Vw manuel şanzıman yağı değişmelimi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yusuf2992
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Yusuf
Araç
Tiguan
Arkadaşlar herkese merhaba.Aracım tiguan 1.6 tdi manuel 2017 model 60 bin km de 9 yaşında oldugu için şanzıman yağini değiştirmeyi düşündüm motul yağ secici de araci sorgulayinca SAE75W değerinde yağ gösterdi ancak o yağ stokta yoktu bende castrol un internet sitesinden yağ bulucu katalogundan aracımı sectim SAE 75w 80 önerdi.Kafam karıstığı için doğuş oto kartal ı aradim teknik birim e aracın şanzıman yağı viskozitesinin ne oldugunu sordum şasi no dan sorgulama yaptiklarinda şanzıman yağı değişim iş emri nin olmadigini dolayisiyla hangi yağ ı kullanmam gerektiginide soyleyemediler.Kafam iyice karisti 75w mi 75w 80 mi kullanayım yada şanzıman yagi değişimini iptal mi edeyim?

Gerek yok !!

60 bin km de araç için manuel sanzuman yağının değişmesi gerekli değil.

470 bin km passat tdi manuel 2012 model

Şanzuman yağı hiç değişmedi

Haaa boşaltıp rengine baksak ? Rengi kapkaradır kabul ? Ne renk olacaktı ? 24 ayar külçe altın sarısı gibi olacak hali yok.

Hayat tecrübedir.

470 bin km !!! Sanzuman çarkını kırmadan dökmeden gitmiş işte

480 bin de kırılırsa da yapcak bişey yok

Arkadaşlar herkese merhaba.Aracım tiguan 1.6 tdi manuel 2017 model 60 bin km de 9 yaşında oldugu için şanzıman yağini değiştirmeyi düşündüm motul yağ secici de araci sorgulayinca SAE75W değerinde yağ gösterdi ancak o yağ stokta yoktu bende castrol un internet sitesinden yağ bulucu katalogundan aracımı sectim SAE 75w 80 önerdi.Kafam karıstığı için doğuş oto kartal ı aradim teknik birim e aracın şanzıman yağı viskozitesinin ne oldugunu sordum şasi no dan sorgulama yaptiklarinda şanzıman yağı değişim iş emri nin olmadigini dolayisiyla hangi yağ ı kullanmam gerektiginide soyleyemediler.Kafam iyice karisti 75w mi 75w 80 mi kullanayım yada şanzıman yagi değişimini iptal mi edeyim?
Değişmeyin hocam.

Uyumsuz yağ olursa şimdikinden daha kötü oluyor. Forumda deneyimleyenler oldu.

Çalışıyorsa, sıkıntı yoksa hiç dokunmayın.

Değişmeyin hocam.

Uyumsuz yağ olursa şimdikinden daha kötü oluyor. Forumda deneyimleyenler oldu.

Çalışıyorsa, sıkıntı yoksa hiç dokunmayın.

Aramızda manuel şanzuman parcalayan oldumu hic ?

Ben parcaladım.

Hemde emanet araçta

Uzun yolda her zamanki rutin sakin sürüşümle 4 den 5 e atarken devir saati aniden red line a çıktı 5500 rpm !!! (halbuki hızım 90 civarı)

Hemen yol kenarına cektik.

Debriyaj pedalı kaskatı kesilmis. Kavrama ayırmıyor. Vites kolu hicbir sekilde hareket etmiyor . Takılı kalmıs

Cekici geldi ustaya cekildi

Sonuc ?

4. Vites dişlisşi kırılmış

Bu araç 22 bin km de vites dişlisi kırdı

Sanzuman yağıyla alakası var mı ?

Bence yok.

Nihai sonuc : arkadaşın dostun ahpabın aracını kullanmayın emanet almayın

Durup dururken şanzuman dagıtır mahçup olursunuz

Hocam yıllardır hem tork konvertörlü otomatik ve manuel şanzıman kullandım. Hiçbirinde şanzıman yağı değişmedim. Kullandığım arabaların da kilometresi çok yüksek araçlardı. 250-300 bin olunca satıyorum araçları.

Şimdi Mercedes aracımız var onun değişmesi mecburiymiş arkadan itişli olduğu için diferansiyel yağı vs ayağına. O kadar araç tecrübemde ilk defa değiştireceğim. Normalde 60 binde değişmesi gereken yağı 100 bin değiştireceğim içim pek rahat değil ama böyle de rahat değil.

Şanzıman yağı olayından yıllardır tiksinmişimdir korkumdan dokunmuyorum ben.

Denildiği gibi sen şanzıman yağını değiştirmedin diye şanzıman bozulacak diye bir şey yok ancak değiştirdiğin zaman bozulmayacak diye de bir şey yok.

Geri