Ben geldim, hoş geldim, hoş buldum.

İsim
Buğra
Araç
Golf 7.5
İstanbul'dan Buğra ben.

2017 model (18 trafiğe çıkış) Golf 7.5, 1.0 TSİ Comfortline DSG, dış R dönüşüm, 120k km, gizli özellikler açık, sanruflu, R direksiyon, 120k yeni tarihli tramer, tek değişen sol arka çamurluk (ama tavan ve kaput harici her yer boya neredeyse), şase, podye, direk, airbag hatasız.
Avek bakımlı.
(Bunun tek ispatı avek plakalık ama 😄🤷‍♂️)

1.225'e geçen hafta satın aldım.

Biraz pahalı mı aldım düşüncem olsa da arabamı seviyorum ve Golf fiyatları malum, hem sanruf hem dsg olsun, içi bej olmasın vs deyince de aradığını bulmak iyice zorlaşıyor.
(Namussuzun duruşu çok fena diye düştüm, vaktim de yoktu pek, hem işlerim yoğun hem araç lazımdı. Çok araştırmadan çöktüm kafasına arabanın, duruşunun fena olma sebebi 19 inç proterya jant var. Önler hafif basık. Yalnız ben buna vuruldum aldım, daha ilk günden janttan soğudum. En sonda geleceğim buraya)

Eski forumculardanım ama bu forumda ilk üyeliğim. Hatam olursa affola.
Zaman zaman görürdük duyardık bu forumu.
Golf sahibi olmak da, üye olmak da nasip oldu.
Allah pişmanlık vermesin.

2015 DSG Polo vardı.
Basit bir kaza ile pert oldu geçen ay.
Onun üstüne ekleyerek bunu aldım işte.

Periyodik bakımını yaptırdım, arka lastiklerde bilye sorunu vardı. Onu değiştirdim. 12k para tuttu.

Alırken bizler gibi Golf tutkunu olan satıcı arkadaş (galerici 😄) inatla ağır bakımları yapılı demişti (aracı arkadaşından alırken arkadaşı söylemiş lakin fatura belge/bulgu yok) ancak ustam trigerin değişmediğini söyledi. Yetkili servisten çıkıp kendi servisini açan, ustalığını ve insanlığını sevdiğim bir insan olan ustama emin misin dedim.
Açtı gösterdi; bu modelde trigerin değişmesi için bu civataların açılması lazım, bak nokta iz yok, bu arabanın motoruna hiç el değmemiş dedi.
Üzülsem de neyse bari el değmemiş işte ona sevineyim deyip geçtim...
Triger seti+Buji+Bilmem ne dedi unuttum 15.500 gibi fiyat aldım bu hafta içi bırakacağım tekrar.

Ağır bakım olarak volan, kavrama ve hatta tüp değişti denmişti yine.
İçime korku düştü ya bu da değişmediyse diye ancak satıcı arkadaşı da sevmiştim bitmiş gitmiş ticaret için boş laf konuşmanın manası yok diye arayıp rahatsızlık vermek istemedim.
Şanzuman kalkışta hafif sirkeliyor gibi geliyor bazen. Her zaman değil bazen gerçekten. Ustama sordum ustam bir sorun olmadığını söyledi.
Eksper arkadaş da kalkışta hafif sirkeliyor gibi geldi bana dedi ama bilmiyorum şimdilik kurcalatacak bir durum yok asla. Çoğu zaman yağ gibi zaten. Belki ben TDİ motor DSG den geçtiğim için farklı geliyordur.

İki hafta sonra da muayenesi var.
Bir sorun çıkartmaz gibi ama umarım çıkartmaz...

Şu an tek ciddi sorun var;
Benim yaşadığım bölge 19 jant ile gezilecek bir yer değil...
(Bunu alırken hesap etmeliydim evet😄)
Biraz gezer sonra hesap ederim dedim ammaaaa.
Daha aracı alıp gelirken o kadar dikkat ettiğim halde viraj içinde bir çukura düştüm ki aracın tak tuk hoplamasıyla aklım gitti resmen.
Aracı hafif sert sürmeyi severim.
Yok aga dedim duruşu kendinin olsun bu mahallede bu araca da janta da bana da parama da günah, gezilmez böyle.
Velhasıl 17 janta geçme kararı aldım.
Şimdi onun arayışındayım.
Bu janta takasla, satmayla yazık etme, kenara koy demeyin hiç, elim çok sıkışık. Bu işe Para ayıracak durumda değilim.

Forumda takas konuları açılıyor mu?

19 inç proterya jant,
Önler; 225/35R19 Minerva Radial F205 model dişler iyi ama küçük kesikler var.
Arkalar; 235/40R19 bir lastik, diğer lastik 225/35R19.
Sağ arka jantta küçük kaynak var ama işçilik iyi gibi.
Pirelli Cinturato P7 model, dişler de yine iyi gibi.

Sorularınız varsa elimden geldiğince severek cevaplarım.

Maalesef güzel fotoğraflar yükleyemiyorum çünkü işlerim şu sıra o kadar yoğun ki gündüzleri anca işe koşturuyorum. Yalandan arkadaşlara attığım iki fotoğrafı bırakayım.

Ekli dosyalar

• IMG-20260219-WA0081.jpg
    IMG-20260219-WA0081.jpg
    354.5 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20260223_000327_Gallery.jpg
    Screenshot_20260223_000327_Gallery.jpg
    77.8 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
İstanbul'dan Buğra ben.

