1.350.000 tl Bütçe Golf 8 Impression

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan afsenyil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Faruk
Araç
Golf
Yaklaşık olarak 1.300.000-1.350.000 bütçem var.

Golf 8 1.0tsi impression modelini almayı düşünüyorum. Düşük km, hatasız modellere yaklaşık olarak bu rakamlar isteniyor.

1) Araç gerçekten bomboş. Kalitesi, piyasadaki yeni araçlar arasında fiyatı bu donanım eksikliğine değer mi?

2) Multimedya ekranının takıldığını, çalışmadığı, klima panelini dahi kullanamadığını söyleyen çok kullanıcı var. 2026 Şubat ayı itibariyle yazılımsal olarak bu sorunlar giderildi mi? Başka ne tür mide bulandırıcı sorunları mevcut?

3) Bu araç yerine golf 7.5 comfortline tercih etmek ne kadar mantıklı?

4)Alternatif olarak bu bütçeme uygun başka hangi marka model araç alınabilir?
(Benzinli alacağım, otomatik manuel ve ikinci el gücü farketmez. İmpression gibi bomboş bir araba da pek istemiyorum. Motoru kronik sorunlu olmayacak. Hacim olarak Yeni B segment araçların genişliği bile yeterli olacaktır Yaş 26)

Varsa yardımcı olabilecek, golf 8 hakkında bilgilendirme amaçlı ve tavsiye niteliğinde yazı.

Golf 8 1.0tsi impression modelini almayı düşünüyorum. Düşük km, hatasız modellere yaklaşık olarak bu rakamlar isteniyor.

1) Araç gerçekten bomboş. Kalitesi, piyasadaki yeni araçlar arasında fiyatı bu donanım eksikliğine değer mi?

2) Multimedya ekranının takıldığını, çalışmadığı, klima panelini dahi kullanamadığını söyleyen çok kullanıcı var. 2026 Şubat ayı itibariyle yazılımsal olarak bu sorunlar giderildi mi? Başka ne tür mide bulandırıcı sorunları mevcut?

(Benzinli alacağım, otomatik manuel ve ikinci el gücü farketmez. İmpression gibi bomboş bir araba da pek istemiyorum. Motoru kronik sorunlu olmayacak. Hacim olarak Yeni B segment araçların genişliği bile yeterli olacaktır Yaş 26)

Varsa yardımcı olabilecek, golf 8 hakkında bilgilendirme amaçlı ve tavsiye niteliğinde yazı.
1.5 tsi impression olanı için konu başlığı açmıştım. Tabii o 8.5 kasa oluyor. Kullanan herkes övmüştü. Golf en neticede ne kadar sorunlu olabilir ki. Üstüne üstlük düz TSİ motor ve manuel şanzıman.

Tercih edilebilir bir araç. Yeni bir araca bineceksiniz sonuçta.

Dolu eski araç yerine, boş yeni aracı tercih ederim ben de.
Diyelim ki donanım eksikliği rahatsız etti, donanım ekleme maliyetlerini karşılayarak bazı şeyleri ekletebilirsiniz.
Maliyetler yüksek gelir de aracı gözden çıkarırsanız da satışı kolay.
Hala özellikle manuel vites arayan bir kitle var. Örnek: 8.5 impression sıfır olarak satılmaya devam etse alacaktım.
(Not: İyi ki de gelmemiş aynı paraya daha iyi araç sahibi oldum.)

Dolu eski araç yerine, boş yeni aracı tercih ederim ben de.
Diyelim ki donanım eksikliği rahatsız etti, donanım ekleme maliyetlerini karşılayarak bazı şeyleri ekletebilirsiniz.
Maliyetler yüksek gelir de aracı gözden çıkarırsanız da satışı kolay.
Hala özellikle manuel vites arayan bir kitle var. Örnek: 8.5 impression sıfır olarak satılmaya devam etse alacaktım.
Yazılımsal sorunlar tedirgin ediyor 2026 yılı itibariyle ne durumda merak ediyorum zira günlerce multimedyanın çalışmadığı söyleniyor. Sizin aracınız nedir

Yazılımsal sorunlar tedirgin ediyor 2026 yılı itibariyle ne durumda merak ediyorum zira günlerce multimedyanın çalışmadığı söyleniyor. Sizin aracınız nedir
Golf 8 life aracım ama retrofitlerle ekstra donanımlar var hocam.
Benim araçta fabrikasyon pek birşey yok herşey bir üst versiyonuna yükseltilmiş.

