Golf 8.5 Uzun Yol Yakıt Tüketimi

1000258239.jpgMersin Ankara arası.
Max tüketim değeri buralarda olur bu aracın bence(1.5 etsi). Düşük rakımdan yüksek rakıma çıkış da var tabi.
Mercedes e200 dizel ile Adana’dan Ankara’ya aynı bu şekilde agresif kullanımla geldim. Ortalama hızım 149 km/h idi

Ortalama yakıt ise 7.4 litreydi. Sizinkisi benzinli bir araç için fena olmayan bir değer.

Antalya Denizli 6.6 ile geldim hiç ortalama tüketime bakmadan sürdüm keyfe keder
Tiguan 1.5 Tsi

Detaycı erkeğiz sanırım…. 😂😂

Doğru hocam haklısınız ben hiç dikkat etmedim onlara. Bir de bizim araçlar da farklı olunca
Detaylar önemli en ufak detaya bile takılırım.
Ortalama 153 ise genelde 180 200 ile gitmiş baya baya hızlı hem de demek ki bu aracı 10 litre yaktırmak beceri ister 😁
Ben de ondan sordum harbiden canı okunmuş arabanın yaav😃 Bizim Golfe yapsam dile gelip bana söver

Ortalama 153 ile nasıl ceza yemediniz😃
Daha önce 146 ile yemiştim, ama orada Niğde otoyolunu çıktıktan sonra adana girişi arasının ortalama hız ölçümünden yemiştim. Burada niğde otoyoluna girene kadarki kısımda dikkat ettim :D henüz gelen giden bir şey olmadı bakalım. Bir de Niğde otoyolunda benzinlik olan her yerde hızı 120 130lara indirmek de gerekiyor.
Mercedes e200 dizel ile Adana’dan Ankara’ya aynı bu şekilde agresif kullanımla geldim. Ortalama hızım 149 km/h idi

Ortalama yakıt ise 7.4 litreydi. Sizinkisi benzinli bir araç için fena olmayan bir değer.
Gayet iyiymiş hocam 7.4.
1.4 125lik golf7 ile benzer tempoda yine 10a yakın bir tüketimim olmuştu. Etsi salınım moduna girmedikçe normal tsi lara yakın tüketiyor. Performanslı sürüşte çok benzerler
Detaylar önemli en ufak detaya bile takılırım.

Ben de ondan sordum harbiden canı okunmuş arabanın yaav😃 Bizim Golfe yapsam dile gelip bana söver
Hahahah yok yok bu güzergah iyidir :D özellikle gündüz yapmamak lazım
Tam yağ yakma temposu. Aşırı hızlı gitmişsiniz ama…
Aman diyelim :) güzergah ve gidilen vakit uygundu, ama tabi böyle gitmemek lazım :).
Bu yolda minimumu deneyemem gibi ama bi 130la falan otoban hızında sabit gidip deneyeceğim.

Bir de şunu farkettim,
166 kmh üstünde silindir kapama veya motor devrini 0a indirme yapmıyor araç. 166ya gelince silindir kapatıyor, 160a gelince motoru kapatıyor. Etsi da 160 ve 166kmh hızı ayarlamışlar sanırım bu işlemleri yapması için.

Geri