Çalıştırmadan önce yarım kontakta ışıkların sönmesini bekleyecek miyiz

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
Selamlar,

Akü sorularını okurken bazı arkadaşların frene basmadan start yapıp, bir süre bekleyip sonra frene basarak tekrar start yaparak çalıştırdığını okudum.

Manuel kontak leon arabamda bunu yapıyordum. Şimdi ki arabayı da böyle mi yapmalıyım.

Ben direkt çalıştırıyorum.

Selamlar,

Akü sorularını okurken bazı arkadaşların frene basmadan start yapıp, bir süre bekleyip sonra frene basarak tekrar start yaparak çalıştırdığını okudum.

Manuel kontak leon arabamda bunu yapıyordum. Şimdi ki arabayı da böyle mi yapmalıyım.

Ben direkt çalıştırıyorum.
Motor soğuksa ben de ilk dediğinizi yapıyorum.

Araç motoru soğumamış yani kısa bir süre önce motoru kapatmışsam, direk frene basıp start a basıyorum.

Yarım kontak yapıp, ışıkların sönmesini beklemek gerek, daha sonra frene basıp motoru çalıştıracaksınız. sağlıklı olan budur

Aynen öyle soğuk sıcak farketmez hep öyle çalıştırırım. Sensörler bı kendine gelsin motoru hazırlasın araba falan fistan detayı biliyorsundur zaten

Kaybedeceğimn tek şey 2 saniyen olur 😃👍🏻 Kazanacak ise çok şeyin

Yeni nesil start stoplu araçlarda cold startta siz kontağa bassanız bile dahi motorun ve aracın kendine gelmesi adına geç tepki vererek çalıştırıyor zaten.

Ama 1-2 saniye beklemekten kimse bir şey kaybetmez kanısındayım. Zaten dizel araçlarda hava 4 derecenin altındaysa mecbur minimum 2 defa bujileri kızdırıp çalıştırırım her zaman. 2.2 motorlu Peugeot boxer ım var. Ona daha ayrı bir şefkatle yaklaşarak çalışıyorum.

Yeni nesil start stoplu araçlarda cold startta siz kontağa bassanız bile dahi motorun ve aracın kendine gelmesi adına geç tepki vererek çalıştırıyor zaten.

Ama 1-2 saniye beklemekten kimse bir şey kaybetmez kanısındayım. Zaten dizel araçlarda hava 4 derecenin altındaysa mecbur minimum 2 defa bujileri kızdırıp çalıştırırım her zaman. 2.2 motorlu Peugeot boxer ım var. Ona daha ayrı bir şefkatle yaklaşarak çalışıyorum.
Golf 8.5 Life için frene basıp direkt çalıştırmamak mı lazım hocam? Bu detayı bilmiyordum

Doğrudan çalıştırsanız da o belli bir süre bekliyor. Ancak yine de sürekli doğrudan çalıştırdığınızda, ya da stop ettikten hemen sonra tekrar çalıştırdığınızda bence de bazen arıza ışığı yanaabiliyor. O nedenle ben bekleyerek yapıyorum. Beklemek zorunda mısınız? Marş elektronik olduğu için Üretici bu kontrolü sizden almış durumda yani siz elektronik olarak düğmeden işareti verseniz de Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra çalıştırması lazım çünkü mekanik olarak siz marş yapmaya zorlayamıyorsunuz. İdeal durumda hiçbir şey olmaması lazım doğrudan çalıştırma ile.

Peki uygulamada %100 böyle olur mu bence olmaz. O nedenle ben mutlaka gösterge edeki ışıkların kendine gelmesini bekliyorum, ondan sonra marşa basıyorum.

Golf 8.5 Life için frene basıp direkt çalıştırmamak mı lazım hocam? Bu detayı bilmiyordum
Bunların araca zararı belki devede kulak kalır belki de yoktur. Hiç kimse aracını ışıklar sönmeden çalıştırdı diye 10 binlerce veya 100 binlerce TL masrafla karşılaşmaz.

Ben aynı zamanda start stoplu araçlar da kullanıyorum. Her zaman ilk önce frene basmadan evvel kontağa basıyorum göstergeler ve aracın kendine geldiğini anladığım an frene basıp tekrar kontağa basıp aracımı çalıştırıyorum.

Vicdan meselesi biraz. Ben kullandığım araçları benim olsun olmasın kiralık bile olsa dahi böyle kullanıyorum. Böyle çalıştırmayı da kendi açımdan daha uygun görüyorum. Çünkü böyle çalıştırmanın yararı var mıdır bilmem ancak zararı olmadığı kesin 👍🏻👍🏻

Geri