2025 Golf 1.5 etsi yağ çubuğu nereden bulurum?!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Adria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adria

Yeni Üye
İsim
Erol Tuncay
Araç
2025 golf 1.5 etsi
Arkadaşlar selam
2025 golf 1.5 etsi de bildiğniz gibi motor üstünde yeri olmasına rağmen ,yağ kontrol çubuğu yok..Ekranda seviye göstergesi olmasına rağmen klasik yöntemle yağın seviyesini görmek istiyorum.Servis de bu yağ çubuğu yok..başka bir şekilde temin edip takan var mı?? Bilen arkadaşların Nasıl temin edilebileğini yazmalarını rica ediyorum.
Teşekkürler

Arkadaşlar selam
2025 golf 1.5 etsi de bildiğniz gibi motor üstünde yeri olmasına rağmen ,yağ kontrol çubuğu yok..Ekranda seviye göstergesi olmasına rağmen klasik yöntemle yağın seviyesini görmek istiyorum.Servis de bu yağ çubuğu yok..başka bir şekilde temin edip takan var mı?? Bilen arkadaşların Nasıl temin edilebileğini yazmalarını rica ediyorum.
Teşekkürler

Merhaba;
https://www.golftutkusu.com/topic/178-ben-kimim-tanisma-konusu/

🔎 kullanarak cevapları bulabilirsiniz..

Araç zaten her sürüşte elektronik ölçüm alıyor. Siz hafta, 3 haftada belki ayda bir belki bakacaksınız cubuğa. Bu yüzden tavsiyem 5700 liraya yazık etmeyin.

Yakıt deposuna çubuk sokup bakmak yerine ölçüme nasıl güveniyorsanız, yağ ölçümüne de güvenin.

Motor uzerindeki tapayi sokmek lazim. Esasen golf 8 lerin cubuklarinin uyacagini tahmin ediyorum fakat uzunluk onemli. Bu arada sensore guven yok sacma sapan okuyor

Yağ seviyesi okuması ile ilgili bir problemle karşılaşmadık diyor yetkili servisteki tanıdığım.

Çubuk almanıza gerek yok dedi.

Bence de gerek yok çubuğa.
Ben de almadım.

@cagrisinan
Selam, anlayamadığım birşey var, herhangi bir arabanın yağ çubuğunu internetten araştırmanın mantığını anlayamıyorum..?

Bir arabanın herhangi bir parçası ister 500 lira olsun, isterse de 50 bin lira olsun yapılması gereken ilk şey önce yetkili servisten parçanın orjinalinin fiyatını öğrenmektir, Ondan sonra ister yan sanayi alırsınız, isterseniz orjinal alırsınız keyfiniz nasıl isterse onu yaparsınız ama önce parçanın yetkili servisten orjinalinin fiyatı öğrenilir,

Hatta isterse bu parça %99,9 ihtimallle çok pahalı bir parça olduğu tahmin edilse bile yine o parçanın orjinalinin fiyatını öğrenmeniz gerekmetedir, Sonra keyfiniz nasıl istiyor ise onu yaparsınız,

Peki neden..?
İnternette bulduğunuz (yan sanayi yağ çubuğu) için istenilen rakam 5.757 lira iken, yetkili serviste orjinal yağ çubuğu sadece 676 lira :)

1.5 TSI yağ çubuğu: 676 lira
Parça kodu: 05E115611B

Ayrıca Allah aşkına yağ çubuğu gibi önemli bir parçada yan sanayi olarak temin etmenin mantığı nedir yahu,

Böyle önemli parçalar hiç bir şekilde yan sanayi alınmaması gerekir..!!

Paylaştığınız satış ilanındaki resimdeki yan sanayi yağ çubuğu ile orjinal yağ çubuğu arasında gerek renk olarak gerekse de görünüş olarak hiç bir benzerlik bile yoktur,

Aracınıza ister 50 liralık basit bir parça isterse de 50 bin liralık bir parça ihtiyacınız olsun ilk önce her zaman yetkili servisten orjinal parçanın fiyatını öğreniniz.