Standart media ekranını kendim deneyimleyemesem de forumda çok fazla şikayet edilen bir şeyi yok hocam.

Bu ekran donma ve takılmaları çoğu markada var, stellantis grubuna ait diğer aracımızda nadiren de olsa senede bir ekranlar gidiyor yada donuyor, servis çözüm bulamıyor, birkaç saat sonra kendiliğinden düzeliyor araç.

Akla ilk gelen Golf 8 impression oluyor sizin durumunuz da. Hem satmak istersenizde kayıpsız hızlıca satıp baika bir şey deneyebilirsiniz.

Golf 7 kasada 2018-2019 Highline bulunmadıkça Confortline seçmek bana pek mantıklı gelmiyor.

Şimdi ilanlara göz gezdirdim bu fiyatlara alternatif Değişensiz,Boyasız

2020-2023 Cam tavanlı Polo Highline yada Life araçlar var.

2021 Cam tavanlı nispeten dolu 1.5 308 var.

Yine 2020-2022 Cam tavanlı Kia Ceed var. (Genel olarak Peugeot 208-308 ayarında bir araç.)

2021 sonu ve 2022 seride impressionda yağ pompası kilitlenmesinden, krank kilitleyen, serviste sandık motor atılan araçlar var . Bu sıralar ilanlarda çok sık denk geliyor.

Sos bozulur arada, arada tahrik yakar geçer o kadar.

Golfte donanım konusu ne kadar ekmek o kadar köfte sistemiyle işliyor. Sadece 2021 modellerde hız sabitlemeli araçlar geldi . 2021 Sabitlemeli bir araç alırsanız park sensörü geri görüş vs üstüne biraz harcarsanız eksiklik bir nebze giderilir tatmin eder. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı 2021'lerde carplay yok, 2022 sonrası standart

Onun harici bomboş olmasın derseniz ;

7.5 1.4 tsi highline dsg camtavan 160-200 km arası 1-2p işlemli denk gelir. 7.5 comfortline de camtavan yoksa aradaki fark hız sabitleme ve ön arka park sensörü pek de bir espirisi yok.

1.0 life poloda sabitleme sensör hayalet vs var donanım güncel şartlarda yeterliliğini karşılıyor. Donanım + dsg oluşu bence başlı başına tercih sebebi olabilir. B segment genişliği yeterli olacaksa donanım kriteri baskınsa makul olan araç 1.0 life polodur. Eğer dsg olmasına gerek yok derseniz 1.0 tsi life camtavan manual. 1.250-1.300 arasına camtavanlı life bulunur

Bütçeyi 100k civarı daha zorlama şansı varsa tampon-far değişenli az hasar kayıtlı Golf 8.5 Impression almak bence daha mantıklı. Hem km daha az olur hem de epey donanım farkı var.

Bütçeyi 100k civarı daha zorlama şansı varsa tampon-far değişenli az hasar kayıtlı Golf 8.5 Impression almak bence daha mantıklı. Hem km daha az olur hem de epey donanım farkı var.
Taşın suyunu çıkartarak max bu aralığa ulaşabiliyorum 🥲 İnsan bu kadar para vermişken vasat kalitesiz başını ağrıtacak veya motoru çok sorunlu mutsuz edecek araba almak istemiyor. 1 kurşun hak var tutturmak lazım

2021 sonu ve 2022 seride impressionda yağ pompası kilitlenmesinden, krank kilitleyen, serviste sandık motor atılan araçlar var . Bu sıralar ilanlarda çok sık denk geliyor.

Sos bozulur arada, arada tahrik yakar geçer o kadar.

Golfte donanım konusu ne kadar ekmek o kadar köfte sistemiyle işliyor. Sadece 2021 modellerde hız sabitlemeli araçlar geldi . 2021 Sabitlemeli bir araç alırsanız park sensörü geri görüş vs üstüne biraz harcarsanız eksiklik bir nebze giderilir tatmin eder. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı 2021'lerde carplay yok, 2022 sonrası standart

Onun harici bomboş olmasın derseniz ;

7.5 1.4 tsi highline dsg camtavan 160-200 km arası 1-2p işlemli denk gelir. 7.5 comfortline de camtavan yoksa aradaki fark hız sabitleme ve ön arka park sensörü pek de bir espirisi yok.

