App Plaka Bilgi Alışverişi [Ana Konu]

İzleyin arkadaşlar app plaka dedikleri plaka bizim app diye aldığımız plakalar değil, teafik başkanı resmen açıkladı video 1.dk dikkat edin boşuna plaka bastırdı insanlar…

Aynen öyle. Geçen gün bir akrabamın aracında app olduğu için değiştirmek için karakola gittim. Dedi ki değiştirmenize gerek yok, plaka tüm standartları karşılıyor, app değil bu zaten dedi. Halbuki kalın fontlu sonradan bir baskıcıda bastırılmış plaka.

Dedim herhalde karakol ekibi bunlar anlamadı bence ne olduğunu, bilmiyorlar diye kafamda yorumladım, meğerse doğruyu söylüyorlarmış.

goy goy yapan yine biz olduk sosyal medya kirliiği yüzünden ülkenin yarısı yeni plaka bastırdı.bu açıklama baştan olsaydı keşke
Bunun sorumlusu halk değil.

Sen madem böyle bir kanun, kural koyuyorsun. O halde resmi yayın organlarından çıkıp düzgünce, kafadaki soru işaretlerini ve kafa karışıklığını giderecek şekilde açıklama yapmalısın.

Kendini bilmeyen gazeteci müsveddeleri ve sosyal medyadaki haber kanalları üzerinden millete 1 gecede yeni kural haberi verirsen, insanlar da ne yapacağını bilemez telaşa düşerler. Her seferinde yapılan açıklamalar eksik. Bu 1 değil 2 değil. Aynı mevzuyu panelvanlar da kantara girecek olayında yaptılar. Panelvanlar da kantara girdiklerinden denetim istasyonlarında uzun kuyruklar oluşuyordu, şu an ise geri adım attılar girmiyoruz kantara. Böyle canları her sıkıldığında kanun kural değişirse insanlar da bilgi kirliliği oluşturmaya müsait hale gelirler.

İzleyin arkadaşlar app plaka dedikleri plaka bizim app diye aldığımız plakalar değil, teafik başkanı resmen açıkladı video 1.dk dikkat edin boşuna plaka bastırdı insanlar…

Haftalarca farklı şeyler yazılıp sonrasında böyle açıklama yapmaları garip olmuş. Çoğu kişi boş yere plaka parası vermiş oldu. 2 gün önce de 30 bin lira üzeri tapu işlemlerinde avukat zorunlu diye açıklayıp ertesi gün sınır 30 milyon lira dediler. Yazacak şey çok da yazamıyoruz.

Haftalarca farklı şeyler yazılıp sonrasında böyle açıklama yapmaları garip olmuş. Çoğu kişi boş yere plaka parası vermiş oldu. 2 gün önce de 30 bin lira üzeri tapu işlemlerinde avukat zorunlu diye açıklayıp ertesi gün sınır 30 milyon lira dediler. Yazacak şey çok da yazamıyoruz.

Aynen şaşırmamak elde değil gideyim app bastırayım:)

Plakam APP
Hologram mevcut
Mühür mevcut
TR Mevcut
Ayyıldız Hologram Mevcut
TR-TC Hologram mevcut

Dün gece 1 de ömerlide çevirmeye girdim jandarma trafik çevirmesine kmo bağlantısında. Plakanız eksiksiz ancak APP sayılıyor. Cezası var 1 nisana kadar süreniz var dedi. Tüm gereçler olduğu halde. TÜM GEREÇLERİ OLDUĞU İÇİN ceza yazılsa da "4.000" TL olduğu söylendi. Eğer hologramsız TR/TC'siz olsaydı plaka 140.000 TL'ydi. Ama her memur bilinçli olmadığı için şöförler odası APP basmıyor, Bu plakayı sen mühürlü hologramlı bir yerde bastırmışsın derse ki cezası 140.000 TL . Risk almaya değer mi ?

Legal olan standart plakada, Standart basım ve Kalın basım olmak üzere 2 Tür var . Kalın basımda ceza yok. Örnek olması adına Aynı plakanın hem kalın basımını, hem standart basımını aşağıya bırakıyorum. 2.görseldeki kalın basım. QR koduna aldanmayın görsellerden birisi 2023 birisi 2025'e ait.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-28 at 13.57.55.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-28 at 13.57.55.jpeg
    79.1 KB · Görüntüleme: 14
  • WhatsApp Image 2026-03-28 at 13.57.54.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-28 at 13.57.54.jpeg
    103.4 KB · Görüntüleme: 14
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam ilk basta farkli seyler yazilmadi aslinda. Trafik polisleri keyfi bir sekilde orjinal ama kalin fontlu plakalara bile ceza yazdi. Asiri tepki geldi. Oyle boyle degildi tepki. Simdi ceza yazilmayacak diyorlarda gel gelelim sen git mahmeye ver diyen polisleri ne yapacagiz?

• Beğen
Tepkiler: SCC

Hocam ilk basta farkli seyler yazilmadi aslinda. Trafik polisleri keyfi bir sekilde orjinal ama kalin fontlu plakalara bile ceza yazdi. Asiri tepki geldi. Oyle boyle degildi tepki. Simdi ceza yazilmayacak diyorlarda gel gelelim sen git mahmeye ver diyen polisleri ne yapacagiz?
İşini iyi yapmayana ceza uygulaması olsa zaten bu halde olmazdık hocam. En başında bu kuralın açık ve net şekilde sınırları paylaşılmalıydı.

Geri