1.5 tsi yağ eksitme konusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ayhan5353
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kitapçıkta 2 bin km de 1 litre tüketmesini de normal buluyor, bu kafayla düşünmeye devam edersek bakımdan bakıma 5-6 litre yağ eklemek normal kalır ??

Yağı doğru viskozite ve doğru onayda eklediğiniz sürece yeni yağ eklemek ; aracın eksik yağ ile çalışmasından çok çok daha faydalı ve yapılacak TEK DOĞRU müdahaledir.

Aracı 6 bin kmde yağ 1 litreden fazla yağ eksilten kişi de her 6 binde 1 bakım yapsın olur sizin dediğinize uyarsak.

Yağ sonuçta, AB RH+ insan kanı değil ki çökelme yapsın :)
215.000 km dir 1.2 tsi golf kullanan biri olarak 11 yil 170.000 km dir 3000 ile 4000 km arasi kullanimda 1l eksiliyor.11 yildir boyle bende. Ne motor yandi nede motor bitti. Tikir tikir calisiyor. Bence fabrika bueksiltmeye cozum bulamiyor ama motorada bir zarari yok. Tsi motor aliyorsaniz yag eksilecek. Bunu bilerek almali herkes. Passat tiguan golf hepsi ayni. Sıkıştirdiginizda gidiyor yag. Benim arac uzun yolda gram eksiltmiyor. Ama gel gelelim samsun dik yokus ve kida mesafeli surus yag gitmeye basliyor.

Ben bu eksiltme mevzusunun , “yağ haznesi kapasitesi” ile “sensörlü dijital gösterge” arasındaki uyum(!) kaynaklı dolum sırasında yaşandığını düşünüyorum. Zira ilk bakımdan sonra da baktığımda iki çubuk eksik gösteriliyordu.

Düz 1.5 tsi da olduğu kadar 1.5 etsi motorlarda da bu sorun var maalesef. Yetkili servislerde bu şikayetten dolayı gelen düşük kmli araçlar dahi bulunmakta. Özellikle cupra servislerinde denk geliyorum. Sanırım arabanın cazibesine kapılıp agresif kullanımlar sonucu karşılaşılıyor.

Şahsi fikrim 0w20 castrol marka yağın bu motora uygun olmadığı ancak mühendislerden iyi bilecek değiliz ya.
1.5 tsi motorum var gram yağ eksiltme mevcut değil . Castrol kullanıyorum devamlı . 10 bin km dolmadan bakım yapıyorum

1.5 tsi motorum var gram yağ eksiltme mevcut değil . Castrol kullanıyorum devamlı . 10 bin km dolmadan bakım yapıyorum
215.000 km dir 1.2 tsi golf kullanan biri olarak 11 yil 170.000 km dir 3000 ile 4000 km arasi kullanimda 1l eksiliyor.
Aynı motorlu araca sahibim bakımını vakit bulamadığım için bazen 16-17 bin kmlere çekmek zorunda kalıyorum aracımda yağ eksiltme yok. Aracım da 160 bin kmde.

@Batuhan0680 Anlayacağınız araçtan araca değişiklik göstermekte. Yoksa 1.5 tsi araçlarda da yağ eksiltmesi mevcut.

@Salih_Sayin Haklısınız araç yağ eksiltiyor kötü olacak değil. Yağ yakma ve eksiltme ayrımını iyi yapmak gerekiyor. O halde yakalım 1.4 fire Egea ları :)

Ama 1.6 CRDİ (özellikle tucson-kona) için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Araç zamanla kademeli şekilde artarak eksiltmeye başlıyor eninde sonunda araç yetkili servis bakımlı ise (100 bin kmye kadar motor garanti altında) motor değişimi yapılıyor garantiden.

Ancak 1.5 etsi için daha erken daha çok km yapanına denk gelmedik, bakalım onlarda eksiltme süreci nasıl ilerleyecek...

Geri