1.0 life poloda sabitleme sensör hayalet vs var donanım güncel şartlarda yeterliliğini karşılıyor. Donanım + dsg oluşu bence başlı başına tercih sebebi olabilir. B segment genişliği yeterli olacaksa donanım kriteri baskınsa makul olan araç 1.0 life polodur. Eğer dsg olmasına gerek yok derseniz 1.0 tsi life camtavan manual. 1.250-1.300 arasına camtavanlı life bulunur
Sizin elinizden birkaç farklı impression araç geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Yorumlarınız daha aydınlatıcı olmuş o yüzden.

Örnek: 8.5 impression sıfır olarak satılmaya devam etse alacaktım.
Sana piyango çıktı, iyiki devam etmemiş o zaman impression satışı :) Metin hoca ilk ilana koyduğunda 1.5 olsaydı düşünmeden kendiminkini satıp alırdım. 3 silindir hiç sevmediğimden yeltenmedim. Günün sonunda değerini bilen forumdaşa gitmesi iyi oldu :)
Taşın suyunu çıkartarak max bu aralığa ulaşabiliyorum 🥲 İnsan bu kadar para vermişken vasat kalitesiz başını ağrıtacak veya motoru çok sorunlu mutsuz edecek araba almak istemiyor. 1 kurşun hak var tutturmak lazım
@Atesci çok güzel saymış dikkat etmen gerekenleri. Bence 8 impression ilanlarına bakmaya başla. Az buz doldurulmuş denk getirirsin belki donanım olarak. Ben olsam açardım Golf 8 impression bildirimlerini her yeni giren ilana bakardım. Mevcut bütün ilanları da tara derim. Nerde nasıl fırsat çıkacağını bilemezsin😉

Sizin elinizden birkaç farklı impression araç geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Yorumlarınız daha aydınlatıcı olmuş o yüzden.
Evet evet ahmet hocam. Şu motor değişmesi hariç tüm sorunlar başıma geldi diyebilirim. En kötüsü ilk deneyim olan 2021 aracımdı bayiden çıkardıktan sonra bi sorun silsilesi başlamıştı. Allahtan garanti sürecinde hortum ve sos giderilmişti diğerleri basit şeylerdi zaten.

2021'lerde basit tahrik arızaları ve s.o.s.
2021 sonu ve 2022 modellerde krank kilitlemesi ve yağ pompasından dolayı motor değişimi ( sorunlu araçlar düşük kilometrelerde motor yediği için güncel alınacak araçlarda bu riskin olmadığını düşünüyorum. )
2023'lerde dokunmatik tavan lambası kronik arızalı araç uyandıktan birkaç dakika sonra ışık açılmıyor. Ancak araç uyudu ilk binildiğinde müdehale edilmesi mümkün oluyor.
2021-23 arası tüm araçlarda yakıt soğutma hortumu- ahtapot hortumlar da deniyor, çatlıyor/yırtılıyor bez bantla sarıp devam ediliyor.
2021-23 araçlarda vites topuzu elde kalabiliyor başıma geldi bir kere :D
2021-23 arası çok nadir NOx arızası

Multimedya donma konusu impressionda değil, style pakette başıma geldi. Güneşi yiyince carplay çok afallıyordu veya geri görüş kamerasında karıncalanma vs oluyordu ısıdan bağımsız.

Bana soracak olursanız impression o motor yeme vukuatı hariç diğer vukuatları ele alırsak standart bir sorunsuzlukta. Tekrar alır mıyım ? Tabi ki. Yani en azından yağ kaçağı su kaçağı vs kafayı yedirecek arızaları yok yağ yakma su eksiltme gibi arızaları yok. Motor yemediği sürece sorunsuz bir araç .

