App Plaka Bilgi Alışverişi [Ana Konu]

AhmetCakmak

Yönetici

İsim
Ahmet Çakmak
Araç
Q2 1.0 TFSI
App plaka hakkında bilgi alışverişi ana konusudur.

Harici açılan konular da bu konuya taşınacaktır.

08.03.2026 Güncelleme
Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikler çerçevesinde, 27 Şubat'tan itibaren araçlarında standart dışı plaka "Amerikan Pres Plaka" (APP) takılı sürücülere 140 bin lira para cezası, sürücü belgelerine 30 günlüğüne el konulması ve aracın 30 gün süre ile trafikten men kararı verildi.

Yeni yayınlanan karar ile 1 Nisan'a kadar sürücülere herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacağı belirtildi.

Son düzenleme:

bildiğiniz gibi app plakalara çeza kesilecek ne yapmak lazım bu işin aslı astarı nedir bilgisi olanlar yazabilir mi arkadaşlar.

Bagajımda orijinalleri duruyordu mecbur değiştirdim. 140.000 tl ceza ne kadar doğrudur bilemem ama riske atılacak bir tutar değil.

app plakaları cikaracan yerine normal plakaları takacan bu kadar basit
Yada cezaya razı olacan
Hiç acimazlar yazarlar cezayi Degermi o cezayi yemeye

Şahsi fikrim, arabanın en alakasız ürünü olan plaka için 140k ceza yemektense 10k daha bayılmayı yeğlerim. Bu sebepten dolayı APP plaka takanları anlayamıyorum..

yılların modifiye severi olarak allahtan şu app plakalara zerre merakım olmadı. ben görselden ziyade güce ve performansa önem veriyorum. app, audio severlerin işi zor.

App plakaları ne yapıcaz ?

Mutfakta buzdolabının üzerine magnet niyetine yapıştıracaksınız !

Selamın aleyküm bundan 4 sene önce aracımın ön ve arka tamponlarını boyatmıştım usta plaka yapıştırma olduğu için kırıp yenisini bastırdım ben demişti. Şimdiki yasaya göre 140bin yememek için app olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? Üzerinde her iki plakada soğuk mühür var, yazılar kabartmalı halde Türk bayrağı logosu vs herşey mevcut dalgalı çizgiler de var yalandan 140binlik olmayalım

Ekli dosyalar

• IMG_2058.jpeg
    IMG_2058.jpeg
    555.9 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_0532.jpeg
    IMG_0532.jpeg
    268.3 KB · Görüntüleme: 72
Geçenlerde birisi Antalya plakalarının fontları daha kalın app gibi demişti, harbiden app gibiymiş şimdi farkettim 😂 Hiç de umrumda değil ama konusu gelmişken paylaşayım dedim

Ekli dosyalar

• IMG_1239.jpeg
    IMG_1239.jpeg
    291.4 KB · Görüntüleme: 99

Geri