Merhabalar arkadaşlar,
VW Golf 2018 Model 1.6 Tdi Manuel (70.000km'de) aracım var.

Not : Yukardaki sorulardan ne kadar pimpirikli hastalıklı bir kişilik olduğumu anlamışsınızdır malesef aracım konusunda hassasım ve aracıma takılacak ürünlerin kalitesinden markasından yapılacak işçiliğe kadar herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüp araştırıp kendimde doğrusu nedir ne değildir kurcalıyorum. Malesefki günümüz türkiyesinde kimseye güven olmuyor bırakın özel servisleri yetkili servislere bile şubeden şubeye güven olmazken milyonluk araçlarımızda maddi manevi sıkıntılara girmemek adına kendimizde bişeyleri araştırıp doğrusunu öğrenmemiz gerekiyor. İşin özeti yukardaki sorulara yanıt bulsam bile tüm bu işçilik konusunda güvenebileceğim istanbul içi düzgün iş yapacak usta tavsiyelerinizede açığım avrupa-anadolu farketmiyor bir günümü ayırıp götürüp aracımı düzgün ellere emanet etmek istiyorum bu konudada tavsiyeler verirseniz çok sevinirim herkese çok teşekkürler.
VW Golf 2018 Model 1.6 Tdi Manuel (70.000km'de) aracım var.
- Aracın geçmiş bakımını yapan ustam aracın şanzuman yağının ısrarla 100binde değişmesi gerektiğini söylüyor falan araştırdığım kaynaklarda sürekli 60-80bin km'de mutlaka değişmesi gerektiği söyleniyor. Aracımın bir sonraki 74bin km bakımda şanzuman yağı değişmeliyim sizce?
- Aracımı 2. Elden aldım ve 60bin KM'deydi fakat 2025'de satın aldım alırken triger setinin değiştiği söylendi ama yetkili servis kaydı yoktu emin olamadım ve araç 2018 model olduğu için 8 yaşında ve triger seti km olarak değilde YIL olarak değişmesi gerektiği söyleniyor ama bu triger setinin değişip değişmediği aracın üzerindeki kayıştan triger seti parçalarından tespit edilebilirmi ona göre değiştirmek istiyorum değişmediyse eğer.
- VW şanzuman yağı değişimi videolarında bazı ustalar tek bir tapa açarak değişim yaparken bazıları şanzumanın farklı bölgelerinde 2-3 tapa açarak farklı alanlardaki yağıda boşaltıp öyle dolum yapıyor ve hangisinin doğru olduğunu çözemedim ona göre değişim yapılacak şanzuman yağı Litreside değişiyor Aracıma kaç litre şanzuman yağ gerekiyor değişim esnasında toplamda bunuda öğrenebilirmiyim ?
- 64binde bir önceki bakımında motor yağı olarak Castrol ve Filtre seti olarak Bosch marka kullandım. MANN marka filtre seti ve Shell Marka Yağ daha kaliteli olduğu söyleniyor Hangi motor yağı markası ve filtre markası kullanmalıyım aracımın bir sonraki bakımında Birde Şanzuman Yağı değişecek ise orjinal yetkili servis yağı ve katkı falanda atılıyormuş sanırım siz marka olarak hangi şanzuman yağını önerirsiniz. (Resim olarak ileteceğim Bir önceki bakımda kullanılan Bakım setinin)

Not : Yukardaki sorulardan ne kadar pimpirikli hastalıklı bir kişilik olduğumu anlamışsınızdır malesef aracım konusunda hassasım ve aracıma takılacak ürünlerin kalitesinden markasından yapılacak işçiliğe kadar herşeyi ince ayrıntısına kadar düşünüp araştırıp kendimde doğrusu nedir ne değildir kurcalıyorum. Malesefki günümüz türkiyesinde kimseye güven olmuyor bırakın özel servisleri yetkili servislere bile şubeden şubeye güven olmazken milyonluk araçlarımızda maddi manevi sıkıntılara girmemek adına kendimizde bişeyleri araştırıp doğrusunu öğrenmemiz gerekiyor. İşin özeti yukardaki sorulara yanıt bulsam bile tüm bu işçilik konusunda güvenebileceğim istanbul içi düzgün iş yapacak usta tavsiyelerinizede açığım avrupa-anadolu farketmiyor bir günümü ayırıp götürüp aracımı düzgün ellere emanet etmek istiyorum bu konudada tavsiyeler verirseniz çok sevinirim herkese çok teşekkürler.