Belirtilen rakamlarda güncel alınacak araçlarda,

1.6 otomatik egea alıyorsunuz 60.000 e basınca enjektör arızaları, dpf sıkıntısı adblue'den doğan aylarca çözülemeyen arızalar, 1.6 multijetin naif turbosunun 80-100.000 civarı üfürmeye başlaması. Kaynağı belirsiz yağ kaçakları

1.3 tce megane/clio araçlardaki
gaz kelebeği
devir dalgalanması
fark basınç sensörü ve yüksek basınç pompası arızası
katalizörün tıkanması,
termostat/devirdaim ve su eksiltmesi
yağ yakıma problemi ki 60-70.000 km dolaylarında başlıyordu

1.2 puretech 308/208/astra/corsa
Triger kayışının pul pul olup yağ pompası tıkanması
Turbonun hafif hafif yağ basmasıyla başlayan kabine vuran yanık yağ kokusu
Çok yoğun kurum birikmesi ve yağ yakması (ki kurumun sebebi de bu)
Rölantide tekleme 600 rpm düşme yoğun titreme sorunu

Sorunsuz sayılacak bir tek japon,kore grubu var . Sorunları varsa da bilmiyorum ilgilenmedim hiç. Bunca sorun deryası arasında 1.0 tsi'ın tahrik yakması veya teknolojik birkaç falsosu olması görmezden gelinebilecek şeyler bence.

Evet evet ahmet hocam. Şu motor değişmesi hariç tüm sorunlar başıma geldi diyebilirim. En kötüsü ilk deneyim olan 2021 aracımdı bayiden çıkardıktan sonra bi sorun silsilesi başlamıştı. Allahtan garanti sürecinde hortum ve sos giderilmişti diğerleri basit şeylerdi zaten.

2021'lerde basit tahrik arızaları ve s.o.s.
2021 sonu ve 2022 modellerde krank kilitlemesi ve yağ pompasından dolayı motor değişimi ( sorunlu araçlar düşük kilometrelerde motor yediği için güncel alınacak araçlarda bu riskin olmadığını düşünüyorum. )
2023'lerde dokunmatik tavan lambası kronik arızalı araç uyandıktan birkaç dakika sonra ışık açılmıyor. Ancak araç uyudu ilk binildiğinde müdehale edilmesi mümkün oluyor.
2021-23 arası tüm araçlarda yakıt soğutma hortumu- ahtapot hortumlar da deniyor, çatlıyor/yırtılıyor bez bantla sarıp devam ediliyor.
2021-23 araçlarda vites topuzu elde kalabiliyor başıma geldi bir kere :D
2021-23 arası çok nadir NOx arızası

Multimedya donma konusu impressionda değil, style pakette başıma geldi. Güneşi yiyince carplay çok afallıyordu veya geri görüş kamerasında karıncalanma vs oluyordu ısıdan bağımsız.

Bana soracak olursanız impression o motor yeme vukuatı hariç diğer vukuatları ele alırsak standart bir sorunsuzlukta. Tekrar alır mıyım ? Tabi ki. Yani en azından yağ kaçağı su kaçağı vs kafayı yedirecek arızaları yok yağ yakma su eksiltme gibi arızaları yok. Motor yemediği sürece sorunsuz bir araç .

Belirtilen rakamlarda güncel alınacak araçlarda,

1.6 otomatik egea alıyorsunuz 60.000 e basınca enjektör arızaları, dpf sıkıntısı adblue'den doğan aylarca çözülemeyen arızalar, 1.6 multijetin naif turbosunun 80-100.000 civarı üfürmeye başlaması. Kaynağı belirsiz yağ kaçakları

1.3 tce megane/clio araçlardaki
gaz kelebeği
devir dalgalanması
fark basınç sensörü ve yüksek basınç pompası arızası
katalizörün tıkanması,
termostat/devirdaim ve su eksiltmesi
yağ yakıma problemi ki 60-70.000 km dolaylarında başlıyordu

1.2 puretech 308/208/astra/corsa
Triger kayışının pul pul olup yağ pompası tıkanması
Turbonun hafif hafif yağ basmasıyla başlayan kabine vuran yanık yağ kokusu
Çok yoğun kurum birikmesi ve yağ yakması (ki kurumun sebebi de bu)
Rölantide tekleme 600 rpm düşme yoğun titreme sorunu

Sorunsuz sayılacak bir tek japon,kore grubu var . Sorunları varsa da bilmiyorum ilgilenmedim hiç. Bunca sorun deryası arasında 1.0 tsi'ın tahrik yakması veya teknolojik birkaç falsosu olması görmezden gelinebilecek şeyler bence.
Çok güzel açıklama 👍

Geri