Soğutma Suyu

İsim
Doğu
Merhabalar antifirizin derecesini refraktometre ile olctum -32 cikti.Avometre ile iletkenligini olctum korozyon riski var ki diye 2mV cikti.200 mVdan sonra korozyon baslayabilir derler.Şuan degerler gayet iyi durumda fakat arac 2016 model ve ustundeki sogutma suyu fabrikasyon 10 senelik.Simdi ne yapmaliyim sizce

Merhabalar antifirizin derecesini refraktometre ile olctum -32 cikti.Avometre ile iletkenligini olctum korozyon riski var ki diye 2mV cikti.200 mVdan sonra korozyon baslayabilir derler.Şuan degerler gayet iyi durumda fakat arac 2016 model ve ustundeki sogutma suyu fabrikasyon 10 senelik.Simdi ne yapmaliyim sizce
Değiştirmeye gerek yok kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu 10 yılda devirdaimde sorun çıktı mı hocam ?

2015 Seat Leon aracım vardı, 2017’de aldım 2025 Aralık ayına kadar kullandım. Aşırı performanslı kullanımım yoktu, en fazla 3500 devir görmüştür araç. 10 yıllık bir araç olmasına rağmen devirdaim hararet vs hiçbir sorun yaşatmadı bana. Ben kullanıcı olarak deneyim paylaşmak istedim size, teknik anlamda mutlaka yazanlar olacaktır :)

Triger kayış + triger rulmanları +devirdaim + antifiriz

Bunların hepsine ortak paydada bir ömür bictigimizde

Yılda optimal 15 bin km den

10 yılda 150 bin km
12 yılda 180 bin km

10-12 yıl civarı hepsinin degisimi icin ortalama bir süre verebilir

Bu sürecte

Motor suyuna hicbir sekilde çeşme suyu eklenmeyecek

Eksiltmelerde orjinal derişimi aşırı seyreletecek saf su eklemelerinden kaçınılacak. Mümkünse araçtaki orjinal antifirizden (g13/g12 evo) eklenecek

Bu sartlarda 10-12 yıl max süre olarak düsünebilinir antifiriz için.

Son düzenleme:

Geri