Ufak rötuş kendim yapabilir miyim

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
İyi akşamlar.

Minnak sürtmüşler sağ olsunlar hiç boş bırakmazlar.

Acaba ben bunu kendim yapabilir miyim. Elimden pek gelmez lakin şu kalemleri falan görüyorum instagramda. Onlarla olur mu, olmazsa neyle olur. Hiç ben girmeyeyim mi bu topa.

Ekli dosyalar

• IMG-20260228-WA0085.jpeg
    IMG-20260228-WA0085.jpeg
    72.6 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG-20260228-WA0083.jpeg
    IMG-20260228-WA0083.jpeg
    98.8 KB · Görüntüleme: 27

Yani maskeleme bandıyla güzelce güzelce maskelenip rötuş yapılabilir. Nazarlık o kadar da. Boya atmasın daha fazla, görüntüyü toplasın yeter.

Kendiniz yapabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü çok kolay bir kısımda ve dümdüz gitmiş. Eğer uğraşmayayım derseniz bile rötuşçu buna ne kadar ister ki? İnsan evladıysa abartı bi rakam söylememesi lazım bence

Ben sanayiden beyaz boya aldim, boya, zımpara, boya zımpara böyle bı kaç kat yaptım uzaktan belli olmuyor. Maalesef sürtüp kaçanlar çok fazla

Şu kapıyı kendim yaptım hocam sizin işiniz kadar kolayı yok gözümde 😎

Sadece kat kat uygulamanız gerekiyor. Benimki kusursuz olamadı konum haliyle ancak doğru uygulama ile sizinki kusursuz olur.

Ekli dosyalar

• IMG_4695.jpeg
    IMG_4695.jpeg
    192.4 KB · Görüntüleme: 20
Şu kapıyı kendim yaptım hocam sizin işiniz kadar kolayı yok gözümde 😎

Sadece kat kat uygulamanız gerekiyor. Benimki kusursuz olamadı konum haliyle ancak doğru uygulama ile sizinki kusursuz olur.
Geçmiş olsun. Keşke dilediğiniz gibi olsaydı.

Işte o doğru uygulama benim elimden gelmez sanki. Ben bir insan evladı rötuşcu bulmaya çalışayım.

Ben sanayiden beyaz boya aldim, boya, zımpara, boya zımpara böyle bı kaç kat yaptım uzaktan belli olmuyor. Maalesef sürtüp kaçanlar çok fazla
Sanayiden daha önce hiçbir şey almadım. Araç için hiç gitmedim.

Boya kodunu vererek mi beyaz boya aldınız. Yoksa arabayı görüp muboya veriyorlar. Zımpara dediğiniz kaçlık zımpara acaba.

Bir de bu birkaç kez arasında gün mü bekliyoruz. Yani her gün bir boya zımpara mı.

Sanayiden daha önce hiçbir şey almadım. Araç için hiç gitmedim.

Boya kodunu vererek mi beyaz boya aldınız. Yoksa arabayı görüp muboya veriyorlar. Zımpara dediğiniz kaçlık zımpara acaba.

Bir de bu birkaç kez arasında gün mü bekliyoruz. Yani her gün bir boya zımpara mı.
Aracın boya koduna göre boya yaptırabilirsiniz boya kodu kullanım kılavuzun ilk sayfasında yazar, uygulamalar arasında bir iki gün beklerseniz daha sağlıklı olur. Uygulama kuruyunca zımpara yapmak gerekir.

Eski bir oto boya kalfası olarak şunları söyleyebilirim;
Malzemeler:
- rötuş boyası (az alın kurur)
-hızlı sertleştirici (az alın fazlası kurur)
-rötuş fırçası ( suluboya resim fırçalarından :) )
-el veya fırça temizliği için selülozik tiner

Sanayide otoboya ürünleri satan yerden rötuş boyası alacaksınız. (Rötuş için olduğunu belirtin ki minumum miktarda versinler)
Pet bardağın içine bir miktar boya, boyanın çeyreği kadar sertleştiriciyi karıştırıp fırçayla çizik yeri dolduracaksınız. Birkaç kat çiziğin derinliğine göre kat kat yapılabilir.

*sanayiye boyacıya gitseniz aynısını yapacak. 200-300 tl alacak. Siz yaparsanız boyanız sizde kalır. Olur da taş izi veya başka çiziklerde kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Keşke dilediğiniz gibi olsaydı.

Işte o doğru uygulama benim elimden gelmez sanki. Ben bir insan evladı rötuşcu bulmaya çalışayım.
Rötuş izi yakına gelince elbet belli olacak ama uzaktan baktığında sırıtmamalı. Benim attığım fotoğraf önceki hali sadece kordon çizgisi olan yere dokunamıyorum diğer taraflara yakına ve araç çok temiz olduğu zaman baktığınızda belli oluyor.

Bunun için bence el alıştırması olarak düşünün eliniz ısınsın. Önceki arabamda sağ olsun tavanla ön cam arası boya kalkması ve tamponlarında ufak izler olduğu için ustalaştık biz de ister istemez yoksa doğuştan gelmiyor.

Geri