Paspas Temizliği

İsim
Emir
Araç
Golf Mk8.5 1.5 eTSI 116 PS Life DSG 2025 Beyaz
Herkese selamlar,
Aracımı aldıktan sonra Sahler marka havuzlu paspas almıştım. İlk defa dün paspasları temizlemeyi denedim ancak beklediğim sonucu alamadım.
  1. Elimde mevcut olan Carpro Reset şampuanı kullandım (yapay zeka öyle önerdi 😁)
  2. Önce yumuşak bir fırça ile temizledim; ancak paspas kuruduğunda toz ve çamur lekelerinin olduğu gibi durduğunu gördüm.
  3. Ardından daha sert bir fırça ile ciddi efor sarf ederek fırçalamama rağmen, o "sıfır" görüntüsünü bir türlü yakalayamadım. Paspaslar kuruyunca hala üzerinde mat ve kirli bir tabaka kalıyor.
Daha önce kullandığım farklı marka paspaslarda bu tür bir sorun yaşamamıştım. Paspasları temizleyebileceğim, sıfır gibi gösterecek bir ürün öneriniz var mı? Aklıma APC geldi ama henüz APC almadım, o sebepten kullanmadım.
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

normalde herhangi bir şampuan ile fırçalasınız da olurdu ama daha premium bir şey istiyorsanız apc kullanabilirsiniz. ben 2 haftada bir paspaslarımı eve cıkarıp apc ile fırçalayıp yıkıyorum. sonra da bu videodaki karışımı uyguluyorum

normalde herhangi bir şampuan ile fırçalasınız da olurdu ama daha premium bir şey istiyorsanız apc kullanabilirsiniz. ben 2 haftada bir paspaslarımı eve cıkarıp apc ile fırçalayıp yıkıyorum. sonra da bu videodaki karışımı uyguluyorum
Yani baya bi fırçalamama rağmen üstündeki o tozu çamurunu geçiremedim benim paspaslarda mı problem var onu anlamadım cidden :D Arkadaşta da var aynı marka paspas onda da aynısı olmuş, muhtemelen malzemesiyle alakalı o yüzden özellikle belirtmiştim Sahler diye.
Sizde APC ile temizleyince full geçiyor mu tozu çamuru?
İncegaraj'ın bu karışımı gördüm ama henüz denemedim baya iyiye benziyor :)

Yani baya bi fırçalamama rağmen üstündeki o tozu çamurunu geçiremedim benim paspaslarda mı problem var onu anlamadım cidden :D Arkadaşta da var aynı marka paspas onda da aynısı olmuş, muhtemelen malzemesiyle alakalı o yüzden özellikle belirtmiştim Sahler diye.
Sizde APC ile temizleyince full geçiyor mu tozu çamuru?
tabi apc ile sert lastik yanak fırçası ile fırçalıyorum tertemiz oluyor.

Sahlerler bende de var. Oto şampuanı ve basınçlı suyu vurup geçiyorum pırıl pırıl oluyor. Bence masraf gereksiz. Kauçuk zaten. Bas geç :)

Sahlerler bende de var. Oto şampuanı ve basınçlı suyu vurup geçiyorum pırıl pırıl oluyor. Bence masraf gereksiz. Kauçuk zaten. Bas geç :)
Allah allah ya basınçlı su mu ilacı anlamadım ki 😂 benimki önce olduğu gibi tozlu haline geri geldi kuruyunca

Allah allah ya basınçlı su mu ilacı anlamadım ki 😂 benimki önce olduğu gibi tozlu haline geri geldi kuruyunca
doğru temizlenmediği için öyle olmuş basınc ile alakası yok. bence apc alın illa lazım olur araç temizliğinde. bütçe yoksa normal bulaşık deterjanı bile olur

Geri