Golf 8 Lastik Önerisi (İzmir)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brszsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Barış
Araç
Golf 8
Aranıza yeni katıldım bu sebeple öncelikle hepinize merhaba diyorum.

2021 model Golf 8 bir araç alacağım. Lastikleri bayi çıkışındaki lastikleri, diş derinliğinden bağımsız değiştirmek istiyorum. Aracı İzmir’de kullanacağım. 4 mevsim lastik önerileriniz nelerdir? Bütçe önemli değil güvenlik ve konfor ilk sırada benim için

Herkese iyi günler dilerim

2021 model Golf 8 bir araç alacağım. Lastikleri bayi çıkışındaki lastikleri, diş derinliğinden bağımsız değiştirmek istiyorum. Aracı İzmir’de kullanacağım. 4 mevsim lastik önerileriniz nelerdir? Bütçe önemli değil güvenlik ve konfor ilk sırada benim için

Merhaba,4 mevsim lastikten ziyade yaz lastiği almanız daha iyi olur. İzmir’de zaten kar yok başka kar yağan şehirlere gidersem diye 4 mevsim lastik arıyorsanız en kaliteli markayı da alsanız ufak bir karda yine yolda kalıyorsunuz (tecrübeyle sabit maalesef 😀)

Yazlık lastik için söylüyorum;

bütçe önemli değil dediniz Continental Premium Contact 7 alınabilecek en iyi en konforlu lastiktir. Michelin primacy serisinden Continental kadar memnun kalmazsınız. Diğer bir alternatif olarak bridgestone turanza 6 yı öneririm. Yol tutuş olarak da harikadır.

4 mevsim alacağım derseniz de seçenek sunabilirim. Öncelik sıralaması ;

1-)Michelin Crossclimate 3
2-)Continental Allseasoncontact 2
3-)Bridgestone Turanza Allseason

Eğer bütçe olarak biraz daha azaltmak isterseniz de yazlık için Hankook ventus prime 4 öneririm. 4 mevsim için Hankook kullanmadım yorum yapmıyorum.

İzmir gibi bir şenirde 4 mevsim lastik almanızı gerektirecek bir mevsim yoktur, yazlık lastik bakmanız daha doğru olacaktır,

Bütçe önemli değil dediğiniz için ;
Conti Premium Contact 7
Michelin Primacy 5
veya
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Yok ben kararımı verdim 4 mevsim alacağın derseniz;
Continental All Season Contact 2

F/p olarak Hankook düşünülebilir.

Merhaba,4 mevsim lastikten ziyade yaz lastiği almanız daha iyi olur. İzmir’de zaten kar yok başka kar yağan şehirlere gidersem diye 4 mevsim lastik arıyorsanız en kaliteli markayı da alsanız ufak bir karda yine yolda kalıyorsunuz (tecrübeyle sabit maalesef 😀)

Yazlık lastik için söylüyorum;

bütçe önemli değil dediniz Continental Premium Contact 7 alınabilecek en iyi en konforlu lastiktir. Michelin primacy serisinden Continental kadar memnun kalmazsınız. Diğer bir alternatif olarak bridgestone turanza 6 yı öneririm. Yol tutuş olarak da harikadır.

4 mevsim alacağım derseniz de seçenek sunabilirim. Öncelik sıralaması ;

1-)Michelin Crossclimate 3
2-)Continental Allseasoncontact 2
3-)Bridgestone Turanza Allseason

Eğer bütçe olarak biraz daha azaltmak isterseniz de yazlık için Hankook ventus prime 4 öneririm. 4 mevsim için Hankook kullanmadım yorum yapmıyorum.
İzmir gibi bir şenirde 4 mevsim lastik almanızı gerektirecek bir mevsim yoktur, yazlık lastik bakmanız daha doğru olacaktır,

Bütçe önemli değil dediğiniz için ;
Conti Premium Contact 7
Michelin Primacy 5
veya
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Yok ben kararımı verdim 4 mevsim alacağın derseniz;
Continental All Season Contact 2
Hocam neden 4 mevsim ?

Ankaralı olduğum için senede 3-4 kez Ankara'ya gitme ihtimalim olabilir. İlkbahar veya sonbahar mevsimleri için 4 mevsim lastiğin daha güvenli olacağını düşünmüştüm fakat ilk aracım olacağı için bu konuda bir tecrübem yok. Bu sebeple tavsiyelere açığım ve sizden gelen tavsiyelere göre yazlık lastiğe yöneleceğim gibi duruyor.

Kış ayları için ise uçak seçeneğini değerlendireceğim, çok zorda kalırsam da kışlık bir set almayı düşünebilirim. Ama 3-4 günlük seyahat sonrası döndüğümde İzmir'de kışlık lastiklerle gezmek verimlilik ve lastik ömrü için ne kadar mantıklı olur emin değilim.

Ankaralı olduğum için senede 3-4 kez Ankara'ya gitme ihtimalim olabilir. İlkbahar veya sonbahar mevsimleri için 4 mevsim lastiğin daha güvenli olacağını düşünmüştüm fakat ilk aracım olacağı için bu konuda bir tecrübem yok. Bu sebeple tavsiyelere açığım ve sizden gelen tavsiyelere göre yazlık lastiğe yöneleceğim gibi duruyor.

Kış ayları için ise uçak seçeneğini değerlendireceğim, çok zorda kalırsam da kışlık bir set almayı düşünebilirim. Ama 3-4 günlük seyahat sonrası döndüğümde İzmir'de kışlık lastiklerle gezmek verimlilik ve lastik ömrü için ne kadar mantıklı olur emin değilim.

Yılda 3-4 kez ihtiyaç durumu için 4 mevsim lastik pek mantıklı değil. En iyi dört mevsim lastik ile ortalama bir yaz/kış lastiği arasında 3-4mt. durma farkı var. Diğer yol tutuş durumları ve boşa harcanan yakıt farkını da düşünürsek...

Tavsiyem iyi bir yaz lastiği satın alın. Önümüz yaz zaten. Gelecek kışa kadar da ucuz yollu 4tane demir jant ve lastik alırsınız, balans ayarınıda yaptırır kenara atarsınız. İhtiyaç duyulması durumunda kendi başınıza bile 4lastiği değiştirmek 30-40dk almaz.

Ankara’da yaşıyorum.

1-)Kar yağdığında 4 mevsim lastik işe yaramıyor

2-)Yağsa bile Ankara’da eskisi gibi değil artık. Koca kış süren 5 ayda sadece 2 veya 3 gün kar yağışı oluyor başka da olmuyor.

3-) Ankara’nın yanına ben kış mevsimleri için örneğin Erciyes’e çıkarım her sene derseniz de kışlık lastik şart olur. 4 mevsim lastik yine işe yaramaz :)

İşin özünü söyleyeyim 1 ay sonra yaz havası başlıyor hiç 4 mevsim alıp da boş yere para harcamayın. Yazlık alın bakın keyfinize. Türkiye şartlarında artık 4 mevsim lastiğin bir kullanım yeri kalmadı. Güneydoğuda kullanan çok olurdu şimdi iklimler öyle bir değişti ki güneydoğuda kar yağışı Ankara, Eskişehir gibi soğuk yerlerden 5-6 kat daha fazla. Öyle bir yerde yaşasanız da yazlık+kışlık set almanızı söylerdim.

İzmir için kaliteli bir yazlık lastik sizin işinizi fazlasıyla görecektir.

Geri