Vw manuel şanzıman yağı değişmelimi?

@Savatage

Manuel şanzıman yağı değişimi şahsi görüşüm keyfi bir uygulamadır. Bende değiştirmiştim, ancak aracımla ilgilenmeyi sevdiğim, vaktim ve imkanım olduğu için yaptım. Ancak zaruret arz etmez. Özellikle eski tdi VW/Audi araçlarda 300bin KM üzeri araçlar sıklıkla görüyoruz ve bu araçların şanzıman yağına hiç dokunulmamış.

DSG de ise yine benim kişisel görüşüm imkanlar dahilinde aralıklar ne kadar sık olursa o kadar iyidir. VW bu konuda şanzıman modeline bağlı istisnalar olsa da genelde 60bin KM dir.

@Yusuf2992

Bu Castrol FE yapı Ford onaylı. Sizin Castrol V kullanmanız gerekirdi ancak kafaya takılacak bir durum değil her iki yağ da API GL4

Ben tecrübe edilen bizzat tek elden binilen , ve sanzuman yağı hic değişmeden 470 bin km yol yürüyen manuel passat tdi örneğini vermiştim zaten

1-2-3-4-5-6

Tüm viteslere geçişler normal soft sessiz takılmasız

Bu örneğin tam tersi

Manuel Şanzuman yağı degismediği için başıma bunlar geldi perişan oldum
Diyenlerin örneklemeleri lazım ?

Volan mı dağıttı

3-4-5 vites dislilerini mi kırdı

Senkromeçlermi pert oldu

Bu aynı 15 bin 1 bakımı olan aracı 10 binde 1 bakıma sokmak ile aynıdır. Gerek var mıdır tartışılır ancak insan rahat hisseder kendini.

Hayırlı olsun keyifli sürüşler. 75w mi kullandınız yağı ??

Ne ile değiştirdiğinizi söylerseniz forumda diğer kullanıcılar ve ziyaretçilere de

Test sürüşünde hemen bir şey olacak hali yok. Yağ eksik ise zamanla bozulur vites kutusu.

En az boşalttığınız kadar yağ koyduysanız eksik koymadıysanız sorun çıkmaz.

60k değişim için çok erken. En az 100k beklenebilirdi. Hiç değiştirmeseniz de olurdu.

Yetkili servisler manuel vites kutusu yağ değişimi konusunda yeterince bilgili değil.

Örneğin Golf 7 1.6 TDI Manuel de alt tapadan boşaltılıyor ama orijinal doldurma yeri olan yan tapadan yağ koyarsanız eksik koymuş oluyorsunuz. Yetkili servis bunu bilmiyor. Geri vites muşirinden yağ doldurmanız gerekiyor Golf 7 de. Bunlar servis manuelinde yazıyor oysa ki.

Siz de yağı tam doldurduğunuza eminseniz güle güle kullanın.

Forumda bunula ilgili hem benim hem de @forzaGilles
Paylaşımları var. Yukarıda arkadaşlar da bilgi vermişler.
Boşalan yağı salmadım bir kaba aldim servis in yaptigi gibi yan tapadan taşana kadar doldurdum. boş yağ şişelerine de eski yaği doldurdum ayni litre doldu bidonlar.

@Savatage

Manuel şanzıman yağı değişimi şahsi görüşüm keyfi bir uygulamadır. Bende değiştirmiştim, ancak aracımla ilgilenmeyi sevdiğim, vaktim ve imkanım olduğu için yaptım. Ancak zaruret arz etmez. Özellikle eski tdi VW/Audi araçlarda 300bin KM üzeri araçlar sıklıkla görüyoruz ve bu araçların şanzıman yağına hiç dokunulmamış.

DSG de ise yine benim kişisel görüşüm imkanlar dahilinde aralıklar ne kadar sık olursa o kadar iyidir. VW bu konuda şanzıman modeline bağlı istisnalar olsa da genelde 60bin KM dir.

@Yusuf2992

Bu Castrol FE yapı Ford onaylı. Sizin Castrol V kullanmanız gerekirdi ancak kafaya takılacak bir durum değil her iki yağ da API GL4
Castrol V serisinde 75W yok 75W80 var sanirim V serisi eski 5 ileri vw şanzımanlari için

Geri