Düz 1.5 tsi da olduğu kadar 1.5 etsi motorlarda da bu sorun var maalesef. Yetkili servislerde bu şikayetten dolayı gelen düşük kmli araçlar dahi bulunmakta. Özellikle cupra servislerinde denk geliyorum. Sanırım arabanın cazibesine kapılıp agresif kullanımlar sonucu karşılaşılıyor.Arkadaşlar 1.5 tsi e tsi motor kullananlar. Yağ eksitme sorunu yaşadınızmı. Öeneğin 10 12 bin km arası yağ uyarısı veriyor. Bu durumu yaşayıp farklı marka yap kullananlar bir netice alabildimi
Ben aracıma 13 bin km de uyarı verdiğinde 1lt yap ekledim. Arac daha 14 bin km de . Yani bir aya kalmaz bakıma götüreceğim. Bir video da denk geldim . Bu durumu servis aracı bilgisayara bapladığında fark edip aracı garanti dışı bırakabilir dedi . Açıkcası bana çok saçma geldi. bu konuda sizn bilginiz varmıDüz 1.5 tsi da olduğu kadar 1.5 etsi motorlarda da bu sorun var maalesef. Yetkili servislerde bu şikayetten dolayı gelen düşük kmli araçlar dahi bulunmakta. Özellikle cupra servislerinde denk geliyorum. Sanırım arabanın cazibesine kapılıp agresif kullanımlar sonucu karşılaşılıyor.
Şahsi fikrim 0w20 castrol marka yağın bu motora uygun olmadığı ancak mühendislerden iyi bilecek değiliz ya.
Araç 15.000 bakımına ilk bakıma mı gidecek ?Ben aracıma 13 bin km de uyarı verdiğinde 1lt yap ekledim. Arac daha 14 bin km de . Yani bir aya kalmaz bakıma götüreceğim. Bir video da denk geldim . Bu durumu servis aracı bilgisayara bapladığında fark edip aracı garanti dışı bırakabilir dedi . Açıkcası bana çok saçma geldi. bu konuda sizn bilginiz varmı
Evet doğru söylenmiş. Yetkisiz müdahale de bulunursanız anında aracınız garanti dışı kalır. Belki siz ne olduğu belli olmayan 10w40 yağ eklediniz ve araç motoru zarar gördü. (Herkes arabadan anlıyor diye bir şey yok sonuçta).Ben aracıma 13 bin km de uyarı verdiğinde 1lt yap ekledim. Arac daha 14 bin km de . Yani bir aya kalmaz bakıma götüreceğim. Bir video da denk geldim . Bu durumu servis aracı bilgisayara bapladığında fark edip aracı garanti dışı bırakabilir dedi . Açıkcası bana çok saçma geldi. bu konuda sizn bilginiz varmı
15k ya kadar yağ eksiltebilir. bu coğu markanın kullanım klavuzunda yazar çok normal bir durumdur. motorun alışması rodaj dönemi vardır.Bir ekleme daha yapayım ;
Araç daha bakıma dahi girmemiş. Belki rodaj sürecidir diye umut ederek bir daha başınıza gelmeyecek olabilir. Sıfır arabalarda eskiden olurdu bu durumlar (çevremde kimse yaşamamıştır) ancak şimdi de olması bir garip geliyor.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bakacağız artıkEvet doğru söylenmiş. Yetkisiz müdahale de bulunursanız anında aracınız garanti dışı kalır. Belki siz ne olduğu belli olmayan 10w40 yağ eklediniz ve araç motoru zarar gördü. (Herkes arabadan anlıyor diye bir şey yok sonuçta).
Servis geçmiş hata kodlarına baktığında demeyecek mi bu aracın lambası yanmış hani nerede bu yağ lambası diye. E o zaman sen motora elledin, müdahil oldun aracın motor kısmı bizim garantimizden çıktı diyeceklerdir.
Burada biraz uyanıklık yapabilirsiniz onların size yaptıklarının yanında devede kulak kalır. O uyanıklığı yazmama gerek yok siz halledersiniz.
Dediğim gibi herhangi bir cupra servisine giderseniz daha 6-7 bin kmdeki araçların yağ eksik uyarısı ile servise geldiğine şahit olabilirsiniz. Formentor ailesi bu işten en çok nasiplenen gruptur.
Sizin aklınızda bulunsun öyle garanti sürecinde kafanıza göre yağ eklemesi YAPMAYIN. Anında soluğu serviste alın. Zaten sarı uyarı lambası verdiği sürece telaş yapacak bir durum yok sizi aracı sürerek servise götürecek kadar yeterli yağa sahiptir.
EvetAraç 15.000 bakımına ilk bakıma mı gidecek ?
Bu araçlara yeteri kadar yağ koymadıkları için sizin gibi bir çok kullanıcı bu durumdan şikayetçi. Aldığı gibi ücreti karşılında veya ücretsiz yağ ekletenler bile olmuştu. Durum normal rahat olabilirsiniz. Ayrıca bakım ışığı söndürülmediği sürece servisin bir şey anlayabileceği yok.