Mekatronik bakımı onarımı gerekli mi?

UBC53

Katılımcı Üye

İsim
Ataberk
Araç
Volkswagen Golf MK7 ''15 Highline Dsg 1.6 TDİ
Herkese merhaba keyifli forumlar dilerim

2015 model golf 7 1.6 tdi dsg 110 luk aracım var

arabamda bazen vites düşürmeme kararsızlık, bazende yavaş vites geçişleri var.

kavrama volan değişti. reset garajda truckpoint marka güçlendirilmiş tüp yapıldı mekatronik yazılımı son sürüm olarak servisten istenip güncellendi. odis son sürüm ile defalarca temel ayar yapıldı.

yalnız mekatronik bu güne kadar hiç açılmadı arıza da vermedi. sökülüp valflerin vs temizlenmesi veya gerekiyorsa değişmesi falan gerekli mi ondan yapıyor olabilir mi?

aracım güncel olarak 202 binde

ayrıca enjektör sorunuda yaşıyorum yaza doğru 4 tane sıfır alıp onlarıda değiştiricem.

görüşlerinizi merak ediyorum

Kardeşim senin araçla uzun zamandır biseyleri ile uğraşıp duruyorsun. 110 luklar bu kadar sorun çıkaran modeller değil diye biliyorum. Bizzat abimde var 300k yi geçti sadece baskı balata değişti adam. Ne dsg ne cart curt enjektorler bile aynı el değmedi. Geçmiş konuları da biliyorum senin. Sanırım sana sorunlu bi araç denk geldi

Herkese merhaba keyifli forumlar dilerim

2015 model golf 7 1.6 tdi dsg 110 luk aracım var

arabamda bazen vites düşürmeme kararsızlık, bazende yavaş vites geçişleri var.

kavrama volan değişti. reset garajda truckpoint marka güçlendirilmiş tüp yapıldı mekatronik yazılımı son sürüm olarak servisten istenip güncellendi. odis son sürüm ile defalarca temel ayar yapıldı.

yalnız mekatronik bu güne kadar hiç açılmadı arıza da vermedi. sökülüp valflerin vs temizlenmesi veya gerekiyorsa değişmesi falan gerekli mi ondan yapıyor olabilir mi?

aracım güncel olarak 202 binde

ayrıca enjektör sorunuda yaşıyorum yaza doğru 4 tane sıfır alıp onlarıda değiştiricem.

görüşlerinizi merak ediyorum
Aynı işlemleri bende yaptırdım basınç tüpü şanzıman yazılımı şanzıman yağı mekatronik yağı ve kavrama volant hepsi değişti araç 41 bin km de bilmiyorum aynı şeyi mi yaşıyoruz 2 den 3 e geçerken boşluk hissi al ver tarzı yapıyor vuruntu gibi 3 den 4 e atarken sert atıyor galiba normal yani bilemiyorum tepkiler çok değişik ve sürekli üst viteste gidiyor yakıt az yaksın diye manuelde kullanıyorum ö yüzden (araç 1.4tsi 125hp DSG

Hocam siz gerçekten çok uğraştınız bu araçla, maslakta gümüş ok DSG ile bir görüşün bence, servis dışında en mantıklı yer orası benim gözümde.

Kardeşim senin araçla uzun zamandır biseyleri ile uğraşıp duruyorsun. 110 luklar bu kadar sorun çıkaran modeller değil diye biliyorum. Bizzat abimde var 300k yi geçti sadece baskı balata değişti adam. Ne dsg ne cart curt enjektorler bile aynı el değmedi. Geçmiş konuları da biliyorum senin. Sanırım sana sorunlu bi araç denk geldi
Doğrudur hocam. konu açmamın sebebi bir şeyleri çözüme ulaştırmak. şu anda aracımı değiştiremiyceğim için elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum.

Merhaba, benim vites atışlar normal ama 3, 5 ve 7 de kavrama kaçırıp vuruntu yapıyor. İlk sefer motordan sandım ama motorda herhangi bir ateşleme problemi veya missfire logda gözükmüyor. Kavrama yeni sayılır volant da iyi durumda aklıma mekatronik geliyor. Mekatronik valfleri tıkandığında veya ünite üzerindeki basınç kanalları hasar gördüğünde kavrama doğru basıncı yakalayamazsa kaçırıyormuş. Değişim yapacağım eğer bir gün param olursa :D

Geri