Aksi halde internette veya sanayi ortamında haberiniz bile olmadan çarpmaya çalışırlar,

Orjinalinden 10 katı fazla para verip yan sanayi parça almak istemezsiniz sanırım dimi..? :)

@cagrisinan
Selam, anlayamadığım birşey var, herhangi bir arabanın yağ çubuğunu internetten araştırmanın mantığını anlayamıyorum..?

Bir arabanın herhangi bir parçası ister 500 lira olsun, isterse de 50 bin lira olsun yapılması gereken ilk şey önce yetkili servisten parçanın orjinalinin fiyatını öğrenmektir, Ondan sonra ister yan sanayi alırsınız, isterseniz orjinal alırsınız keyfiniz nasıl isterse onu yaparsınız ama önce parçanın yetkili servisten orjinalinin fiyatı öğrenilir,

Hatta isterse bu parça %99,9 ihtimallle çok pahalı bir parça olduğu tahmin edilse bile yine o parçanın orjinalinin fiyatını öğrenmeniz gerekmetedir, Sonra keyfiniz nasıl istiyor ise onu yaparsınız,

Peki neden..?
İnternette bulduğunuz (yan sanayi yağ çubuğu) için istenilen rakam 5.757 lira iken, yetkili serviste orjinal yağ çubuğu sadece 676 lira :)

1.5 TSI yağ çubuğu: 676 lira
Parça kodu: 05E115611B

Ayrıca Allah aşkına yağ çubuğu gibi önemli bir parçada yan sanayi olarak temin etmenin mantığı nedir yahu,

Böyle önemli parçalar hiç bir şekilde yan sanayi alınmaması gerekir..!!

Paylaştığınız satış ilanındaki resimdeki yan sanayi yağ çubuğu ile orjinal yağ çubuğu arasında gerek renk olarak gerekse de görünüş olarak hiç bir benzerlik bile yoktur,

Aracınıza ister 50 liralık basit bir parça isterse de 50 bin liralık bir parça ihtiyacınız olsun ilk önce her zaman yetkili servisten orjinal parçanın fiyatını öğreniniz.

Aksi halde internette veya sanayi ortamında haberiniz bile olmadan çarpmaya çalışırlar,

Orjinalinden 10 katı fazla para verip yan sanayi parça almak istemezsiniz sanırım dimi..? :)
Ali hocam döktürmüşsünüz yine elinize sağlık, ek bir sorum olacak sizlere. Direkt kapağı çıkarıp çubuğu takıyoruz başka bir işlem olmasa gerek diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim 😁

Ali hocam döktürmüşsünüz yine elinize sağlık, ek bir sorum olacak sizlere. Direkt kapağı çıkarıp çubuğu takıyoruz başka bir işlem olmasa gerek diye düşünüyorum ama yine de sormak istedim 😁
Tapayı çıkarmadan önce nemli bez ile tapanın etrafını ve tapaya yakın bölgede kalan yerleri siliniz, Neden çünkü delik küçük olduğu için çubuğu takarken ister istemez yağ çubuğunun ucu bazen deliğe takayım derken etrafa dışına temas ediyor, motor içine toz-pislik taşımamış olursunuz,

Tapayı sökerken dikkatli olun kırmayınız, söktükten sonra tapayı gözlemleyiniz, kırık vs.. var mı diye, çünkü kırılırsa direk motorun içine düşer, Öyle çok kırılacak bir parça değil ama yine de dikkatli olmakta fayda var,

Tapa denilen şeyin içeride uzantısı var, üzerinde 2 tane o-ring ‘i (contası) var, tapayı çevirerek çıkarınız,

Kardeşimin yeni aldığı Mk8,5 Life paket aracı için alacaktık, Servis elimizde yok sipariş ile merkezden 2 günde gelir demişti, Kendisi şenir dışına çıkacağı için alamamıştı,

Not:
05E 115 611 B kodlu parça
2022 model Golf Mk8 1.5 eTSI 150ps R-Line sahibi olan bir arkadaşımın aracının şasi numarası ile yetkili servis yedek parça bölümünden sistemden sorgulanarak öğrenilmiştir. Çünkü normalde Mk8,5 aracın plaka veya şasi no ile sorgulattığımızda sistemde gözükmüyor.

Tapa nasıl sökülür örnek video:

Geri