2017 model (18 trafiğe çıkış) Golf 7.5, 1.0 TSİ Comfortline DSG, dış R dönüşüm, 120k km, gizli özellikler açık, sanruflu, R direksiyon, 120k yeni tarihli tramer, tek değişen sol arka çamurluk (ama tavan ve kaput harici her yer boya neredeyse), şase, podye, direk, airbag hatasız.
Avek bakımlı.
(Bunun tek ispatı avek plakalık ama 😄🤷‍♂️)

1.225'e geçen hafta satın aldım.

Biraz pahalı mı aldım düşüncem olsa da arabamı seviyorum ve Golf fiyatları malum, hem sanruf hem dsg olsun, içi bej olmasın vs deyince de aradığını bulmak iyice zorlaşıyor.
(Namussuzun duruşu çok fena diye düştüm, vaktim de yoktu pek, hem işlerim yoğun hem araç lazımdı. Çok araştırmadan çöktüm kafasına arabanın, duruşunun fena olma sebebi 19 inç proterya jant var. Önler hafif basık. Yalnız ben buna vuruldum aldım, daha ilk günden janttan soğudum. En sonda geleceğim buraya)

Eski forumculardanım ama bu forumda ilk üyeliğim. Hatam olursa affola.
Zaman zaman görürdük duyardık bu forumu.
Golf sahibi olmak da, üye olmak da nasip oldu.
Allah pişmanlık vermesin.

2015 DSG Polo vardı.
Basit bir kaza ile pert oldu geçen ay.
Onun üstüne ekleyerek bunu aldım işte.

Periyodik bakımını yaptırdım, arka lastiklerde bilye sorunu vardı. Onu değiştirdim. 12k para tuttu.

Alırken bizler gibi Golf tutkunu olan satıcı arkadaş (galerici 😄) inatla ağır bakımları yapılı demişti (aracı arkadaşından alırken arkadaşı söylemiş lakin fatura belge/bulgu yok) ancak ustam trigerin değişmediğini söyledi. Yetkili servisten çıkıp kendi servisini açan, ustalığını ve insanlığını sevdiğim bir insan olan ustama emin misin dedim.
Açtı gösterdi; bu modelde trigerin değişmesi için bu civataların açılması lazım, bak nokta iz yok, bu arabanın motoruna hiç el değmemiş dedi.
Üzülsem de neyse bari el değmemiş işte ona sevineyim deyip geçtim...
Triger seti+Buji+Bilmem ne dedi unuttum 15.500 gibi fiyat aldım bu hafta içi bırakacağım tekrar.

Ağır bakım olarak volan, kavrama ve hatta tüp değişti denmişti yine.
İçime korku düştü ya bu da değişmediyse diye ancak satıcı arkadaşı da sevmiştim bitmiş gitmiş ticaret için boş laf konuşmanın manası yok diye arayıp rahatsızlık vermek istemedim.
Şanzuman kalkışta hafif sirkeliyor gibi geliyor bazen. Her zaman değil bazen gerçekten. Ustama sordum ustam bir sorun olmadığını söyledi.
Eksper arkadaş da kalkışta hafif sirkeliyor gibi geldi bana dedi ama bilmiyorum şimdilik kurcalatacak bir durum yok asla. Çoğu zaman yağ gibi zaten. Belki ben TDİ motor DSG den geçtiğim için farklı geliyordur.

İki hafta sonra da muayenesi var.
Bir sorun çıkartmaz gibi ama umarım çıkartmaz...

Şu an tek ciddi sorun var;
Benim yaşadığım bölge 19 jant ile gezilecek bir yer değil...
(Bunu alırken hesap etmeliydim evet😄)
Biraz gezer sonra hesap ederim dedim ammaaaa.
Daha aracı alıp gelirken o kadar dikkat ettiğim halde viraj içinde bir çukura düştüm ki aracın tak tuk hoplamasıyla aklım gitti resmen.
Aracı hafif sert sürmeyi severim.
Yok aga dedim duruşu kendinin olsun bu mahallede bu araca da janta da bana da parama da günah, gezilmez böyle.
Velhasıl 17 janta geçme kararı aldım.
Şimdi onun arayışındayım.
Bu janta takasla, satmayla yazık etme, kenara koy demeyin hiç, elim çok sıkışık. Bu işe Para ayıracak durumda değilim.

Forumda takas konuları açılıyor mu?

19 inç proterya jant,
Önler; 225/35R19 Minerva Radial F205 model dişler iyi ama küçük kesikler var.
Arkalar; 235/40R19 bir lastik, diğer lastik 225/35R19.
Sağ arka jantta küçük kaynak var ama işçilik iyi gibi.
Pirelli Cinturato P7 model, dişler de yine iyi gibi.

Sorularınız varsa elimden geldiğince severek cevaplarım.

Maalesef güzel fotoğraflar yükleyemiyorum çünkü işlerim şu sıra o kadar yoğun ki gündüzleri anca işe koşturuyorum. Yalandan arkadaşlara attığım iki fotoğrafı bırakayım.
Hoşgeldiniz hayırlı olsun. Allah kazasız belasız sürmeyi ve tadını çıkarmayı nasip eylesin.

Golf ayrı bir tutku hocam. Benim de almaya niyetim yoktu sonra ben de şu anki aracımın görünüşüne aşık oldum 2 gün sonra haneme hayırladım.

Geri