazla anlamayan yakı arkadaşım (sadece alakasız da olsa üniversite diploması yeterli) yetkili serviste işe başladı.

Yetkili servisler elinde usta tutamıyor, usta kendi dükkanını veya bir ortak bulup dükkana girse aylık 200 bin liradan fazla kazanacak durumda. Yetkili serviste en kaliteli ustaya verilen maaş bunun yarısı dahi değil.

Bu orada çalışan insanların suçu değil sonuçta onlar da geçim sağlamak zorunda. Suç, bunları hiçbir bilgi deneyime vs sokmadan işe alanda.

Mesela bazı durumlarda servise gitmektense sanayide iyi bir ustaya aracı götürmek en mantıklı olandır.
Hocam yazdığımı anlamadan roman yazmışsınız.
Ben servis çalışanlarını değil, servislerin kendi içinde bile aynı soruna farklı teşhis koymasını eleştirdim.

Konu ustanın maaşı ya da arkadaşınızın kariyer hikayesi değil.
Haliyle çözümü bazen forumdaki tecrübelerde buluyoruz.

Kısacası mesele ‘serviste çalışanlar hiçbir şey bilmiyor’ demek değil, sistemin tutarsızlığı.

Yazilim ile direksiyon yumusak sert ayarlanmasi mumkun

Sürüş modlu olan araclarda bazi markalarda sehirici secenegi yumusak olarak kullanilabiliyor vw de eco sanırım yumuşak olarak calisiyordu

Surus modundan bagimsiz direksiyon icinde servisin bildigi bir yazilim olabilir

Son düzenleme:

Elektriklide rejenerasyon/enerji geri kazanım var ondan yazılım kontrollü.
Biliyorum şakasına yazdım zaten. Ama mallarının arkasında durup böyle bı konuda bile güncelleme yayınlamaları güzel bir şey

Geri